روح زندگی غربی و سکولاریستی فراموشی و غفلت است

تاریخ خبر:
1398/12/19 11:02
مطالب آزاد خبرگزاری رسا
نماینده خبرگان با بیان اینکه روح زندگی غربی و سکولاریستی فراموشی و غفلت است، گفت: این در حالی است که روح زندگی اسلامی اندیشیدن، هوشیاری و عدم غفلت است.

آیت الله محسن اراکی عضو هیأت رییسه جامعه مدرسین در درس اخلاق خود برای طلاب مدرسه امیرالمؤمنین(ع) با تبریک سالروز میلاد مولای متقیان گفت: امیدواریم این روز بر جامعه ایمانی مبارک باشد و مصیبت ها و نگرانی ها از جامعه رفع شود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مفهوم اخلاق افزود: خَلق هیأت جسمانی و خُلق هیأت روحانی انسان است، روح انسان مانند جسم آن هیأت و شکلی دارد و مراد از اخلاق اوصافی است که این هیأت درونی و روحی را شکل می دهند.

نماینده خبرگان رهبری با بیان اینکه روح انسان مانند جسم آن سلامت و آسیب دارد، اظهار داشت: روح انسان هم می تواند مانند جسم آن دچار آسیب و آفات شود و همانگونه که اگر به آسیب های جسمی رسیدگی نشود انسان به هلاکت می رسد آسیب ها و آفات روحی نیز می تواند انسان را به هلاکت برساند.

وی ادامه داد: باید مانند سلامت جسم به دنبال سلامت روح باشیم و اجازه ندهیم که امراض و آسیب ها به روح ضربه بزنند، باید روح را تقویت کنیم تا در نتیجه کمتر دچار آسیب و آفت شود، اگر اندام بیرونی و جسمی انسان تقویت شود کمتر آسیب می بیند و روح نیز این چنین است.

آیت الله اراکی با تأکید بر لزوم توجه به پیشگری از آسیب های روحی و جسمی ابراز داشت: انسان باید میکروب ها، آلودگی ها و از آنچه که به سلامت بدن آسیب می رساند اجتناب کند و درباره روح نیز همین وظیفه را بر عهده دارد.

وی عنوان کرد: پیشگیری متوقف بر تقویت در مسیر سلامت است، خدا انسان را سالم می آفریند و این خود انسان است که درون خود را آلوده می کند، هر انسانی ابتدای امر سالم است و بر مبنای فطرت آفریده می شود و باید در ادامه مسیر سلامت خود را تقویت و تثبیت کند تا در برابر آفت ها مقاومت داشته باشد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به چگونگی تقویت روح خاطرنشان کرد: بنابر آیات و روایات نخستین عامل تقویت سلامت درونی تقویت اراده خیر و صلاح است، در آیات کریمه قرآن و در روایات به مقوله عزم اشاره های فراوانی شده و تأکید زیادی بر مسأله عزم و اراده قوی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: خداوند متعال از انبیای بزرگ الهی به عنوان اولوالعزم یاد می کند و معلوم می شود که عزم مسأله مهمی در تقویت بنیه سالم است، اگر انسان عزم قوی در انجام کار خیر داشته باشد سالم رشد می کند، صبر و بخشش سبب تقویت جدی عزم و اراده انسان می شود.

آیت الله اراکی اساس لغزش انسان را نبود عزم دانست و گفت: عزم قوی می تواند آدمی را از لغزش حفظ کند، نخستین عامل تقویت عزم اندیشیدن و تفکر است، انسان اندیشه گر می تواند عزم خود را تقویت کند چرا که گذشته، حال و آینده خود را به دقت مورد بررسی قرار می دهد و درباره آیات الهی و مرگ می اندیشد.

وی افزود: روح زندگی غربی و سکولاریستی فراموشی و غفلت است، این در حالی است که روح زندگی اسلامی اندیشیدن و هوشیاری و عدم غفلت است و در آیات و روایات تأکید ویژه ای بر تفکر شده است، اندیشیدن گام نخست حرکت انسان است.