کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی برگزار می‌شود

تاریخ خبر:
1395/12/19 11:10
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. منبع : خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)
کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی، اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ در قم و در دارالولایه جمکران برگزار خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی، از اعضای ستاد برگزاری این کنگره،  در ۱۷ اسفند ماه در چهارمین نشست از سلسله نشست‌های کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی با موضوع «نقش صحابیان شیعی پیامبر و اهل‌بیت(ع) در پایه‌گذاری و گسترش دانش تفسیر» در مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه گفت: این کنگره که فعالیت آن مدتی است آغاز شده است در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ در دارالولایه جمکران قم برگزار خواهد شد.
محمودی بیان کرد:
حدود چهارماه از فعالیت کنگره می‌گذرد و برای برپایی این کنگره، ۱۴ کمیته از جمله کمیته قرآن، حدیث، تاریخ، علوم عقلی، علوم انسانی و علوم طبیعی و کمیته زنان و مستشرقان تشکیل شده است زیرا براساس مستندات تاریخی و علمی شیعه در تاسیس و گسترش علوم مختلف اسلامی، انسانی و حتی طبیعی نقش‌های برجسته‌ای داشته‌اند.

وی افزود: علاقه‌مندان می‌توانند چکیده مقالات خود را از طریق    سایت کنگره به نشانی www.shia-congress.com به دبیرخانه ارسال کنند و بعد از تایید اولیه، اصل مقالات نیز توسط محققان ارسال خواهد شد و فرصت در نظر گرفته شده برای ارسال چکیده مقالات نیز اردیبهشت ماه سال ۹۶ خواهد بود.
محمودی با بیان اینکه مجموعه مقالات کنگره چاپ می‌شود تصریح کرد: تمرکز اصلی ما بر روی نقش و خدمات شیعه اثنی عشری و دوازده امامی خواهد بود ولی اگر مجالی باشد بر روی فرقه‌های دیگر شیعه نیز می‌توان فعالیت علمی داشت اگرچه تمرکز ما در بررسی نقش شیعه در توسعه و تاسیس و گسترش علوم مختلف به ویژه علوم اسلامی و انسانی است.
وی با بیان اینکه میان شیعه و تشیع تفاوت وجود دارد افزود:
 هدف ما در برپایی این همایش، بررسی و کارکرد تشیع و ائمه(ع) نیست بلکه قصد داریم نقش شیعه را در علوم مورد کنکاش و بحث قرار دهیم یعنی آثار اندیشمندان شیعه مورد بحث قرار گیرد البته مباحث اهل‌بیت(ع) و نقش آنان نیز به صورت اندک مورد بحث قرار می‌گیرد ولی بیش از ده درصد مطالب کنگره در این زمینه مورد توجه نیست و بحث نخواهد شد.

محمودی عنوان کرد:
 ۷۰ درصد محوریت کنگره در مورد علوم اسلامی و علوم انسانی از جمله عرفان، اخلاق، علوم ادبی عربی و ... و رشته‌های علوم انسانی مانند مدیریت، روان‌شناسی و ... است و ۲۰ درصد محتوای کنگره نیز علوم طبیعی مانند کیهان‌شناسی، طب و ... خواهد بود.