پذیرش طلبه در دوره «فقه القضا»

تاریخ خبر:
1393/10/15 12:12
اخبار اعضای پایگاه http://www.hozehkh.com
مدیر مرکز آموزش‌های تخصصی فقه، وابسته به مدرسه علمیه ولی عصر (عج) تحت اشراف آیت الله آملی لاریجانی، از آغاز پذیرش طلاب سطح دو در چهارمین دوره «فقه القضا» خبر داد.

حجت الاسلام مهدی محقق‌فر با اعلام این خبر افزود: مرکز آموزش‌های تخصصی فقه در سال 1391 به منظور تربیت طلاب فاضل در گرایش‌های فقه راه‌اندازی شد و در اولین گام، دوره تخصصی فقه القضاء را با موفقیت طراحی و به اجرا درآورد.
 
این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم اظهارداشت: این مرکز علاوه بر این، جهت استفاده هر چه بهتر از فارغ التحصیلان این دوره، طی انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضائیه، شرایط جذب فارغ‌التحصیلان داوطلب به خدمت در دستگاه قضا را فراهم کرد.
 
وی با اشاره به شرایط پذیرش، افزود: دواطلب باید «دارای پرونده آموزشی فعال در حوزه»، «اشتغال در پایه 6 و اتمام سطح یک تا پایان شهریور 94 (اشتغال به پایه 7 در سال 94 ـ 1393 قابل قبول است)»، «حداقل معدل کل 16 در سطح یک»، «حداکثر 25 سال (دارندگان مدرک فوق دیپلم و بالاتر حداکثر 29 سال)»، «موفقیت در مراحل گزینش علمی و تشخیصی»، «تعهد به اختصاص وقت کافی»، «رعایت مقررات آموزشی و عمومی مرکز»، «تعهد به شرکت در برنامه‌های آموزشی معمول حوزه مطابق قوانین جاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه» از جمله این شرایط می‌باشند.
 
حجت‌الاسلام محقق‌فر به مواد آزمون ورودی چهارمین دوره فقه القضاء اشاره کرد و گفت: این مواد آزمونی عبارت‌اند از فقه (مباحث متاجر، اجاره، نکاح، طلاب، قضا، اقرار و حدود، شهادت، قصاص و دیات از کتاب شرح لمعه) و اصول فقه (کتاب اصول فقه دو جلدی مرحوم مظفر).
 
وی زمان آغاز فراخوان و ثبت نام داوطلبان را از 15 دیماه به مدت یکماه عنوان کرد و بیان داشت: داوطلبان لازم است جهت ثبت نام تنها به سامانه اینترنتی مرکز به نشانی www.atfeqh.ir مراجعه نمایند و این تاریخ قابل تمدید نخواهد بود.
 
مدیر مرکز آموزش‌های تخصصی فقه، سرفصل‌های آموزشی دوره را اینگونه تشریح کرد: «فقه القضاء، فقه الجزاء بر مبنای کتاب مبانی تکمله المنهاج محقق خویی «ره» و فقه المعاملات و سایر متون معتبر فقهی»، «قواعد فقه متناظر با مباحث مورد نیاز دوره»، «حقوق موضوعه (حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا و آیین دادرسی)»، «مباحث آموزش پژوهش و نگارش علمی (نظری و عملی)» از جمله این سرفصل‌ها می‌باشند.
 
حجت‌الاسلام محقق‌فر خاطرنشان کرد: دروس فقه (مکاسب شیخ انصاری «ره» به عنوان مباحث فقه المعاملات) و دروس اصول (رسائل و کفایه) حوزه جزء سرفصل‌های دوره محسوب می‌شوند.
 
وی افزود: پذیرفته‌شدگان مرکز لازم است مطابق قوانین آموزشی حوزه‌های علمیه و با کیفیت مطلوب این دروس را به انتخاب خود از محضر استادان مجرب سطوح عالی حوزه استفاده نمایند. این مرکز به کمک استادان و مشاوران خود وضعیت علمی آنان را به صورت مستمر ارزیابی نموده، راهنمایی‌های لازم جهت بهبود آموزش را به آنان ارائه می‌نماید.
 
حجت‌الاسلام محقق‌فر با توجه به حضور داوطلبان در دوره‌های گذشته شرکت حدود یک هزار داوطلب در آزمون ورودی را پیش بینی کرد و گفت: داوطلبان، در این نیز دوره با سه مرحله آزمون ورودی به صورت چهار گزینه ای، آزمون تشریحی علمی و در نهایت مصاحبه علمی همراه با شرط معدل پذیرش خواهند شد.
 
وی تصریح کرد: تفاوتی که در پذیرش این دوره نسبت به دوره‌های قبل با آن مواجه ایم بحث گزینش اصلی و صلاحیت داوطلبان برای حضور در دوره است که در صدد هستیم این گزینش قبل از آغاز سال تحصیلی و به جای گزینش نهایی داوطلبان برای حضور در قوه قضاییه در مرکز انجام شود.
 
حجت‌الاسلام محقق‌فر آزمون‌ها را نیمه دوم بهمن، نیمه دوم اسفندماه سالجاری و مصاحبه‌های شفاهی را نیمه اول اردیبهشت 94 اعلام کرد و خاطرنشان کرد: امید است نتایج نهای پذیرفته شدگان در پایان اردیبهشت ماه سال آینده اعلام و کار گزینش نهایی از ابتدای خرداد 94 آغاز شود.
 
مدیر مرکز آموزش‌های تخصصی فقه گفت: داوطلبان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر روزهای زوج از ساعت 10 الی 14 به دفتر مرکز آموزش‌های تخصصی فقه، واقع در قم، بلوار امین، کوچه 17، پلاک 20 مراجعه و یا با شماره تلفن 32617406-025 تماس حاصل نمایند.