نام مدرسه صدر، نامی الهام بخش و موجب خیر و برکت است

تاریخ خبر:
1391/04/24 12:17
اخبار اعضای پایگاه http://is-hozeh.ir
دبیر علمی همایش آخوند کاشی حجت الاسلام مهدی قرقانی محقق و پژوهشگر حوزه علیمه با توجه به اخلاص و ایمان بنا کننده مدرسه صدر گفت: نام مدرسه صدر، نامی الهام بخش و موجب برکت است و بزرگان زیادی در آن نقش آفرینی نمودند که آخوند کاشی از جمله آنها است.

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان در خصوص احوالات موسس مدرسه صدر افزود: مرحوم صدر مغازه کوچکی در بازار اصفهان داشت که جو و گندم می فروخت در یکی از شب های پایانی سال هنگامی که به تهیه لباس نو و شیرینی برای خانواده خویش اقدام نموده و به سمت خانه در حرکت بود در میان راه متوجه سر و صدا از خانه ای می شود که مادر خانواده به فرزندان خود می گفت: پدرتان که از دنیارفته است و من نیز با شستن لباس در خانه دیگران به سختی می توانم چرخه زندگی را بگردانم و دیگر قادر به تهیه لباس نو و شیرینی شب عید نیستم.

ایشان در ادامه افزود: هنگامی که مرحوم صدر این جملات را می شنود پاهایش سست می شود و با کسب اجازه وارد خانه می گردد و به فرزندان آن زن می گوید نخوابید تا برگردم. مرحوم صدر به خانه خویش باز می گردد و به اتفاق فرزندان خود لباس های نو و سایر ملزومات مصرفی را به این خانواده می بخشد. سپس مرحوم صدر در همان شب با دیدن پیامبر مکرم اسلام صلی الله علیه و آله در خواب، مورد لطف و عنایت حضرت حق قرار می گیرد که یکی از آثار پربرکت ایشان ساخت مدرسه صدر است.

حجت الاسلام قرقانی اظهار داشت: نام مدرسه صدر، نامی الهام بخش و موجب برکت است و بزرگان زیادی در آن نقش آفرینی نمودند که آخوند کاشی از جمله آنها است.

دبیر علمی همایش آخوند کاشی افزود: البته کسانی که آبرو نزد خدا دارند نیازی به بزرگداشت ندارند و این ما هستیم که به یاد و خاطره ایشان محتاجیم و رسالتی که نسل به نسل از شاگردان امام صادق علیه السلام تا کنون تحویل ما شده است را به خوبی به مقصد برسانیم.

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان گفت: مرحوم آخوند با توجه به خدمات فراوانی که داشتند از گمنامی ویژه ای برخوار هستند تا آنجایی که در شهر مشهد اردهال (زادگاه ایشان) متاسفانه هیچ نامی از ایشان نیست.

حجت الاسلام قرقانی ادامه داد: مرحوم آخوند در سن 37 سالگی به اصفهان آمد و در ابتدا به مدرسه جده بزرگ رفت و در ادامه به مدرسه صدر آمد و تا پایان عمر در این مدرسه بود.

وی اضافه کرد: تا کنون بیش از 200 شاگرد مبرز مرحوم آخوند شناخته شده است که ایشان با پذیرش و مدیریت شخصیت های چون شهید آیت الله مدرس، حاج آقا رحیم ارباب و سایر شاگردان خویش گام های بلندی در تقویت و اعتلای دین مبین اسلام برداشت.

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان اظهار داشت: وسعت علمی ایشان تا حدی بود که می گویند ایشان در 22 عمل مجتهد بود و از جمله در حکمت، فلسفه، ریاضیات، طب، فقه، اصول، تفسیر، اخلاق، منطق و به خصوص عرفان از علومی بود که ایشان در آن صاحب نظر بودند.

حجت الاسلام قرقانی ادامه داد: البته شاه بیت درس آخوند اخلاق بود و ایشان همواره قبل از شروع درس حدود 15 دقیقه درس اخلاق می گفتند و آمادگی شاگردان را جهت پذیرش درس و مطالب علمی بالا می بردند.

دبیر علمی همایش آخوند کاشی اضافه کرد: از شاخص ترین و برجسته ترین نکات زندگی ایشان عبادت بود که با مطالعه در شرح احوالات معنوی و سلوک فردی و اجتماعی ایشان می توان به آن پی برد.

وی در پایان یاد آورد شد: در حالات ایشان آمده است که گاهی نماز ایشان چند ساعت به طول می انجامید و بعضی اوقات در نماز به آیه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» که می رسید اینقدر این ذکر را تکرار می کرد تا از هوش می رفت و بعد از آن که به هوش می آمد وضو می گرفت و نماز دیگری می خواند.