عده ای در حوزه به دنبال سوء استفاده از مفهوم استقلال هستند

تاریخ خبر:
1391/07/22 10:48
اخبار اعضای پایگاه http://rasanews.ir
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار علمای بجنورد، گفت: کسی که حوزه و روحانیت را جدای از هم بداند روحانی نیست حتی اگر این لباس مقدس را به تن داشته باشد.

حجت الاسلام عباس رفعتی رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم، در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در جمع طلاب و فضلای خراسان شمالی، با بیان این که اسلام خواهی، تبلیغ و گسترش معارف اسلامی هویت روحانیت است، اظهار داشت: اگر کسی با این هویت، موافق نظام اسلامی نباشد یعنی دیگر خواهان گسترش اسلام نیست چراکه در سایه حکومت اسلامی اهداف روحانیت بهتر و بیشتر حاصل می شود؛ در حوزه کسی که خود را جدای از نظام بداند روحانی نیست حتی اگر لباس روحانیت به تن داشته باشد.

 

وی افزود: گسترش اسلام خواهی در جوامع عربی و غیرعربی به برکت انقلاب اسلامی است؛ در سایه این نظام تعبد و تقید به احکام اسلامی بیشتر شده است؛ اگر نظام اسلامی تضعیف شود دیگر شاهد اقبال غیرمسلمانان به این دین نخواهیم بود.


معاون ارتباطات مرکز مطالعات راهبردی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حوزه را پدر معنوی نظام دانست و گفت: این انقلاب از دل حوزه بپاخواسته است؛ وقتی که فرزندان یک خانواده بزرگ می شوند زندگی مستقلی را آغاز می کنند ولی هیچ گاه با پدر و مادر خود قطع رابطه نمی کنند و همواره سایه هدایت و حمایت آنها بر سرشان است.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان این که استقلال حوزه نفی کننده ارتباط با نظام نیست، ابراز داشت: نقش حوزه در نظام حمایت، هدایت و جلوگیری از انحراف است؛ حضور ولی فقیه در رأس نظام نیز به همین دلیل است، همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند تا من زنده هستم نمی گذارم انقلاب ذره ای از مسیر خود منحرف شود.


حجت الاسلام رفعتی ارتباط بین حوزه و نظام را بسیار ارزشمند دانست و گفت: در این رابطه هر کدام باید به وظیفه خود درست عمل کنند؛ استقلال حوزه معنایش این نیست که نظام هیچ توجهی به حوزه نداشته باشد، دولت باید از حوزه های علمیه پشتیبانی لجستیکی کند زیرا بقای نظام منوط به هدایت روحانیت است.


اگر نظام از روحانیت استفاده نکند دچار انحراف خواهد شد
وی ادامه داد: حوزه نیز متقابلا باید به وظایف خود نسبت به نظام عمل کند؛ اگر نظام از روحانیت استفاده نکند از اهداف اصلی انقلاب منحرف خواهد شد؛ این ارتباط ها لطمه ای به استقلال حوزه نمی زند.


معاون ارتباطات مرکز مطالعات راهبردی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتقاد از نظر برخی که استقلال حوزه را تقابل با نظام تعریف می کنند، گفت: این افراد معنای درست استقلال را نفهمیده اند و می خواهند از این مفهوم سوء استفاده کنند، حتی اگر برداشت سطحی از معنای استقلال داشته باشیم باز خواهیم فهمید که با تقابل متفاوت است؛ تقابل با نظام یعنی دشمنی با نظام اسلامی که همان سکولاریسم است.


رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم در تعریف استقلال حوزه، ابرازداشت: حوزه حقوق بگیر نظام نیست بلکه پدر و هادی است و با زبان گویای خود اشکالات و انحرافات را تذکر می دهد.

 

حجت الاسلام رفعتی اساس تأسیس حوزه های علمیه را آیه نفر دانست و گفت: اگر بخواهیم هدف این آیه قرآن تحقق پیدا کند باید سنت صالح حوزه های علمیه که همان بازگشت و هجرت در میان قوم خود بوده است را احیا کنیم؛ در گذشته روحانیت به لحاظ کمی نسبت به امروز وضعیت خوبی نداشت با این حال حتی مراجع نیز به شهرهای خود باز می گشتند.


بازگشت روحانیت به شهرهای خود خلاء های فرهنگی و معنوی را پر می کند
وی تبلیغ را انگیزه و هدف نهایی روحانیت عنوان و اظهار کرد: نباید فکر کنیم تبلیغ تنها برای طلاب جوان و کم تجربه است بلکه باید همگان به این امر اهتمام داشته باشند؛ اگر روحانیت در شهرهای خود حاضر شوند هیچ گاه خلاء فرهنگی و معنوی در جامعه احساس نخواهیم کرد.


معاون ارتباطات مرکز مطالعات راهبردی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بجنورد برای ما یادآور سفر  ایشان به قم است، گفت: رهنمودهای ایشان همواره ارزشمند و راهگشا بوده است امیدواریم همه علما با دقت به فرمایشات ایشان گوش جان فرا دهند