آیت الله موحدی کرمانی: آنها که در فتنه 88 بودند راهی در حکومت نداشته باشند

تاریخ خبر:
1396/03/27 10:26
همه اخبار منبع : خبرگزاری صداوسیما
خطیب جمعه تهران: آن ها که در فتنه 88 بودند، نباید راهی در حکومت داشته باشند چرا که امتحان خود را پس داده اند.
آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران به شاخصه های حکومت اسلامی از نگاه حضرت امیرالمؤمنین (ع) که در عهدنامه مالک اشتر آمده است اشاره کرد.

وی یکی از این شاخصه ها را توجه مسئولان به محرومان و بیچارگان خواند و گفت: همین درد برای یک انسان و یک مسئول بس است که سیر بخوابد درحالی که اطرافش انسان های گرسنه باشند.

امام جمعه موقت تهران شاخصه دیگر مسئولان نظام اسلامی را دوری از خودپسندی خواند و گفت: براساس نگاه علی(ع) مسئول نباید از ستایش دیگران خوشحال شود و این تیر شیطان است تا کارهای نیک آن مسئول را نابود کند.

آیت الله موحدی کرمانی انتقادپذیری مسئولان را از دیگر شاخصه ها برشمرد و گفت: هرکس که بدون ملاحظه سخن حقی را به مسئولی می گوید باید آن مسئول این فرد را به حدی به خود نزدیک کند که از همه به او نزدیک تر باشد و اینها همه تعابیر مولای متقیان است.
 
وی گفت: از نگاه امام اول شیعیان باید کارگزاران در انتخاب مسئولان بیاندیشند و آن ها را آزمایش کنند و اگر مسئولان با میل شخصی و بدون مشورت افرادی را منصوب کنند نوعی استبداد است که ریشه ظلم و خیانت خواهد بود.
 
خطیب جمعه تهران افزود: مسئول باید انسان هایی با تجربه بگمارد و آن ها را با مسئولیتی که داد رها نکند و به نوعی برای آنها دیده بان بگذارد، چراکه اگر مسئولی بداند مأموری سری او را کنترل می کند به بیت المال خیانت نخواهد کرد.
 
آیت الله موحدی کرمانی در ادامه ترجمه بندبند عهدنامه مالک اشتر گفت: براساس نگاه مولای متقیان اگر کارگزاری خیانت کرد باید هرچه را که بیت المال دزدیده است پس بگیرد، او را خوار کند، او را خائن معرفی کند و طوق بدنامی را بر گردنش بیافکند.
 
وی با اشاره به اینکه از نگاه مولای متقیان افراد نیکوکار و بدکار نباید مساوی باشند، افزود: مسئول باید مراقب باشد افرادی را که منصوب می کند سابقه بدی نداشته باشند.
 
آیت الله موحدی کرمانی افزود: یک کارگزار باید مسئولان زیردستش را به گونه ای عادت دهد که او را نستایند و مدحش را نکنند چراکه ستایش بی حد انسان را سرکش می کند.
 
وی گفت: مبادا مسئولی اگر خدمتی کرد آن را بزرگنمایی کند و این مسئول باید خویشاوندان و دوستانش را در مقایسه با سایر مردم امتیاز بیشتری ندهد و اگر چنین کند ظلم کرده است.
 
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه مولا علی(ع) در بحث خراج و مالیات هم توجه به محرومان را مدنظر قرار داده اند، افزود: نباید مالیات سنگین بر دوش انسان هایی قرار گیرد که توان پرداخت آن را نداشته باشند.
 
آیت الله موحدی کرمانی در بخش دیگری از سخنانش به سخنان مقام معظم رهبری درخصوص امریکا اشاره کرد و گفت: همانطور که ایشان فرمودند آمریکا دشمن است و نباید گول دشمن را خورد و مبادا به امریکا خوش بین باشیم.
 
وی افزود: مادامی که در جمهوری اسلامی ایران به قرآن و اهل بیت متمسک هستیم نباید انتظار داشته باشیم آمریکا به ما تبسمی نشان دهد و اگر هم تبسم کرد دروغ می گوید و می خواهد گول بزند.
 
خطیب جمعه تهران گفت: مسئولان باید امیدشان را از آمریکا قطع کنند و به مردم دل ببندند و اقتصاد را مقاومتی کنند و به جوانان بیش از این ها بها دهند و همانطور که رهبری فرمودند منافع ملی ما آن زمان منافع است که با هویت ملی ما هماهنگ باشد.
 
 آنها که در فتنه 88 بودند راهی در حکومت نداشته باشند
خطیب جمعه تهران گفت: آن ها که در فتنه 88 بودند نباید راهی در حکومت داشته باشند چرا که امتحان خود را پس داده اند.

آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی در بخشی از سخنانش در خطبه دوم نمازجمعه این هفته تهران افزود: حضرت علی (ع) از مالک اشتر خواستند که مراقب باشند وزرایی را انتخاب کند که سابقه بد نداشته باشند و انسان های پاک و متدین را برای جلسات خصوصی انتخاب کند و در امور با آن ها مشورت داشته باشد.

وی گفت: مثلاً آن هایی که در فتنه 88 بودند نباید راهی در حکومت داشته باشند چرا که معلوم است چه عناصری هستند.
 
نماز جمعه تهران؛ خطبه نخست
امام جمعه موقت تهران گفت: طبق اسناد و روایات معتبر شیعی هیچ انسانی از پل صراط عبور نمی کند مگر اینکه جواز عبور را از حضرت علی (ع) کسب کند.
 
 
آیت الله موحدی کرمانی در خطبه اول نماز ، نمازگزاران را به تقوای الهی توصیه کرد و افزود: امروز سالروز شهادت حضرت امیرالمومنین علی (ع) است و امیدواریم خداوند دست ما را از دست این بزرگوار در دنیا و آخرت جدا نکند.

وی در ادامه به بیان روایاتی از فضایل حضرت علی (ع) پرداخت و گفت: پیامبر اسلام (ص) بارها فرمودند: علی خیر البشر یعنی حضرت علی (ع) بهترین بشر در دنیاست و اینکه همه ما به علم علی (ع) نیاز داریم که این، نشانه صداقت و فضیلت بالای آن حضرت است .

آیت الله موحدی کرمانی افزود: طبق اسناد و روایات معتبر شیعی هیچ انسانی از پل صراط عبور نمی کند مگر اینکه جواز عبور را از حضرت علی (ع) کسب کند.

وی در ادامه به ذکر مصیبت شهادت حضرت علی (ع) پرداخت.
 
شهید چمران شاگرد مکتب علی (ع) بود 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: حضرت علی(ع) فردی جامع اضداد بود و در حالی که حاکم مسلمانان بود، خرما به دوش می کشید و با کودکان یتیم بازی و در نخلستان کوفه مناجات می کرد.
 
 
مهدی چمران در سخنان پیش از خطبه های نمازجمعه تهران با اشاره به سالروز شهادت امیرالمومنین علی (ع) به صفات اولین شهید محراب اشاره کرد و افزود: 31 خرداد سالروز شهادت دکتر چمران نیز هست که او نیز مانند مولایش علی (ع) عالمی وارسته، رزمنده ای توانمند، مدیر و مدبر، سیاستمدار و هنرمندی لطیف بود.

وی گفت: شهید چمران همه این صفات را با هم داشت چون شاگرد مکتب علی (ع) بود.

چمران سپس بخشی از مناجاتهای شهید چمران را در توصیف صفات امیرالمومنین علی (ع) بیان کرد.
 
سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران: بزرگان اهل سنت درباره حضرت علی (ع) کتابها نوشته اند
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به خصایل والای مولی الموحدین امام علی (ع) گفت: بزرگانی از اهل تسنن در طول تاریخ درباره حضرت علی(ع) کتابها نوشتند .

حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با تسلیت سالروز شهادت حضرت علی (ع) به بیان صفات این بزرگمرد تاریخ پرداخت و گفت: بزرگانی از اهل تسنن در طول تاریخ درباره حضرت علی(ع) کتابها نوشتند که از آن جمله احمد بن حنبل است.

وی افزود: این دانشمند اهل تسنن که بیش از هزار و 200 سال پیش زندگی می کرد به نقل از پیامبر (ص)  می گوید هر کس عزم حضرت نوح (ع) ، علم حضرت آدم (ع) ، حلم و بردباری حضرت ابراهیم (ع) ، زیرکی حضرت موسی (ع) و زهد حضرت عیسی (ع) را بخواهد ببیند به حضرت علی (ع) نگاه کند.

این استاد حوزه و دانشگاه به روایتی دیگر از این دانشمند اهل تسنن به نقل از پیامبر اکرم اشاره کرد و گفت: پیامبر (ص) درباره صفات حضرت علی (ع) چنین گفته است که علی جان تو هفت ویژگی داری که می توانی با مردم گفتگو کنی، نخستین کسی هستی که به من ایمان آوردی، وفادارترین مردم به عهد با  خدا هستی، اجرا کننده فرمان خدا هستی، در بیت المال همه پیش تو مساوی هستند، عادل ترین فرد در میان مردم هستی، قویترین در قضاوت هستی و منزلت تو نزد خدا بالاست.

وی در ادامه به ذکر مصیبت شهادت مولی الموحدین حضرت علی (ع) پرداخت.