آیت‌الله سید‌مجتبی موسوی‌لاری به ملکوت اعلی پیوست

تاریخ خبر:
1391/12/19 10:56
اخبار اعضای پایگاه http://shia-online.ir/
آیت‌الله سید‌مجتبی موسوی‌لاری، عالم ربانی، محقق برجسته و نماینده ولی فقیه در لارستان،‌ صبح امروز شنبه، 19 اسفندماه پس از طی یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، آيت‌الله سيد‌مجتبی موسوی‌لاری، نماينده ولی فقيه در لارستان پس از گذراندن يك دوره طولانی بيماری ساعت 4:30 دقيقه بادمداد امروز شنبه، 19 اسفندماه در بيمارستان امام رضا(ع) لار دارفانی را وداع گفت.

وی يكی از علمای برجسته كشور بود و با درگذشت آن عالم ربانی، حوزه‌های علميه و مراكز دينی كشور عزادار شد. طبق گزارشات رسيده هم‌اكنون مردم لار در برابر بيت آن مرحوم تجمع كرده و در حال عزاداری هستند.

بنابر اين گزارش، آيت‌الله موسوی‌لاری فرزند آيت‌الله سيد علی‌اصغر آيت‌اللهی و نوه آيت‌الله‌العظمی نجفی‌لاری بوده و كتب بسياری به زبان‌های مختلف منتشر كرده است.

مرحوم آيت‌الله سيد‌مجتبی موسوی‌لاری در سال ۱۳۱۴ شمسی در شهر لار متولد شد؛ تحصيلات ابتدايی و مقدمات علوم اسلامی را در لار فرا‌گرفت و در سال 32 برای ادامه تحصيلات علوم اسلامی راهی قم گشت و در آن‌جا نزد اساتيد و علمای حوزه علميه قم تحصيلات خود را دنبال كرد و از محضر بزرگان حوزه استفاده كرد.

وی از سال ۱۳۴۱ همكاری خود را با نوشتن يك سلسله مقالات اخلاقی ـ اسلامی با مجله دينی و علمی درس‌هايی از مكتب اسلام آغاز كرد كه مجموعه مقالات يادشده به‌صورت كتابی تحت عنوان مشكلات اخلاقی و روانی چاپ و منتشر شد و تا به حال متن فارسی آن برای چهاردهمين بار تجديد چاپ گرديده است و نيز تاكنون به ۱۰ زبان ترجمه شده است.

در سال ۱۳۴۳ دفتر خيريه‌ای در شهر لارستان تأسيس كرد و برای تبليغات اسلامی و آشنا ساختن نوجوانان روستايی به مبانی اسلام و كمك به قشر مستمند خدماتی از سوی دفتر آغاز شد و تا سال ۱۳۴۷ كار خود را دنبال كرد.

وی در تهيه و تنظيم مقالات اخلاق اسلامی در مجله مكتب اسلام ادامه داد و در سال ۱۳۵۳ مجموعه آن مقالات با تجديد‌نظر و اضافات به‌صورت كتابی تحت عنوان رسالت اخلاق در تكامل انسان انتشار يافت؛ كه شش بار در ايران تجديد چاپ شده است.

در سال ۱۳۵۷ به دعوت يكی از سازمان‌های اسلامی آمريكا و همچنين ادامه معالجات سفری به آن ديار كرد و ضمناً با صاحب‌نظران در زمينه ضرورت نشر مسائل اعتقادی اسلام به زبان‌های خارجی به مشاوره و گفت‌وگو پرداخت و سپس به انگلستان و فرانسه رفت و پس از بازگشت به نوشتن يك سلسله مقالات ايدئولوژی اسلامی در مجله سروش پرداخت؛ اين مجموعه مقالات كه اصول عقايد اسلامی را در بر می‌گرفت، تحت عنوان مبانی اعتقادات در اسلام در چهار جلد كتاب كه شامل توحيد، عدل، نبوت، امامت و معاد بود انتشار يافت.

كتب يادشده تاكنون به زبان‌های انگليسی، روسی، فرانسه، اردو و اسپانيولی ترجمه شده و بعضی از مجلدات آن نيز به زبان‌های ژاپنی‌، بلغاری، رومانيايی، چينی و بنگالی و آلمانی ترجمه شده است.

مرحوم آيت‌الله موسوی‌لاری در قم دفتری به نام «دفتر گسترش فرهنگ اسلامی خارج از كشور» تأسيس كرد كه بعداً به‌عنوان «مركز نشر معارف اسلامی در جهان» تغيير نام يافت.

اين مركز به نشر آثار اسلامی به‌خصوص آثار ترجمه شده ايشان پرداخت؛ اقدامی با هدف گسترش تعاليم اسلامی و مفاهيم قرآنی در اقصی نقاط دنيا. كتب منتشر شده از سوی اين مركز تبليغاتی برای درخواست كنندگان مشتاق و تشنگان حقايق اسلامی اعم از افراد و يا هزاران مؤسسه و مدرسه و گروه‌ها و جمعيت‌های اسلامی از سراسر جهان به‌صورت اهدايی ارسال می‌شود كه ثمرات و نتايج خدمات اسلامی و فرهنگی اين مركز در روشن ساختن اذهان انبوه عظيمی از مردم جهان نسبت به حقايق نورانی اسلام و جذب افراد بسياری از غير‌مسلمانان ب‌سوی اسلام ضمن هزاران نامه دريافتی از مليت‌های مختلف مردم انعكاس يافته و ميليون‌ها نفر را تغذيه فكری و معنوی كرده است.

همچنين اين مركز اقدام به چاپ قرآن كريم با ترجمه انگليسی، فرانسه، اسپانيولی و روسی كرد كه به متقاضيان از كشورهای مختلف اهدا می‌شود.

در سال ۱۳۷۲ شمسی به‌لحاظ تأثيری كه نشر كتب روسی ايشان در جمهوری آذربايجان به جای گذاشت، آكادمی علوم جمهوری آذربايجان در باكو دكترای افتخاری به‌عنوان وی صادر كرد و به همين مناسبت مراسمی در دانشگاه باكو برگزار كرد.