پروفسور روژه گارودی فیلسوف مسلمان فرانسوی

تاریخ خبر:
1391/04/08 11:38
اخبار اعضای پایگاه www.news.iict.ac.ir
پروفسور روژه گارودی فیلسوف مسلمان فرانسوی و روشنفکر برجسته جهانی، به همت معاونت بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روز دوشنبه 12تیرماه 1391 از ساعت 18 الی 20 برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در این آیین که با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مؤسسه پژوهشی فلسفه و حکمت ایران، جامعه المصطفی(ص) العالمیه، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، معاونت پژوهش و آموزش سازمان تبلیغات اسلامی، موسسه فرهنگی اجتماعی صدرا، موسسه تاریخ معاصر ایران و کانون اندیشه جوان برگزار خواهد شد، آقایان حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد، آیت الله محمد علی تسخیری، دکتر رضا داوری اردکانی، دکتر علی بیگدلی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دکتر حسین کلباسی، دکتر حمیدرضا آیت اللهی و دکتر یحیی بُنو و به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
پروفسور روژه گارودی در سال ‏۱۹۱۳ در شهر مارسی به دنیا آمد. پس ازطی دوره دبیرستان، تحصیلات عالی خود را در رشته فلسفه تا اخذ درجه اگرگاسیون ادامه داد. سپس عضو کمیته مرکزی‏ حزب کمونیست فرانسه شد. در سالهای ۱۹۴۵ و ۱۹۵۱ به عضویت مجلس ‏موسسان، در ۱۹۵۶ به نمایندگی مجلس ملی فرانسه، و در ۱۹۵۹ به ‏سناتوری مجلس سنای فرانسه انتخاب گردید. در ۱۹۶۳ با نوشتن‏ رساله‌ای تحت عنوان فرضیه مادی‌گرایانه شناخت، به اخذ درجه دکتری در فلسفه نائل ‏آمد. در ۱۹۵۹ به دانشیاری دانشگاه کلرمون فران و در ۱۹۶۵ به استادی فلسفه در دانشگاه ‏پوآتیه منصوب گردید. عضویت وی در برنامه گفتگوی مسیحیت ـ کمونیسم در دهه ۱۹۶۰ او را به مسایل دینی علاقه مند کرد و به تدریج در دهه ۱9۷۰ متمایل به مذهب کاتولیک شد. بعدها با اسلام آشنا شد و در ۱۹۸۲ در ژنو تغییر دین خود به اسلام را اعلام کرد تا به گفته خودش «گمشده خود را در آن بیابد» و نام «رجاء» را برای خود برگزید.
روژه گارودی در کتاب خود با عنوان «اسلام، دین آینده» گفته ‌است که اسلام در پذیرش مردمی که به توحید ایمان دارند، بیشترین سعه صدر را داشته است. وی معتقد است که حضور پیروان دین‌های مختلف در محل پیدایش اسلام یعنی خاورمیانه، بزرگترین دلیلی است که برای سعه صدر اسلام در پذیرش فرهنگ‌ها و تمدن‌ها می‌توان عنوان کرد. به نوشته گارودی، مسلمانان در صدر اسلام توانستند تمدن‌ها و فرهنگ‌های بزرگی در آسیا، آفریقا و اروپا را به هم پیوند دهند و فرهنگ و تمدن خود را قوی و واکسینه کنند.
در سال ۱۹۹۸، یک دادگاه فرانسوی وی را برای انکار هولوکاست و افترای نژادی مجرم شناخت و بخاطر کتاب «اسطوره‌های بنیان‌گذار سیاست اسرائیل» که در سال 19۹۵ نوشته بود،  چهل هزار دلار جریمه کرد.
لازم به ذکر است یادواره علمی مرحوم پروفسور روژه گارودی در تالار علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، کوچه پژوهشگاه (2)، شماره 2 برگزار خواهد شد.