اجلاسیه خبرگان رهبری برگزار می شود

تاریخ خبر:
1398/06/27 01:44
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. خبرگزاری حوزه
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری اجلاسیه خبرگان روزهای دوم تا چهارم مهر خبرداد و به تشریح چگونگی برگزاری این اجلاس و بخش های مختلف آن پرداخت.

آیت‎الله سیداحمد خاتمی امروز 26 شهریورماه در جمع خبرنگاران که در محل دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار شد،با اشاره به دستور کار هفتمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم، گفت: این اجلاسیه در روزهای دوم تا چهارم مهر برگزار می‎شود.

وی با ذکر این مطلب که این اجلاسیه ساعت 8:30 روز سه شنبه آغاز به کار می کند افزود: برنامه‎های این اجلاس نیز شامل نطق رئیس مجلس خبرگان رهبری است؛ آیین‎نامه بر مشورت رئیس مجلس با هیئت رئیسه تاکید ندارد، ولی تا کنون رؤسای مجلس شامل آیات مشکینی، هاشمی رفسنجانی، مهدوی کنی، یزدی و جنتی، اهل مشورت بوده و هستند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با ذکر این مطلب که نطق‎های قبل از دستور طبق ماده 61 آیین نامه داخلی خبرگان تحولی در این اجلاس قرائت می‎شود، بیان کرد: اعضای خبرگان به صورت الفبایی ناطق قبل دستور خواهند بود؛ 16 نطق قبل دستور داریم که هر ناطقی می‎تواند 15 دقیق نطق داشته باشد؛ گاهی در نطق‎ها مشکلات حوزه انتخابیه نیز مطرح می‎شود.

وی با ذکر این مطلب که انتخاب کمیته پنج نفره در خصوص تنظیم و پیشنهاد محورهای بیانیه پایانی انجام می‎شود، تصریح کرد: بیانیه پایانی حقیقتا نظر اکثریت است و به همین دلیل دقت‎های فراوانی در این زمینه انجام می‎شود.

آیت الله خاتمی تصریح کرد: اعضای مجلس پیش نویسی را در این اجلاس تنظیم می کنند و به این کمیته پنج نفره ارایه می‎ دهند و این کمیته محورهای اصلی را به مشخص و به رای می‎گذارند؛ پس از آن، بیانیه تدوین می‎شود و در هیئت رئیسه قرائت می‎شود و سپس در پایان اجلاس با حضور خبرنگاران این بیانیه ارایه می‎شود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این مطلب که در روز اول اجلاس حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با موضوع تعیین خطوط قوه قضاییه و استمرار مبارزه با مفاسد اقتصادی به ارایه بحث می پردازد، افزود: مبارزه ایشان با مفاسد اقتصادی موجی از امید را در بین مردم ایجاد کرد و به همین دلیل وی در این روز به ارایه گزارش خواهد پرداخت.

وی با ذکر این مطلب که این حرکت مقدس یعنی مبارزه با فساد باید تداوم پیدا کند، تصریح کرد: البته اظهار نظرهایی که خواهد شد، پنج نفر نیز هر کدام به مدت 10 دقیقه به اظهار نظر می‎پردازند؛ این سخنرانی بنابر نظر هیئت رئیسه شکل رسمی نیز پخش می‎شود.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: در روز دوم اجلاس نیز حجت‎الاسلام والمسلمین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه با موضوع بررسی موضوع نفوذ در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به ارائه بحث می‎پرداخت.

وی با اشاره به روند انتخاب شخصیت مدعو، بیان کرد: کمیسیون اجتماعی فرهنگی خبرگان، پیش از یک ماه به اجلاس، موضوعات مورد توجه را بحث کرده و شخصیت‎های مرتبط را نیز به هیئت رئیسه پیشنهاد می‎دهند.

آیت الله خاتمی یادآورشد: هیئت رئیسه نیز نظرات کمیسیون را به بحث می‎گذارند و در نتیجه تصمیم گیری در خصوص شخصیت مدعو انجام می‎شود که معمولا همان نظرات کمسیون مد نظر قرار می‎گیرد؛ هیئت رئیسه خود را موظف به حفظ حرمت اعضای خبرگان و کمیسیون‎های منتخب اعضا می‎داند.

وی با اشاره به طرح‎های کمیسیون‎های تخصصی خبرگان رهبری بیان کرد: کمسیون آیین نامه مجلس خبرگان طرح‎هایی را ارایه کرده است که از جمله آنها می‎توان به طرح اصلاح قانون انتخابات خبرگان اشاره کرد؛ این طرح و طرح های دیگر در اجلاس مورد بحث قرار می‎گیرد.

امام جمعه موقت تهران با ذکر این مطلب که سه شنبه شب، ضیافت رئیس مجلس خبرگان برگزار می‎شود، یادآورشد: این جلسه یک جلسه غیر رسمی و بسیار مهم است که همه اعضاء، مجاز به ارایه نظر هستند؛ این جلسه، از پربارترین جلسات است زیرا بهانه بسیار خوبی برای شنیدن رهنمودها و نظرات اعضا است؛ رئیس قوه قضائیه نیز در این جلسه حضور خواهد یافت.

وی با ذکر این مطلب که از اسفند 96 تا کنون 15 جلسه توسط هیئت رئیسه، اظهارکرد: کمیسیون‎های مجلس خبرگان برگزار شده است؛ در کمسیون اجتماعی سیاسی و فرهنگی موضوعاتی چون نفوذ با حضور معاون ضد جاسوسی وزارت اطلاعات، رئیس سازمان اطلاعات سپاه، عفاف و حجاب، مشکلات فرهنگی با حضور رئیس و معاونین صداوسیما و ارشاد و ناجا برگزار شده است.

