راه اندازی شورای عالی گفتمان علمی انقلاب اسلامی در 22 استان کشور

تاریخ خبر:
1398/10/08 12:21
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. خبرگزاری رسا
دبیر طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت های این طرح گفت: تا کنون 2 هزار و 500 عنوان در 3 هزار جلد کتاب تنها از 16 مؤسسه به دستمان رسیده است.

حجت الاسلام عبدالرسول هاجری دبیر انجمن های علمی حوزه در حاشیه افتتاح نمایشگاه تخصصی و دائمی آثار برتر و برگزیده علوم انسانی اسلامی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه این نمایشگاه تخصصی و دائمی از محصولات طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی است، گفت: هدف محوری و کانون اصلی این طرح شناسایی روشمند آثار فاخر و برتر در عرصه علوم انسانی و معرفی روشمند آن به جامعه علمی داخل و خارج و کشور است.

وی عدم سرمایه گذاری در زمینه معرفی آثار فاخر علوم انسانی اسلامی را یکی از آسیب های فرهنگی جامعه علمی دانست و ادامه داد: ما یک آسیب فرهنگی در حوزه های مختلف به ویژه در زمینه پژوهش، تدوین و چاپ داریم و آن هم این است که برای آثاری که تولید و منتشر می شود سرمایه گذاری در زمینه معرفی آنها صورت نمی گیرد.

حجت الاسلام هاجری خاطرنشان کرد: امروز در حقیقت کار مؤلف و ناشر با چاپ کتاب تمام می شود و از آن به بعد هیچ مؤسسه و هیچ نهادی مسؤول معرفی آن اثر به جامعه علمی نیست، این در حالی است که در کشورهای غربی بخش اعظم سرمایه گذاری ها در زمینه معرفی آثار منتشر شده به جامعه علمی در سراسر دنیا صورت می گیرد.

دبیر طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی ابراز کرد: کار اصلی طرح گفتمان انقلاب اسلامی از زمانی شروع می شود که کار مؤلف و ناشر با چاپ کتاب تمام می شود؛ ما در این طرح پس از انتشار آثار سعی می کنیم آنها را به جامعه علمی در داخل و خارج کشور معرفی کنیم.

وی ادامه داد: آثار برتر و برگزیده جامعه علمی حوزه و دانشگاه در زمینه علوم انسانی اسلامی که به دست ما می رسد در طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی مورد معرفی به جوامع علمی قرار گرفته و به صورت روشمند به خوبی معرفی می شود.

حجت الاسلام هاجری ضمن ارائه توضیحاتی در زمینه انواع روش های معرفی کتب و آثار فاخر در زمینه علوم انسانی اسلامی عنوان داشت: کتب، پایان نامه ها و مقالاتی که در زمینه علوم انسانی اسلامی حرف برای گفتن داشته باشد به دست ما در طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی می رسد ما عملیات های مختلفی روی آن انجام می دهیم؛ نخستین عملیات آن است که اطلاعات آن آثار وارد یک مجموعه تحت عنوان «کتاب شناخت» می شود.

دبیر انجمن های علمی حوزه ابراز داشت: نخستین گام معرفی آثار فاخر و برتر علوم انسانی اسلامی را با افتتاح نمایشگاه تخصصی و دائمی آثار برتر و برگزیده علوم انسانی اسلامی در فیضیه که نماد حوزه و انقلاب است، برداشته شد، از راه اندازی یک کتابخانه تخصصی آثار برتر و برگزیده علوم انسانی اسلامی در یکی از دانشگاه های بزرگ تهران خبر داد.

وی با اشاره به اینکه تأسیس و گسترش کتابخانه های تخصصی در زمینه علوم انسانی اسلامی یکی از اهداف بزرگ طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی است، بیان داشت: با همکاری 6 نهاد کشور از جمله نهاد آموزش عالی کشور، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، دانشگاه آزاد، حوزه علمیه و آستان قدس رضوی شورای عالی گفتمان علمی انقلاب اسلامی را تشکیل داده ایم؛ این شورا در 22 استان راه اندازی شده و آثار مختلف را مورد بررسی قرار داده و به ما برای معرفی ارسال می کنند.

حجت الاسلام هاجری با بیان اینکه مؤلفان آثار برتر در زمینه علوم انسانی اسلامی در هر هفته در استان های مختلف در نشست های علمی شرکت می کنند، عنوان کرد: تا پایان امسال 30 نشست علمی تدارک دیده شده و انجام خواهد شد؛ با رویکرد طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی هم مؤلف، هم اثر و هم ناشر معرفی می شوند و نویسنده ضمن استفاده از نقدها در چاپ های بعدی اثر خود را کامل می کند.

وی در پایان یادآور شد: تا کنون 2 هزار و 500 عنوان در 3 هزار جلد کتاب در طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی تنها از 16 مؤسسه علمی به دست مان رسیده است و هر چه رو به جلو حرکت کنیم این گسترش بیشتر خواهد شد.