تشریح جزئیات پذیرش سرباز طلبه از درخواست تا اعزام و معافیت تحصیلی و پزشکی

تاریخ خبر:
1399/08/15 12:50
فرصت های شغلی خبرگزاری حوزه
در سال گذشته ۵۶۱سرباز طلبه جذب نمایندگی ولی فقیه در سپاه، ۵۹۰سرباز جذب آموزش و پرورش و ۲۵۱نفر جذب امور اساتید و مبلغین طرح هجرت در استانها شده اند.

حجت الاسلام وحید معصومی، مسئول اداره مشمولین مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با اشاره به فعالیت های اداره مشمولین مرکز مدیریت حوزه های علمیه، گفت: اداره مشمولین از بخش های مختلفی تشکیل شده از جمله، پایان خدمت، معافیت تحصیلی، احراز هویت و خروج از کشور می باشد.

وی با بیان اینکه یکی از قسمت های این اداره در ارتباط با پایان خدمت است، افزود: مأموریت این بخش، تشکیل پرونده و معرفی طلاب واجد شرایط برای گذراندن دوره نظام وظیفه است.

حجت الاسلام معصومی ادامه داد: از جمله شرایط آن اتمام سطح ۱ برای طلاب حوزه بلند مدت، اتمام سطح ۲ برای طلاب سفیران هدایت و طلابی که وضعیت درسی شان عادی نیست یعنی وضعیتش انصراف و عدم مراجعه باشد، است؛ این افراد واجد شرایط بعد از تشکیل پرونده و طی مراحلی به عنوان سرباز طلبه به یکی از ارگان ها و یا سازمان های درخواست کننده برای جذب سرباز طلبه برای خدمت سربازی معرفی و بعد از پایان سربازی، کارت پایان خدمت برای آنها صادر می شود.

مسئول اداره مشمولین با بیان این که افراد واجد شرایط در حین خدمت از مزایای کسر خدمت مانند بسیج، فرزند، جبهه و جانبازی، پروژه پژوهشی و... می توانند بهره مند شوند گفت: به عنوان نمونه به ازای هر سال بسیجی فعال یک ماه کسری تعلق می گیرد و حداکثر ۶ ماه، به ازای هر فرزند، ۳ ماه و جبهه و جانبازی به ازای هر ماه، ۱۲ روز از سربازی کم می شود.

طلبه برای خدمت

وی با اشاره به مراحل تشکیل پرونده برای سربازی برای طلاب گفت: ابتدا طلبه به نهاد بکار گیرنده سرباز طلبه که ۳۱ نهاد که اکثرا در استانها می باشند، مراجعه و بعد از بررسی شرایط فی مابین و پذیرش و قبولی شرایط، نامه را از مرکز بکار گیرنده دریافت، سپس پرونده برای امر سربازی تشکیل و پرونده اعزام فعال و در ادامه به پلیس + ۱۰ و کمیسیون پزشکی و... فرستاده می شود و در صورت نبود مشکل خاص در بحث اعزام، برگه آماده به خدمت مشمولین صادرمی گردد، اگر فرد سرباز در قم باشد به مرکز مدیریت حوزه های علمیه اداره مشمولین در ستاد و در صورتی که بخواهد در استانهای دیگر اشتغال به سربازی داشته باشد به مرکز مدیریت استان محل خدمت مراجعه و بعد از اخذ حکم اعزام به نهاد بکار گیرنده برای گذراندن دوره سربازی معرفی می شود.

سهمیه جذب سرباز طلبه

مسئول اداره مشمولین عنوان کرد: در سال گذشته ۵۶۱ سرباز طلبه جذب نمایندگی ولی فقیه در سپاه، ۵۹۰ سرباز جذب آموزش و پرورش و ۲۵۱ نفر جذب امور اساتید و مبلغین طرح هجرت در استانها شده اند.

وی افزود: امسال کل سهمیه تخصیص داده شده از طرف ستاد کل نیروهای مسلح برای مرکز مدیریت حوزه های علمیه ۵ هزار نفر می باشد که بیشترین آن برای نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران، عقیدتی سیاسی ارتش و نیروی انتظامی و آموزش و پرورش است.

معافیت پزشکی

حجت الاسلام معصومی با اشاره به معافیت هایی که در قبل و در دوران سربازی اتفاق می افتد، گفت: از جمله این معافیت ها، پزشکی است. اگر فرد دارای بیماری خاصی باشد، بر طبق نظر کمیسیون پزشکی از سربازی معاف می شود.

وی ادامه داد: بعضی از معافیت ها تنها سبب معافیت از رزم می شود، بدین صورت که فرد سرباز در دوران آموزش نظامی کارهای سخت انجام نمی دهد و به دلیل نوع بیماری از کارهای سخت معاف می شود.

معافیت تحصیلی

وی بیان داشت: معافیت دیگر تحصیلی است. طلبه هایی که در حوزه علمیه پذیرش می شوند یا زیر ۱۸ سال یا بالا می باشند. اگر زیر ۱۸سال باشند، از نظر نظام وظیفه جهت تحصیل در هر کجا بلامانع است، ولی به ۱۸ سال که رسیدند، باید معافیت تحصیلی بگیرند.

حجت الاسلام معصومی گفت: طبق آخرین ابلاغیه، طلبه هایی که درحوزه های علمیه پذیرش می شوند و در سن مشمولیت هستند و یا طلبه ای که در حوزه می باشند و به سن مشمولیت می رسند مانند کسی که در پایه دو مشغول تحصیل می باشد و ۱۸ سالش شده است، از آن موقع تا ۶ ماه، مرکز مدیریت فرصت دارد برای این طلبه درخواست معافیت تحصیلی کند چون می خواهد تکلیف مشمولیت این فرد مشخص شود.

وی ادامه داد: با این کار، جلوی کسانی که اضافه سن، اخراجی از دانشگاه و... دارند گرفته می شود و اثر دیگرش این است که معلوم می شود این فرد سرباز است یا نه.

قطع و یا عدم قطع شهریه سرباز طلبه

مسئول اداره مشمولین گفت: در دوران سربازی، شهریه طلبه قطع نمی شود و اگر در موارد جزئی این قطع شدن اتفاق می افتد، به نظر مرجع مربوطه بستگی دارد، چرا که بعضی از مراجع تقلید این عمل را قطع از امر تحصیل می دانند و شهریه برای کسانی جایز می دانند که طلبه مشغول تحصیل باشد.

حجت الاسلام معصومی با بیان این که براساس قانون جمهوری اسلامی هر فردی تا ۵۰ سالگی سرباز است عنوان کرد: بعد از پایان این زمان شخص معاف دائم از خدمت می شود.

وی با بیان این که امسال برای اعزام سرباز طلبه به مکانهای خاص در کمیسیون داخلی مرکز مدیریت شرایط ویژه ای قرار داده شده، اظهار داشت: این کمیسیون بر اساس قابلیت های طلبه، تصمیم می گیرد که به کدام نهاد و ارگان بکارگیرنده اعزام و معرفی کند.