در راستای بازنگری متون حوزوی؛ کتب جدید فقهی تدوین می‌شود

تاریخ خبر:
1393/04/09 10:04
اخبار اعضای پایگاه http://ijtihad.ir
حجت‌‍‌الاسلام محسن جهانگیری، مدیر گروه فقه و اصول دانشگاه علوم اسلامی رضوی ضمن تشریح فعالیت‌ها و برنامه‌های فقهی و اصولی در این دانشگاه، از تدوین کتب فقهی جدید زیر نظر تیم فقهی قوی، به منظور جایگزینی آن با کتب فقهی متداول در حوزه علمیه خبر داد.

 حجت‌‍‌الاسلام والمسلمین محسن جهانگیری، مدیر گروه فقه و اصول دانشگاه علوم اسلامی رضوی در گفتگو با «خبرنگار اجتهاد» به تشریح فعالیت‌ها و برنامه‌های فقهی و اصولی در مقاطع مختلف تحصیلی این دانشگاه پرداخت.
 
حجت‌‍‌الاسلام جهانگیری با بیان اینکه این دانشگاه به دروس فقه و اصول اهتمام ویژه‌ای دارد بطوری که بهترین ساعات درسی صبح را به این دروس اختصاص داده است افزود: دروس و برنامه‌های فقه و اصول برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای همه رشته‌ها صورت می‌گیرد و هر دانشجویی که در این دانشگاه مشغول به تحصیل است بایستی دروس فقه و اصول را نیز بگذراند.
 
وی با اشاره به اینکه هر ترم درسی بیش از هفتاد عنوان درسی فقهی و اصولی ارائه می‌گردد، بیان کرد: بیش از پنجاه استاد حوزوی و دانشگاهی در زمینه فقه و اصول همکاری می‌کنند.
 
تدریس فقه و اصول تا مرزهای استنباط و اجتهاد
مدیر گروه فقه و اصول دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان داشت: در کنار این دروس که جزو واحدهای عمومی دانشجویان است، در این دانشگاه رشته «فقه و اصول» به صورت ویژه و اختصاصی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هرساله دانشجو جذب می‌کند.
 
وی تاکید کرد: در رشته «فقه و اصول» طوری برنامه‌ریزی شده است که دانش‌پژوهی که در این رشته در مقطع کارشناسی به دانشگاه ورود پیدا کند و تا مقطع دکتری برنامه‌های دانشگاه را دنبال کند به مرزهای استنباط و اجتهاد نزدیک خواهد شد.
 
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: برای ارتقائ سطح علمی و کیفی دروس فقه و اصول، خصوصاً در رشته«فقه و اصول» از اساتید برجسته استانی و کشوری (بصورت پروازی و میهمان) استفاده می‌‌شود.
 
طرح مباحثات «فقه و اصول» ویژه استعدادهای برتر
حجت‌‍‌الاسلام محسن جهانگیری درباره برنامه‌های هدفمند و فوق‌برنامه گروه فقه و اصول عنوان کرد: دو برنامه دیگر از سوی گروه فقه به منظور پوشش کامل طرح‌های فقاهتی و اصولی دنبال می‌شود. طرح مباحثات «فقه و اصول» ویژه استعدادهای برتر دانشگاه زیر نظر اساتید ناظر بوده و از برنامه‌هایی است که نتایج مثبت و مفیدی را نیز به همراه داشته است.
 
وی با اشاره به اینکه این طرح سه سال است در حال برگزار است گفت: در حال حاضر 250 نفر از طلاب و دانشجویان ممتاز دانشگاه در این طرح شرکت دارند و نظارت علمی آن تحت اشراف 40 نفر از اساتید ناظر صورت می‌گیرد.
 
تدوین جدید‌ترین طرح‌های فقهی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی
مدیر گروه فقه و اصول دانشگاه علوم اسلامی رضوی درباره تدوین جدید‌ترین طرح فقهی در این دانشگاه عنوان کرد: با تأسی از منویانت مقام معظم رهبری نسبت به بازنگری متون حوزوی و با تاکید ریاست دانشگاه و تحت اشراف برخی از مراجع عالیقدر، به همت تیم علمی مجرب این دانشگاه، اقدام به تدوین و تالیف متون جدید فقهی در برخی از دروس و کتب رایج فقهی شده است که با به ثمر رسیدن آن گامی بزرگ در جهت بازنگری متون حوزوی برداشته خواهد شد.
 
وی در خاتمه بیان داشت: ده نفر از اعضای برجسته هیات علمی دانشگاه که سابقه طولانی در تدریس فقه و اصول دارند، نویسندگان این پروژه را تشکیل می‌دهند.
 
قابل ذکر است، دانشگاه علوم اسلامی رضوی به همّت آیت‌الله واعظ طبسی در سال 1363 پایه گذاری و در سال 1374 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و اکنون این دانشگاه با تأکید بر اصالت حوزوی و مدرک رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های فقه و مبانی حقوق، فقه جزایی، حقوق جزا و جرم‌شناسی، علوم قرآنی و حدیث، فلسفه و کلام اسلامی، اقتصاد و دیگر رشته‌‌ها به آموزش و تربیت طلاب نخبه می‌پردازد.