روند شکل گیری و اقدامات کنگره "فقیه آگاه"

تاریخ خبر:
1391/08/08 10:50
اخبار اعضای پایگاه http://www.hawzahnews.com
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به لزوم معرفی بزرگان دین به جامعه، به تشریح روند شکل گیری کنگره "فقیه آگاه" و اقدامات و فعالیت های ستاد کنگره پرداخت.

سیدمرتضی اسماعیلی طبا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به روند شکل گیری کنگره "فقیه آگاه"،  گفت: یکی از ماموریت ها و سیاست های کلی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به عنوان زیرمجموعه ای از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری مراسم هایی در راستای  بزرگداشت مفاخر و چهره های علمی، مذهبی و برجسته کشور است.

وی با اشاره به این که بر همین اساس ادارات کل ارشاد هر استان موظف به معرفی یکی از مفاخر استان خود هستد، ادامه داد: دراستان قم بعد از برگزاری نشست شورای فرهنگ عمومی، سه تن از بزرگان جهت معرفی هرچه بیشتر، انتخاب شدند .

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، آیت الله العظمی گلپایگانی، آیت الله مشکینی و آیت الله مجاهدی تبریزی را سه چهره در نظر گرفته شده عنوان کرد و ابراز داشت: طبق جلسات برگزار شده مقرر شد تا در نوبت اول کنگره ای جهت معرفی حضرت آیت الله گلپایگانی طی سال جاری در قم و با ابعاد کشوری برگزار گردد؛ بزرگداشت آیت الله مشکینی نیز سال آینده در قم برگزار خواهد شد.

وی، تجلیل از مقام علمی و شخصیتی مفاخر کشور، معرفی هرچه بیشتر آنان به نسل جوان و الگو سازی از شخصیت آنها برای جوانان را از اهداف اصلی برگزاری این کنگره ها دانست و در خصوص کنگره بزرگداشت آیت الله العظمی گلپایگانی، گفت:  اقدامات اولیه کنگره "فقیه آگاه" از آبان ماه سال گذشته آغاز  و از همان زمان مقدمات کارکلید خورد.

اهداف کنگره

اسماعیلی طبا، معرفی جایگاه فقهی آیت الله العظمی گلپایگانی، معرفی مواضع انقلابی ایشان در حمایت از امام خمینی (ره) و انقلاب، اهتمام معظم له به قرآن و تفسیرآن، اهتمام این مرجع عالیقدر به شناسایی و رفع مشکلات اجتماعی مردم و ساخت های مکان هایی از قبیل بیمارستان، مدارس علمیه، مساجد و... ، معرفی شاگردان برتر آیت الله العظمی گلپایگانی که برخی از آنها از مراجع فعلی  هستند، معرفی ابعاد اخلاقی معظم له و ارتباط ایشان با مردم و خانواده و نیز دفاع جانانه از مکتب اهل بیت(ع) را از جمله اهداف  مهم کنگره "فقیه آگاه" عنوان کرد.

انتخاب نام "فقیه آگاه"

وی با اشاره به جامع بودن شخصیت حضرت آیت الله گلپایگانی در ابعاد علمی، اجتماعی، دینی، مبارزه علیه طاغوت، تحول در حوزه و...، افزود: در همین راستا  نام" فقیه آگاه" برای این کنگره در نظر گرفته شد که مورد توجه مراجع عظیم نیز قرار گرفت.

بهره مندی از رهنمودهای مراجع عظام

مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان قم به دیدارهای اعضای ستاد کنگره "فقیه آگاه" با مراجع عظام تقلید اشاره کرد و ادامه داد: به منظور هرچه پربارتر شدن کنگره، علاوه بر تحقیق در منابع مختلف در خصوص ابعاد شخصیتی آیت الله العظمی گلپایگانی، دیدارهایی با مراجع عظام تقلید برگزار و منویات و رهنمودهای این بزرگان جمع آوری و چراغ مسیر قرار گرفت.

ترکیب ستاد کنگره " فقیه آگاه"

وی با اشاره به ترکیب ستاد کنگره " فقیه آگاه"، خاطرنشان کرد: بیت آیت الله العظمی گلپایگانی، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، استانداری قم، انجمن آثار و مفاخر کشور، امام جمعه گلپایگان، صداو سیما، مدیر حوزه علمیه گلپایگان، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) و موسسه فرهنگی ولاء منتظر، از جمله اعضای ستاد کنگره می باشند.

اقدامات ستاد کنگره

اسماعیلی طبا با اشاره به برخی از فعالیت های ستاد کنگره، ابراز داشت: یکی از اقدامات مهم انجام شده که هم اکنون در مراحل پایانی قرار دارد، تهیه "نرم افزار جامع آثار حضرت آیت الله گلپایگانی" است که تمام آثار مکتوب این عالم فقید در این نرم افزار گرد آوری و در روز کنگره رونمایی خواهد شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، چاپ و احیای دو رساله "توبه" و "ولایت فقیه" آیت الله العظمی گلپایگانی، انتشار زندگی نامه معظم له با عنوان" نوری از ملکوت"، تجدید چاپ "اسناد ساواک" در مورد مبارزات سیاسی این مجاهد خستگی ناپذیر با همکاری وزرات اطلاعات، چاپ کتاب مصور زندگی نامه ایشان، ساخت مستند تلویزیونی از زندگی نامه این فقید مجاهد و پخش از شبکه های سراسری، چاپ تمبر یادبود حضرت آیت الله گلپایگانی و مصاحبه با برخی شاگردان برجسته این عالم ربانی در قالب یک ویژه نامه را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد .

ارسال 50 مقاله به دبیرخانه کنگره

وی همچنین با اشاره به فراخوان مقاله کنگره "فقیه آگاه"  ابرازداشت:  از حدود چند ماه قبل از زمان برگزاری کنگره، فراخوان مقالات اعلام  و تاکنون بیش از 50 مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده که در میان آنها مقالاتی به قلم چند تن از مراجع عظام تقلید و بزرگان به چشم می خورد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم یادآور شد: مقالات هم اکنون توسط اساتید برجسته حوزه در حال ارزیابی و داوری است.

هماهنگی با برخی مراکز و نهادها

اسماعیلی طبا با اشاره به همکاری برخی نهادها و مراکز با ستاد کنگره،  ادامه داد:  براساس هماهنگی با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در روز اختتامیه کنگره "فقیه آگاه" که مصادف با روز جمعه 19 آبان ماه می باشد، ائمه جمعه سراسرکشور بخشی از خطبه های خود را به بیان ویژگی های آیت الله العظمی گلپایگانی اختصاص خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین با ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور نیز به عنوان یکی از اعضای ستاد کنگره هماهنگ شده تا در هفته منتهی به زمان برگزاری کنگره،  برنامه هایی را در خصوص این مرجع عالیقدر در مساجد برگزار نماید.

راه اندازی سایت "فقیه آگاه"

عضو ستاد کنگره "فقیه آگاه"،  هماهنگی با مطبوعات تخصصی دینی استانی و نشریات و روزنامه های کثیرالانتشار کشوری جهت درج مقاله  در باره ابعاد شخصیتی حضرت آیت الله گلپایگانی را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و ادامه داد: سایت کنگره به نشانی www. faghihagah.ir  راه اندازی و آخرین اخبار فعالیت ها و اطلاعیه های کنگره از طریق آن اطلاع رسانی می شود.

وی ادامه داد: فایل صوتی و تصویری 415 کلاس درس آیت الله العظمی گلپایگانی جمع آوری و ضمن پیاده سازی، در نرم افزار جامع آثار معظم له با قابلیت پخش صوت و متن به صورت همزمان، آمده است که درحال حاضر در دست تدوین می با شد و پس از اتمام کار،  به جامعه علمی و دینی کشور تقدیم خواهد شد.

 

برپایی نمایشگاه

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، انتشار منظم خبرنامه  تا روز برگزاری کنگره و برپایی نمایشگاه در کنار محل برگزاری کنگره را از جمله اقدامات در نظر گرفته شده عنوان کرد و گفت: در این نمایشگاه علاوه بر ارائه یکسری اسناد، عکس هایی از حیات علمی و سیاسی این عالم فقید به نمایش در خواهد آمد؛ همچنین در این نمایشگاه  4 جلد کتاب از اجازات ایشان به افراد مختلف نیز در معرض دید عموم  قرار خواهد گرفت.

وی همچنین خاطرنشان ساخت:  از آنجا که مرقد شریف آیت الله العظمی گلپایگانی فاقد سنگ مزار است، با بیت معظم له هماهنگی به عمل آمده تا سنگ مزارایشان همزمان با برگزاری کنگره نصب گردد.

عضو ستاد کنگره "فقیه آگاه"،  معرفی خاندان این مرجع فقید و نسب نامه ایشان در قالب کتاب "چلچراغ خاطره "را از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده عنوان کرد.

زمان برگزاری کنگره

وی با بیان این که کنگره "فقیه آگاه" روزهای  18 و 19 آبان ماه سال جاری برگزار می شود، تاکید کرد: بیشتر اقدامات انجام شده و محصولات به دست آمده، در روز کنگره رونمایی خواهد شد.

اسماعیلی طبا، با بیان این که مراسم افتتاحیه کنگره "فقیه آگاه"  18  آبان ماه در قم خواهد بود، یادآورشد: در این مراسم که در سالن اجتماعات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزرا می گردد، علاوه بر سخنرانی یکی از مراجع  عظام تقلید و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقالات برتر معرفی و تجلیل خواهند شد.

وی،  19  آبان ماه  را روز اختتامیه کنگره در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گلپایگان اعلام کرد و ادامه داد: در این مراسم نیز تلاش می شود تا یکی از مراجع عظام تقلید به ایراد سخن بپردازند.

تشکیل 21 کمیته مردمی در گلپایگان

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با بیان این که در گلپایگان 21 کمیته به صورت خودجوش به ریاست امام جمعه این شهرتشکیل شده است، گفت: همچنین در روزهای منتهی به اختتامیه این گنگره مراسمی در بیت قدیمی حضرت آیت الله گلپایگانی در گلپایگان برگزار خواهد شد و یکسری مسابقات نیز به همت برخی از مردم و مسئولین این شهر برگزار می گردد.

تاکید بر کیفی سازی برنامه ها

اسماعیلی طبا در پایان با تاکید براین که معرفی مفاخر و بزرگان دینی کشور، احساس هویت فرهنگی به نسل جوان می بخشد، بیان داشت: در همین راستا و برای غنی تر کردن هر چه بیشتر کنگره " فقیه آگاه"، دست اندکاران کنگره بیش از هر مسئله ای،  بر کیفی سازی و معرفی بعد علمی این عالم فقید تکیه دارند تا بتوان اثرات ارزشمند و سرمایه گرانقدری را برای دانش پژوهان و محققان کشور به یادگار گذاشت.