لزوم افزایش جلسات تفسیر در حوزه و دانشگاه/ کشور نیازمند تربیت مفسر قرآن است

تاریخ خبر:
1391/07/27 10:05
اخبار اعضای پایگاه http://iqna.ir
رئیس ستاد اقامه نماز کشور بر ضرورت گذراندن دوره تفسیر قرآن برای همه مردم به‌ویژه طلاب و دانشجویان دانشگاه قرآن و حدیث تأکید کرد و گفت: کشور به‌ویژه محیط‌های حوزوی و دانشگاهی نیازمند مفسر قرآن است.

به گزارش خبرگزاری قرانی ایران(ایکنا) شعبه قم، نمایندگی دارالحدیث، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور پیش از ظهر چهارشنبه، 26 مهرماه در مراسم تواصی به حق مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث، با بیان این‌که در کشور و در جامعه قرآنی به تعداد کافی مفسر نداریم، گفت: چندی پیش رئیس دانشگاهی از من خواست تا در ازای در اختیار گرفتن 120 دانشگاه برای تدریس تفسیر قرآن، 120 مفسر را در اختیار او بگذارم. من به قم، خدمت آیات عظام مکارم شیرازی و مصباح یزدی رفتم؛ اما متأسفانه بیش از 10 مفسر برای معرفی نداشتند که معضل کم بودن مفسر در کشور را نشان می‌دهد.

وی افزود: باید از فرصت‌ها به بهترین نحو ممکن استفاده کرد و هر طلبه و دانشجو باید در طی مدت تحصیل خود یک دوره تفسیر قران را سپری کند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه باید تعطیلات حوزه کم و ساماندهی شود، افزود: آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی از فرصت‌های تعطیلی بهترین استفاده را کردند و تفسیر نمونه را در ایام فراغت نوشتند که ایشان می‌توانند الگوی خوبی برای سایر طلاب در زمینه استفاده از اوقات فراغت باشند.

وی با بیان اینکه هر کلمه و هر حرف قرآن پر از حرف و سخن برای بشر است، خاطرنشان کرد: انسان هرچه از علوم مختلف هم کسب کرده باشد، اما همچنان در برابر آیات بلند قرآن همچون یک بیسواد است که باید از هر آیه این کتاب آسمانی درس بگیرد.

این مفسر قرآن کریم ابراز کرد: برای مدرک درس نخوانید و دانشجویان و طلاب درگیر عناوینی همچون کار‌شناسی و دکتری نشوند و هر سؤالی دارید جواب آن را از قرآن بیابید؛ چراکه قرآن برای تمام سؤال‌ها جواب دارد.

وی افزود: گاهی اوقات طلاب و روحانیان در منبر‌ها و خطابه‌های خود از الفاظ و عبارات سنگین و پیچیده استفاده می‌کنند که باید توجه داشته باشند در عین اینکه محتوای مطلب را در نظر دارند باید روان، ساده و بی‌تکلف حرف‌هایشان را برای مردم بیان کنند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه امروز قرآن در جامعه ما مهجور است، افزود: در حوزه علمیه هم‌اکنون 450 کرسی درس مکاسب و رسائل برقرار است اما دروس تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه از 100 کلاس بیشتر نمی‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مورد غفلت در حوزه علیمه اظهار کرد: هم‌اکنون 20 هزار طلبه غیر ملبس در حوزه وجود دارند که باید از این ظرفیت به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.

بنا بر این گزارش، مراسم تواصی به حق هر هفته، روز چهارشنبه بعد از نماز ظهر و عصر به‌همت معاونت فرهنگی، ارتباطات و امور بین‌الملل مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث برگزار می‌شود.

این هفته نیز مراسم تواصی به حق با حضور آیت‌الله محمدی ری شهری، پژوهشگران پژوهشگاه علوم و معارف حدیث، دست‌اندرکاران و دانشجویان دانشگاه قران و حدیث و کارمندان با سخنرانی حجت‌‌الاسلام والمسلمین قرائتی‌ در نماز‌خانه این مؤسسه برگزار شد.