برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت شیخ الفضلی در قم

تاریخ خبر:
1392/03/02 09:46
اخبار اعضای پایگاه http://www.iqna.ir/
مراسم اربعین درگذشت عالم برجسته عربستانی علامه عبد الهادی الفضلی در قم برگزار می‎شود.

به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) مراسم چهلمين روز درگذشت علامه الشيخ عبدالهادی الفضلی به همت دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم برگزار می‎شود.

مراسم چهلمين روز درگذشت اين عالم، فقيه، استاد دانشگاه و شخصيت برجسته شيعيان كشور عربستان، امشب، چهارشنبه اول خردادماه برگزار می‎شود. اين مراسم امشب بعد از نماز مغرب و عشا، چهارراه شهدا، سالن دفتر تبليغات اسلامی برگزار خواهد شد.

شيخ عبدالهادی الفضلی در سال 1935 در شهر بصره در خانواده ای روحانی ديده به جهان گشود و تحصيلات دينی را تحت نظر پدرش مرحوم آيت الله ميرزا محسن الفضلی آغاز كرد و تحصيل در حوزه علميه را با طعم حوزه نجف چشيد و در دانشگاه بغداد نيز تحصيل نمود. از هم شاگردی های لبنانی اش در نجف می توان مرحوم سيد محمدحسين فضل الله و مرحوم شيخ محمد مهدی شمس الدين(رئيس سابق مجلس اعلای شيعيان لبنان) را نام برد.

ايشان در نجف از محضر اساتيدی چون حضرات آيات خويی، آل راضی، مظفر، سيد محمدتقی حكيم، سيدمحسن حكيم و شهيد صدر بهره برد و بعد از ده‎‌ها سال مجاهدت علمی، در ايام سالروز شهادت استادش شهيد آيت‎الله سيدمحمدباقر صدر به لقاء‎الله پيوست.

در بسياری از محافل علمی و حوزوی، ايشان را فردی مورد اعتماد نزد شهيد صدر معرفی می‌كنند و شهيد صدر نيز در در نامه‎هايی به شيخ فضلی تصريح كرده است كه او از مفاخر حوزه علميه نجف است.

او به دليل فعاليت در حزب الدعوة عراق مورد تعقيب حزب بعث قرار گرفت تا اينكه نجف اشرف را در سال 1971 ترك گفت و برای تدريس ادبيات راهی دانشگاه ملك‎عبدالعزيز در شهر جده عربستان شد و پس از 5 سال ترجيح داد برای تحصيل در مقطع دكتری همين رشته يعنی ادبيات عرب در دانشكده دارالعلوم دانشگاه قاهره رهسپار مصر شود تا با نشان بالا از آن فارغ التحصيل گردد.

علامه فضلی از علمای بزرگ شيعه در عربستان سعودی به شمار می‎آمد و وكيل رهبر معظم انقلاب در اين كشور بود همچنانكه پيش از آن وكالت شهيد صدر را بر عهده داشت و عمر شريف خود را در راه خدمت به اسلام، عقيده و نشر اسلام ناب محمدی سپری كرد.

چندی پيش كه شيخ عبدالهادی فضلی، جهت مداوا در يكی از بيمارستان‎های تهران بستری بودند. مقام معظم رهبری به عيادت ايشان رفتند و ضمن تمجيد از خدمات علمی ايشان به جهان تشيع، پيشانی اين عالم بزرگ عربستانی را بوسيده و دست راست ايشان را در دست خود گرفته و فرمودند: "اين، دست راست ايشان است. اين دست، خيلی خدمت كرده است."

مرحوم الفضلی 66 كتاب در زمينه‌های فقه، اصول، لغت و اخلاق به رشته تحرير درآورده است، جديدترين اثری كه در ارتباط با انديشه‎های اين انديشمند منتشر شد، كتاب "الحضارة الإسلاميه بين دواعی النهوض و موانع التقدم" (تمدن اسلامی؛ از انگيزه‎های خيزش تا موانع پيشرفت) بود كه از سوی مركز الحضارة بيروت روانه بازار نشر شد.