امام سجاد(ع) با بهره گیری از دعا و مناجات به هدایت فرهنگی جامعه پرداختند

تاریخ خبر:
1399/01/11 03:32
مطالب آزاد خبرگزاری شبستان
رئیس انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه قم گفت: حضرت سجاد(ع) در زمانه خفقان آلود پس از عاشورا، با بهره گیری از دعا و مناجات به هدایت فرهنگی جامعه زمان خویش پرداختند.

حجت الاسلام «سید محمد واعظ موسوی» ضمن تبریک فرارسیدن پنجم شعبان المعظم، سالروز ولادت باسعادت امام سجاد(ع) اظهار داشت: نقش امام سجاد(ع) به همراه عمه بزرگوارشان زینب کبری(س) در زنده نگه داشتن قیام عاشورا و جهانی کردن پیام نهضت حسینی، یک نقش بی بدیل است که در این قضیه، ایشان در اوج مظلومیت و فشار وارده از سوی دستگاه ظالم اُموی، رسالت تاریخی و الهی خویش در هدایت جامعه و آگاهی دادن به توده های مردم غافل و گمراه زمانه را به خوبی انجام دادند.

وی افزود: با دقت در تاریخ اسلام و شیعه به خوبی متوجه می شویم که از جمله رموز اصلی ماندگاری قیام سیدالشهدا(ع) و تأثیرگذاری فوق العاده آن در طول تاریخ، کار فرهنگی و تبلیغات سنجیده و هوشمندانه سیدالساجدین (ع) در سال های متمادی پس از عاشوراست که به خصوص این مهم را در سایه بهره گیری از زبان دعا و مناجات به شکل مطلوب محقق ساختند.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به اهمیت کتاب شریف "صحیفه سجادیه" به عنوان یادگار ماندگار آن امام هُمام گفت: با توجه به خفقان شدید حاکم بر زمان امام سجاد(ع) و نیز تغییر در سبک زندگی مردم مسلمان آن دوره، حضرت از طریق زبان دعا و مناجات و بهره گیری از عرفان ناب اسلامی، هدایت جامعه را برعهده گرفتند و از طریق ادعیه و مناجات هایی که در صحیفه سجادیه آمده، ضمن آسیب شناسی مشکلات جامعه و مردم، به درمان آن ها از طریق دعا و ارتباط با خدای متعال اهتمام داشتند.

وی خاطرنشان کرد: از این حیث، صحیفه سجادیه حاوی عالی ترین و ناب ترین مضامین توحیدی، حکمی، عرفانی، اخلاقی و اجتماعی است که توجه به هر فرازی از آن برای حل مشکلات فردی و اجتماعی ما بسیار راهگشاست.

 واعظ موسوی همچنین گفت: از جمله در وضعیتی که ما امروز به خاطر شیوع ویروس نحس کرونا در آن قرار داریم، به فرموده مقام معظم رهبری، یکی از دعاهای بسیار عالی و تأثیرگذار برای مقابله با این بیماری، دعای هفتم صحیفه سجادیه است که حضرت آقا همگان را به خواندن و توجه به مضمون آن توصیه فرمودند.