عضو جامعه مدرسین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری حوزه در خصوص صیانت و آسیب شناسی و ارتقای جایگاه ولایت فقیه در جامعه بیان کرد: در این زمینه طرح کمیسیون حراست و پاسداری از ولایت فقیه با مدیریت حوزه علمیه قم در راستای تبیین اندیشه و فقه سیاسی اسلام در مدارس حوزه های علمیه سراسر کشور، عرضه شده است.

آیت الله خاتمی اظهارکرد: وظیفه اصلی کمسیون پاسداری از ولایت فقیه حفظ و ارتقای شان و جایگاه ولایت فقیه در جامعه است و در این زمینه کارهای خوبی انجام شده است؛ تمام شبهاتی که در عرصه ولایت فقیه مطرح است جمع آوری شده و در آینده توسط مرکز پژوهش‎های مجلس خبرگان طرح‎هایی را اجرا خواهد شد.

وی گفت: در وظایف کمیسیون بررسی راه‎های پاسداری و حراست از ولایت فقیه در ماده 51 بیان شده که «اهم وظایف این کمسیون، گردآوری آمار و اطلاعات میدانی در خصوص شناسایی آفت‎های فکری و عملی در حکومت اسلامی و ولایت فقیه و ارایه راهکارهای مناسب جهت دفع و رفع آنها»؛ البته شبهه افکنی‎ها بسیار گسترده است، به خصوص در فضای مجازی از سوی دشمنان شاهد شبهه افکنی گسترده هستیم.

آیت الله خاتمی اظهارکرد: در این زمینه درس ولایت فقیه در حوزه در سطح گسترده برگزار خواهد شد و در استان‎ها نیز جلساتی در این زمینه برگزار می‎شود تا میدان بازی برای کسانی ایجاد شد تا افرادی که به دنبال شبهه‎زدایی هستند ایجاد شود؛ بنابراین، انگیزه وجود دارد و کار هم می‎شود ولی حقیقت آن است که در این عرصه نیز باید مدیریت جهادی صورت بگیرد.

وی با ذکر این مطلب که تا کنون 88 جلسه از ابتدا تا کنون در هیئت اندیشه ورز برگزار شده است، گفت: اقدامات و مصوبات در هیئت اندیشه ورز مورد ارزیابی قرار گرفته است که گزارش فعالیت‎ها تقدیم دفتر مقام معظم رهبری خواهد شد؛ روز پنجشنبه نیز اعضای مجلس خبرگان ضمن دیدار با مقام معظم رهبری به زیارت مرقد امام راحل مشرف می شوند.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برگزاری دو اجلاس رسمی سالانه در مجلس خبرگان، اظهارکرد: در طول سال کمیسیون‎های تخصصی خبرگان رهبری در طول سال، فعال هستند و به وظیفه خود عمل می‎کنند.

آیت الله خاتمی در خصوص موضع مجلس خبرگان در خصوص اظهارنظرها در خصوص مذاکره به آمریکا یادآورشد: در خصوص مذاکرات با آمریکا، با اطلاعی که از اعضای خبرگان داریم، خط و مشیی جز خط ولایت، آن هم در این عرصه کلان ندارند؛ خط و مسیر آنها تبیین کننده ولایت است و آنچه برای اعضای خبرگان رهبری برای آحاد ملت، مهم است، عزت ملت بزرگ ایران است.

وی مردم ایران را ملتی عاشورایی ذکر کرد و گفت: عاشورای امسال با شکوه خاصی برگزار شد و آنچه مایه نور چشم است، حضور گسترده جوانان در مجالس ابراز عشق به سالار شهیدان است؛ این ملت، ملت عاشورایی است و منطق ملت عاشورایی، منطق «هیهات منا الذله» است.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، مقام معظم رهبری را نعمتی الهی دانست و بیان کرد: ایشان رهبری آگاه، مخلص، کشور شناس و دور اندیش را به ملت ما عنایت کرده و مثل ایشان، مثل کسی است که بر قله ایستاده است و می‎خواهد دیگران را نیز ارتقا دهد؛ رهنمودهای رهبری، موعظه نیست بلکه دستور و تکلیف است.

وی گفت: مسئولان اجرایی باید رهنمودهای رهبری را به شکل یک فرهنگ و هنجار بر خود لازم ببینند؛ مقام معظم رهبری به خبرگان تاکید کردند که باید قطع‎نامه یا مطالبه‎گری داشته باشید و طرحی نیز در خصوص همین مطالبه‎گری و قطعنامه در کمسیون آیین‎نامه بیان شده و نهاد مجلس خبرگان رهبری در این زمینه بسیار جدی است؛ در یکی از اجلاس‎های گذشته روسای سه قوه را دعوت کردیم و مطالبه‎گری رویاروی انجام شد.

آیت الله خاتمی اظهارکرد: اصل مطالبه‎ گری در خصوص رهنمودهای رهبری، یک ارزش است و امیدواریم مسئولان اجرایی کشور، این مطالبه‎گری را نه تخریب بلکه آن را به سان تقویت نظام اسلامی خواهند انگاشت؛ قطعا در این مطالبه‎گری نباید خدمات را ندیده گرفت و ضمن تجلیل خدمات، مطالبات نیز در چارچوب قانونی پیگیری شود.