طلبه باید زمان شناس باشد/ ضرورت استفاده از فرصت‌ تحصیل علم

تاریخ خبر:
1392/06/27 10:30
اخبار اعضای پایگاه http://www.rasanews.ir
آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان این که طلاب باید زمان شناس باشند، گفت: صرف این‌که یک سری مباحث را دنبال کنیم و به مدارجی برسیم اما ندانیم در چند قدمی ما و در جهان چه می‌گذرد و از آنها بی خبر باشیم، شایسته نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه‌های علمیه عصر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، با اشاره به روایتی از حضرت علی(ع) مبنی بر این که علم حاصل نمی‌شود مگر به داشتن روح پرسشگری، پر کاری، تطهیر افعال، خدمت به استاد و استعانت از خدا، گفت: این روایت منشور طلبگی است و باید مورد توجه همه طلاب علوم دینی قرار گیرد.
وی با اشاره به روایات اسلامی مبنی بر فضیلت علم و دانش، ابراز کرد: در رابطه با کار تعلیم و تعلم سائل، متعلم و مستمع پاداش می گیرند و تفاوت بین کار ما با دیگران این است که جلسات درسی ما از آغاز تا پایانش عبادت است.
آیت‌الله حسینی بوشهری طلاب مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) را به استفاده از فرصت‌ها توصیه کرد و گفت: فرصت‌ها زودگذر است و همیشه در اختیار ما نیست؛ این مؤسسه با امکانات و برنامه ریزی مناسب که در رأس آن شخصیتی بزرگ و انسانی که عمر خود را در مسیر تعلیم، تعلم و شاگرد پروری سپری کرده و تألیفات گرانسنگی دارد، فرصتی است که باید از آن به خوبی استفاده کرد.
مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این که انسان‌هایی در حوزه به موفقیت می‌رسند که افزون بر وظایف درسی از مسائل پیرامونی که مورد نیاز جامعه است نیز غفلت نمی کنند، اظهار داشت: شخصیت‌های بزرگ ما که درخشیدند تنها به دروس متداول حوزه اکتفا نکردند و اوقات دیگر خود را صرف تحقیق، مطالعه و سیر مطالعاتی منظم در زمینه‌های اعتقادی، مباحث کلامی و تفسیری کردند.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری گفت: نظام حوزوی با نظام های دیگر این تفاوت را دارد که نهایت تأکید بر تهذیب نفس و پاک زیستن دارد، تا پاک زندگی نکنیم نمی‌توانیم آن را به دیگران منتقل کنیم این که دین و اعتقاد مردم مانده به خاطر استواری عالمان دینی در بعد پاک زیستن است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر این که حوزه و روحانیت از سرمایه بزرگ اعتماد مردم برخوردار است، گفت: درروایت آمده؛ عالم کسی است که گواه بر صحت اعمال او گفتارش باشد.
آیت‌الله حسینی بوشهری در ادامه به طلاب توصیه کرد: ظاهر و باطن باید یکی باشد، در روایات آمده؛ کسانی که ظاهر را حفظ می کنند اما باطنی ندارند پرونده اعمال آنها در روز قیامت وزنی ندارد.
وی بر ضرورت محاسبه نفس و آسیب شناسی در میان طلاب تأکید کرد:‌ باید ببینیم در مسائل فردی و اجتماعی چه نواقصی داریم و در صدد بهبود آنها برآییم؛ امام صادق(ع) می‌فرمایند؛ از ما نیست کسی که آسیب شناسی از خود نکند.
مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این که مؤمن نیازمند توفیق الهی است، ابراز کرد: توفیق الهی امروز در اختیار ما است، مرکزی علمی، عملی، اخلاقی و دینی مانند حوزه‌ها در اختیار ما است و در جایی زندگی می کنیم که با علوم آل محمد(ص) سر و کار داریم.

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان این که طلاب باید زمان شناس باشند، گفت: صرف این‌که یک سری مباحث را دنبال کنیم و به مدارجی برسیم اما این‌که ندانیم در چند قدمی ما و در جهان چه می‌گذرد و از آنها بی خبر باشیم، شایسته نیست