حوزه و دانشگاه یک وظیفه دارند - نطق قرآن و عترت در جامعه تبیین شود

تاریخ خبر:
1400/06/10 02:26
مطالب آزاد خبرگزاری حوزه
حضرت آیت الله جوادی، پیش از ظهر چهارشنبه 10 شهریورماه، در آیین افتتاحیه سال تحصیلی حوزه علمیه تهران که در سالن همایش های مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه برگزار شد با بیان اینکه طلاب باید در راهبری جامعه انسانی نقش فعالی داشته باشند، اظهار داشتند: همه طلاب در راهبری جامعه نقش اساسی دارند و از ذات اَقدس اِله مسئلت داریم آنچه خیر ملت است در سایه قرآن و عترت و به وسیله شما علمای بزرگوار و سایر اعلام اسلامی، منطق قرآن و عترت به خوبی در جامعه تبیین شود.

ایشان با بیان وظیفه ذاتی حوزه علمیه و دانشگاه، افزودند: حوزه علمیه یک وظیفه ای دارد، دانشگاه هم وظیفه ی دیگری، در واقع قبلا هر دو اینها در یک جا جمع بود، ولی در حال حاضر این دو وظیفه از هم جدا شده است، اما معیار هر دو یکی است. خدای سبحان بشر را آفرید و وظیفه خود دانست که برای آن انسان کامل معیار و محور خلافت قرار دهد که آن معیار علم به اَسماء الهی بود و انبیاء و ائمه(ع) را عالم به این اسماء حسنی قرار داد تا بتوانند پیام مستخلفه عنه را مستخلفه علیهم برسانند.

معظم له خاطرنشان کردند: انبیاء عموما و بخصوص وجود مبارک ختمی مرتبت(ص) آمدند تا این علم الهی را به مردم انتقال دهند. قرآن کریم سخنگوی خدای سبحان است و برنامه رسمی رهبران الهی را به انسان انتقال می دهد.

این مرجع تقلید اظهار کردند: در واقع وجود مبارک پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) معلم قرآن و حکمت و محور نفوس هستند و این را نیز به خود پیامبر (ص) فرمود که ما حرف تازه ای داریم و علم تازه ای داریم که تو با همه نبوغ خدادادی خود توان آن را نداری تا از خود و یا از جای دیگر این علم را فرا بگیری. در واقع خداوند به پیامبر می فرماید، یعنی تو آن نیستی و مقدور تو نیست که این علم و اسماء را فرابگیری و همین تعبیر را نسبت به جامعه انسانی دارد که علم الهی و غیب را نمی توان بدون ارتباط با علم الهی فراگرفت.