فراخوان مقاله ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی

تاریخ خبر:
1400/03/11 01:55
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. خبرگزاری حوزه
معاون ارتباطات علمی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، با بیان اینکه هفده محور برای کمیسیون فقه و علوم انسانی تشکیل شده است، گفت: فقه و علوم انسانی در تاثیر و تاثر یکدیگر به تولیدات معرفتی جدیدی خواهند رسید.

 

حجت الاسلام والمسلمین حیدر همتی، دبیر علمی کمیسیون فقه و علوم انسانی، با اشاره به "فراخوان مقاله ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی" اظهار داشت: همانطور که مطلع هستید مجمع عالی علوم انسانی اسلامی نزدیک به یک دهه است که فعالیت خود را شروع کرده و ماموریت خود را تولید علوم انسانی اسلامی تعریف کرده است.

وی با بیان اینکه همزمان با فراخوان مقاله ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، کمیسیون تخصصی فقه و علوم انسانی راه اندازی شد، گفت: در همین راستا کمیسیون های مختلفی اعم از حوزه های علوم سیاسی اسلامی، جامعه شناسی و ارتباطات، مدیریت اقتصاد، الگوی اسلامی پیشرفت، روانشناسی، حکمرانی، تمدن نوین اسلامی و... راه اندازی شده است و کمیسیون فقه و علوم انسانی شانزدهمین کمیسیونی است که با همکاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا علیه السلام تشکیل و راه اندازی شده است.

حجت الاسلام همتی با اشاره به اهمیت راه اندازی کمیسیون فقه و علوم انسانی، گفت: یکی از تولیدات معرفتی ما در تمدن اسلامی فقه است و فقه نیز هم اکنون به یک دستگاه عظیمی تبدیل شده و دارای مبانی، روش، غایت و دارای اصول استنباطی است که به نوعی از ذهن انسان دیندار عالم برآمده و می توان گفت که علمی ترین علم در تمدن اسلامی دستگاه معرفتی فقه است.

معاون ارتباطات علمی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، ادامه داد: از طرفی علوم انسانی به نوعی پدیده جدید و آورده انسان مدرن است و هدف آن تبیین رفتار، جامعه، اجتماع، سنت های تاریخی و در نهایت ارائه راهبرد برای انسان مدرن است.

مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا، ابراز داشت: با توجه به مطالبی که عرض شد می توان گفت فقه و علوم انسانی، در رفع و نسبت همدیگر و در تاثیر و تاثر یکدیگر به تولیدات معرفتی جدیدی خواهند رسید. یعنی فقه می تواند علوم انسانی را در حوزه های مبانی، روش و غایت تحت تاثیر قرار دهد و برای علوم انسانی قابل استفاده باشد و از طرفی علوم انسانی هم که آورده علمی بشر جدید است می تواند بر حوزه فقه از ابعاد مختلف تاثیرگزار باشد که حداقل ترین آن برای استفاده فقه در حوزه موضوع شناسی است.

دبیر علمی کمیسیون فقه و علوم انسانی در پایان با بیان اینکه هفده محور برای کمیسیون فقه و علوم انسانی تشکیل شده است، گفت: از اساتید و پژوهشگران فعال در این حوزه دعوت می کنیم مقالات و آثار علمی خود را به این کنگره ارسال کنند تا ان شاءالله بعد از ارزیابی های داوران و طی کردن فرآیند مربوطه در کنگره ارائه شود.