مهم‌ترین ویژگی تفسیر «بلاغ» نوآوری و دوری از تقلید است

تاریخ خبر:
1391/05/16 10:27
اخبار اعضای پایگاه http://www.iqna.ir
رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم با بیان این که تعداد قابل توجهی از آثار تفسیری چیزی جز تکرار تفاسیر پیشین نیست، مهم‌ترین ویژگی آیت‌الله میرمحمدی در تفسیر قرآن را مقلد نبودن وی دانست و افزود: تفسیر «بلاغ» از این امتیاز برخوردار است که ایشان به هر آنچه در این تفسیر بیان کرده، اندیشیده است

آیت‌الله رضا استادی، رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم، در مراسمی که شب گذشته به مناسبت گرامیداشت مقام علمی آیت‌الله سیدابوالفضل میرمحمدی زرندی، در انجمن ملی آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، با بیان این که تشکر از مخلوق لازمه تشکر از خالق است، گفت: بایستی از کسانی که به حوزه‌های علمیه و علم کمک کرده‌اند، تشکر و قدردانی کرد.

امام جمعه موقت شهر مقدس قم با اشاره به 70 سال کار علمی آیت‌الله میرمحمدی، خدمات علمی ایشان در این مدت طولانی در حوزه‌های مختلف فقه، اصول و تفسیر را توفیقی از جانب خداوند دانست و افزود: ایشان علاوه بر فعالیت‌های علمی در نظام اسلامی نیز مسئولیت‌هایی داشته‌اند و در همه این زمینه‌ها، فعالیت‌ها و مسئولیت‌های خود را با نشاط و به خوبی به انجام رسانده‌اند.

آیت‌الله استادی زندگی آرام و آرامش روحی، اعتدال در امور مختلف علمی و سیاسی، زیستن در میان مردم، دوستان، همدرسان و همراهان خوب، نگاشتن آثار علمی ارزشمند و شکل گرفتن مجامع علمی پربرکت حول شخصیت آیت‌الله میرمحمدی را از دیگر ویژگی‌های شخصیت و زندگی ایشان دانست و اضافه کرد: جمع اشتغالات علمی، انجام فعالیت‌های اجرایی در سطح کلان و زیستن در میان مردم و رفع مشکلات آنان امتیاز بالایی است که آیت‌الله میرمحمدی از آن برخوردار است که نشانه عنایت خداوند به ایشان است.

وی با اشاره به برخی آسیب‌ها در تفسیر قرآن گفت: از جمله آسیب‌های برخی تفاسیر توجه نداشتن به ادبیات است. همچنین برخی از مفسران به اقوال سایر مفسرین توجهی ندارند که این نیز یک آسیب است. علاوه بر این برخی بدون توجه روایات و برخی دیگر با اکتفا کردن به روایات صرف به تفسیر قرآن می‌پردازند.

وی با بیان این که موارد مذکور، آسیب‌هایی هستند که مانع ارائه یک تفسیر قابل قبول می‌شوند، اظهار کرد: با نگاه کردن به تفسیر «بلاغ» آیت‌الله میرمحمدی می‌بینیم که ایشان هم به ادبیات و آراء مفسیرین و هم به روایات نظر داشته‌اند و فقط به روایات نیز اکتفا نکرده‌ا‌ند.

آیت‌الله استادی مهم‌ترین ویژگی آیت‌الله میرمحمدی در تفسیر قرآن را مقلد نبودن وی دانست و عنوان کرد: تعداد قابل توجهی از آثار تفسیری ما و یا قسمت‌های مهمی از این تفاسیر چیزی جز تکرار تفاسیر پیشین نیست؛ در حالی که مفسر باید بکوشد در حد توان خود به نظرات جدیدی دست یابد و به‌حق می‌توان گفت که تفسیر آیت‌الله میرمحمدی ازاین امتیاز برخوردار است و ایشان به هر آن چه که در این تفسیر بیان کرده اندیشیده است.

یادآور می‌شود، مراسم گرامیداشت مقام علمی آیت‌الله سیدابوالفضل میرمحمدی زرندی، یکشنبه‌شب، 15 مردادماه، با حضور اساتید و صاحب منصبانی همچون آیت‌الله استادی، رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت‌الله محقق داماد، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌راد و آیت‌الله میرمحمدی در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد.