بازشناسی ظرفیت های وقف در حوزه سلامت در همایش وقف، امور خیریه و سلامت

تاریخ خبر:
1399/11/28 01:41
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. خبرگزاری شبستان
حجت الاسلام عادل با اشاره به اهداف برگزاری همایش «وقف، امور خیریه و سلامت» گفت: این همایش با هدف بازشناسی و ارتقای وقف در حوزه سلامت مرداد۱۴۰۰برگزار می شود.

نشست خبری تشریح همایش بین المللی «وقف، امور خیریه و سلامت» صبح امروز ( 28 بهمن ماه) با حضور رسانه های خبری در ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام «غلامرضا عادل»، با اشاره به اینکه یکی از موضوعاتی که از گذشته تاکنون به صورت جدی به آن پرداخته شده، موضوع سلامت بوده است، گفت: با توجه به ضرورت های فعلی و با توجه به شرایط بحران کرونا امسال این موضوع را به عنوان همایشی در دستور کار قرار دادیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه 1100 بیمارستان موقوفه در کشور فعالیت می کنند، گفت: این بیمارستان ها که از بیمارستان های مهم کشور محسوب می شوند توسط خیرین ساخته شده اند چرا که موضوع وقف قبل از اسلام مورد توجه بود و بعد از اسلام نیز تاکید بسیاری به آن شده است زیرا وقف خدمات بسیاری را در کشور عرضه کرده است.

حجت الاسلام عادل افزود: در حوزه بهداشت و درمان ما نیات بسیاری داریم از جمله اینکه برخی از خیرین در زمینه تهیه دارو برای بیماران بی بضاعت موقوفاتی را ایجاد کرده اند تا اگر بیماری به دارو احتیاج داشت از عواید آن موقوفه برای هزینه درمان آن بیمار صرف شود و یا بخشی از موقوفات برای بستری شدن بیماران بی بضاعت اختصاص یافته است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به وقف های علمی و سرمایه گذاری در این زمینه گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه با همکاری شرکت های دانش بنیان در عرصه تجهیزات پزشکی نیز فعالیت هایی داشته است که از جمله می توان به موقوفه کوثر اشاره کرد.

وی با بیان اینکه موضوع بهداشت و درمان در سالی که در آن واقع هستیم حساسیت های خودش را پیدا کرد، گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا که سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داد، سازمان اوقاف و امور خیریه سعی در نقش آفرینی در جامعه در این شرایط نمود.

وی ادامه داد: اگرچه به صورت مستقیم سازمان اوقاف و امور خیریه نقش و وظیفه ای در مبارزه با این بیماری نداشت، اما در موضوعات مختلفی همچون رسیدگی به کسانی که در این شرایط متضرر شدند را مورد توجه قرار داد و در این عرصه کارهای ویژه ای انجام شد؛ از جمله اینکه در حوزه های بهداشتی و درمانی تمامی مراکز درمانی تحت نظر این مجموعه برای مبارزه با این ویروس ورود یافتند.

وی ادامه داد: در برخی از استان ها با هماهنگی دانشگاه های علوم پزشکی، کارگاه های تولید ماسک ایجاد شد به طوری که بالغ بر 20 میلیون ماسک در امامزادگان تولید و توزیع شد. همچنین مواد ضد عفونی کننده در امامزادگان تولید و توزیع شد.

 حجت الاسلام عادل با اشاره به تولید 50 هزار دست لباس پرستاری در امامزادگان کشور گفت: در یکی از استان ها 100 کپسول اکسیژن برای بیماران کرونایی تهیه شد و از این طریق بیمارستان هایی که با کمبود تخت مواجه بودند با هماهنگی های صورت گرفته کپسول اکسیژن به بیماران ارایه می شد تا در منزل استفاده کنند و دیگر نیازی به بستری شدن در بیمارستان نباشد و از این طریق بخشی از ظرفیت های بیمارستان ها نیز خالی شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به همکاری این سازمان با سازمان اورژانس کشور خبر داد و گفت: از ظرفیت زائرسراها و هتل های مجاور امامزادگان به منظور نقاهتگاه بیماران کرونایی استفاده شد که در این زمینه 130 هزار نقاهتگاه به منظور استفاده بیماران بهره برداری شد.

وی با تاکید بر اینکه به موضوع بهداشت و درمان و سلامت جامعه از طریق وضعیت وقف می توان توجه ویژه ای داشت، گفت: در مباحث علمی و پزشکی در حال حاضر کشور ما در زمینه تولید واکسن کویید 19 مطرح شده است که در این زمینه می توان از ظرفیت خیرین نیز استفاده کرد.

وی با اشاره به اهداف برگزاری همایش وقف، امور خیریه و سلامت گفت: هدف ما در این همایش بهره گیری از ظرفیت خیرین و واقفین و شناساندن این ظرفیت ها در کشور است چرا که خوب است وضعیت خیرینی که در حوزه سلامت و درمان فعالیت می کنند، شناسایی شود.

وی خاطرنشان کرد: همایش وقف، امور خیریه و سلامت با رایزنی مراکز علمی و دانشگاهی داخلی و خارجی برگزار می شود تا از این طریق بازشناسی در زمینه وقف و سلامت سلامت صورت گیرد و با توجه به اینکه عنوان همایش یک بحث علمی است؛ حتماً به صورت هدفمند مخاطبان شناسایی می شوند. لذا مراکز علمی برای این همایش هماهنگ شده اند، اما از آنجا که عموم جامعه می توانند ایده پردازی کنند، اطلاع رسانی پرحجم و جامع باید انجام بگیرد تا عموم مردم از این موضوع باخبر شوند.

 حجت الاسلام عادل با اشاره به برگزاری این همایش در مرداد ماه ۱۴۰۰ تصریح کرد: پیش بینی ما این است که حجمی از مقاله را از خارج از کشور داشته باشیم و ما تلاش داریم که به کادر درمان که امروز در صف اول مبارزه با کرونا هستند، بگوییم که ما هم در تلاش هستیم تا برخی از نیاز ها و تجهیزات شما تامین شود. در این راستا تاکنون هم خیرین بسیار فعال بودند که نمونه آن وقف مرکز درمانی در آذربایجان شرقی به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان است.