نهضت آموزش مفاهیم نهج‌البلاغه در سطح ملی از نیمه دوم امسال آغاز می‌شود

تاریخ خبر:
1391/05/23 10:32
اخبار اعضای پایگاه http://www.iqna.ir
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی در مراسم تکریم خادمان نهج‌البلاغه با اشاره به سرمایه‌گذاری‌ها و حمایت‌های مناسب از حوزه قرآن، گفت: نهضت آموزش مفاهیم نهج‌البلاغه از نیمه دوم امسال در سطح ملی با تدوین متون آموزشی نهج‌البلاغه آغاز خواهد شد

نخستین آیین تکریم خادمان نهج‌البلاغه یکشنبه‌شب، 22 مردادماه، با حضور محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، لاله افتخاری رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام حمید محمدی رئیس بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی طی سخنانی در این سخنانی گفت: این مراسم با 34 سال تأخیر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود و امید است که از این پس به این حبل متین چنگ بزنیم و این روند را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: برگزاری این آیین، ادای دینی است به حضرت علی (ع) که حقیقتاً مولای ما امیر المومنین(ع) هنوز که هنوز است مظلومترینند و نمونه این مظلومیت این است که سخنان ایشان که در نهج‌البلاغه گردآوری شده و برای ما جامع‌ترین سند ولایت است، به شدت مهجور باقی مانده و خوانده نمی‌شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی کشور گفت: ما در این مرکز و در رأس آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هدف خود را پس از توسعه فرهنگ قرآنی، توسعه فرهنگ علوی بنا نهاده‌ایم، این درست است که اسلام را باید از روی قرآن فرا گرفت، اما نهج‌البلاغه هم همان آیینه قرآن و اسلام است.

محمدی با بیان این مطلب که نهج‌البلاغه دانشگاه بزرگ الهیات است، گفت: زمانی که ابن ابی الحدید می‌گوید: «من خطبه 221 نهج‌البلاغه را 50 سال قبل تاکنون بیش از هزار بار خوانده‌ام، ما باید از خود بپرسیم که به عنوان پیروان مولا و شیعیان، آیا تا به حال یکبار ختم نهج‌البلاغه کرده‌ایم؟ آیا یک شرح نهج‌البلاغه را خوانده‌ایم؟ اگر بررسی شود، خواهیم دید که به تعداد انگشتان دست به چنین سوالی پاسخ مثبت می‌دهند و این همان راز مظلومیت علی(ع) است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سخن شهید مطهری مبنی بر اینکه باید اعتراف کنیم که با نهج‌البلاغه بیگانه‌ایم، گفت: امسال هزار و 33 سال از تدوین نهج‌البلاغه گذشته است، بیش از 2 هزار کتاب، 500 پایان‌نامه و 80 ترجمه از نهج‌البلاغه منتشر شده که 90 درصد این آمار پس از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داده است.

رئیس بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با بیان اینکه شخصیت مولا و سخنان جامع حضرت علی(ع) موجب جاذبه کلام علوی شده است، گفت: معارف نهج‌البلاغه به سه دسته تقسیم می‌‌شوند، معارف عمومی که 70 درصد نهج‌البلاغه را تشکیل می‌دهند، معارف تخصصی که 20 درصد و معارف فوق تخصصی که 10 درصد نهج‌البلاغه را تشکیل می‌دهند، پس مشاهده می‌کنیم که بر خلاف باور عموم، معارف نهج‌البلاغه خاص نیست و برای عموم مردم نگاشته شده است.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی اظهار امیدواری کرد، بزرگترین نهضتی که پس از نهضت قرآنی در ایران شکل می‌گیرد، نهضت آشنایی با نهج‌‌البلاغه و علی(ع) باشد و افزود: خوشبختانه حمایت‌های بسیاری از حوزه قرآن انجام می‌شود و فعالیت‌های مختلف و متعددی در این زمینه انجام می‌شود که امیدوارم این حمایت‌ها و فعالیت‌ها به حوزه عترت نیز کشانده شود.

محمدی با اشاره به برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ایجاد نهضت آشنایی با نهج‌البلاغه گفت: ما تلاش داریم تا نهضت آموزش مفاهیم نهج‌البلاغه را از نیمه دوم امسال در سطح ملی با تدوین متون آموزشی نهج‌البلاغه به شکل آزاد به انجام برسانیم، هم‌اکنون نهج‌البلاغه تنها به 20 زبان زنده دنیا ترجمه است که بسیار اندک است و حداقل انتظار می‌رود به مانند قرآن تا 150 زبان ترجمه شود.

وی به توسعه کارهای تبلیغاتی، احیای نسخه‌های خطی نهج‌البلاغه در کشورهای آلمان و انگلیس، انتشار کتاب‌های جیبی نهج‌البلاغه و غنی‌سازی حوزه کودک و نوجوان در زمینه نهج‌البلاغه و آشنایی با امام علی (ع) به عنوان فعالیت‌های پیش رو اشاره کرد و گفت: مجموعه چند جلدی نهج‌البلاغه جیبی را به زودی منتشر خواهیم کرد.