جزئیات برنامه جدید آموزش طلاب سطح یک/ اجرای طرح در ۱۰۷ حوزه

تاریخ خبر:
1395/02/25 11:48
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. منبع : مهر
معاون آموزش و امور حوزه‌های علمیه کشور به تشریح جزئیات اجرای برنامه جدید آموزشی سطح یک در ۱۰۷ مدرسه علمیه پرداخت.

حجت‌الاسلام عبدالکریم فرحانی در اجلاس اساتید مدارس علمیه سطح یک استان قم که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار کرد: اصلاح نظام آموزشی حوزه‌های علمیه در دست اقدام است و برنامه آموزشی جدید سطح یک که در سال تحصیلی جاری در ۱۲ مدرسه علمیه در دست اجراست، سال آینده در ۱۰۷ مدرسه علمیه اجرا می‌شود.

وی گفت: برای اصلاح برنامه آموزشی که مطالبه مراجع تقلید و مقام معظم رهبری بود ابتدا وضع موجود را آسیب شناسی کردیم.

وی جدا نبودن مقاطع ورودی حوزه را یکی از آسیب‌های نظام آموزشی حوزه دانست و افزود: طلبه‌هایی که از سیکل نظام قدیم یا پایه هشتم وارد حوزه می شوند در کلاس‌هایی حضور پیدا می‌کنند که طلبه‌های ورودی با مدرک دانشگاهی هم حضور دارند.

حجت‌الاسلام فرحانی گفت: در برنامه آموزشی جدید به مسائل اصلی حوزه مثل بحث لغت شناسی در سطح یک، آشنایی محتوایی با قرآن کریم، گنجاندن دروس منطق کاربردی، تاریخ انقلاب، دروس حدیثی و... توجه شده است.

وی کمبود دروس مهارتی را آسیب دیگر نظام آموزشی حوزه بیان کرد و افزود: در سطح یک لازم است مهارت های پژوهشی، تبلیغی و تدریسی به طلبه‌ها آموزش داده شود.

تدوین ۳۷ کتاب جدید

معاون آموزش حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه تحقیق پایانی در سطح یک وجود ندارد، اظهار کرد: در برنامه آموزشی جدید ۱۲۸ ساعت دروس اقتضایی پیشنهاد شد.

به گفته حجت‌الاسلام فرحانی، برنامه جدید آموزشی سطح یک در ۲۰ جلسه شورای عالی حوزه‌های علمیه با دقت بررسی و تصویب و مصوبه آن ۲۴ اردیبهشت ۹۱ ابلاغ شد.

وی تامین سرفصل‌های دروس سطح یک را یکی از اقدامات مهم دانست که با تلاش استادان حوزه در کارگروه‌های علمی و توسط مرکز تدوین متون حوزه انجام شد.

وی از تدوین ۳۷ جلد کتاب جدید بر اساس سرفصل‌های مصوب خبر داد و افزود: از این تعداد  ۱۳ کتاب برای پایه اول، ۱۴ کتاب برای نیمسال اول پایه دوم و ۱۰ کتاب برای نیمسال دوم پایه دوم در نظر گرفته شد.

حجت‌الاسلام فرحانی گفت: ۱۲ مدرسه علمیه برای اجرای این طرح در سال تحصیلی جاری انتخاب شد که از این تعداد ۳ مدرسه در قم و ۹ مدرسه در سطح کشور است.

به گفته معاون آموزش و امور حوزه‌های علمیه کشور، این برنامه آموزشی در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ در ۱۰۷ مدرسه علمیه کشور اجرایی می‌شود که از این تعداد ۹۵ مدرسه در پایه اول و ۱۲ مدرسه در پایه دوم فعال خواهند بود.

وی از برگزاری کارگاه دانش افزایی استادان حوزه خبر داد و گفت: در این کارگاه‌ها که خردادماه امسال برگزار می‌شود ۹۰۰ استاد حوزه شرکت خواهند داشت.

معاون آموزش و امور حوزه‌های علمیه در پایان تصریح کرد که تضمین رشد علمی و نخبه پروری یکی از ماموریت‌های جدی حوزه است.