ضرورت تبیین ظرفیت فقه شیعه در نظام سازی سیاسی از سوی حوزویان

تاریخ خبر:
1391/08/06 11:34
اخبار اعضای پایگاه http://rasanews.ir
رییس پژوهشکده انقلاب اسلامی جامعه المصطفی با بیان این که تلاش های انجام شده توان پوشش دادن مطالبات رهبری از حوزه علمیه را ندارد، از نهاد های مختلف خواست با تشکیل واحدی هماهنگ کننده بین نهادهای حوزوی به تحقق مطالبات رهبری از حوزه علمیه سرعت ببخشند.

حجت الاسلام مهدی امیدی رییس پژوهشکده انقلاب اسلامی جامعه المصطفی العایمه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سالگرد سفر مقام معظم رهبری به قم و ضرورت سعی و تلاش حوزویان در تحقق مطالبات رهبری از حوزه علمیه، گفت: فرمایشات ایشان در نوع نگاه ها به نظام و حکومت تاثیرات شگرفی داشته است.

 

وی ادامه داد: بسیاری از افراد کم باور در پی سخنان ایشان، به مسائل انقلاب اسلامی در عرصه های سیاسی و اجتماعی ورود پیدا کردند و این از بزرگ ترین دستاوردهای سفر رهبر معظم انقلاب به قم است.

 

این استاد حوزه با اشاره به تلاش مداوم مراکز حوزوی جهت تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: برخی از مطالبات رهبری یک نگاه کلان به مسائل است و برخی دیگر احتیاج به فرهنگ سازی دراز مدت در حوزه علمیه دارد.

 

حجت الاسلام امیدی افزود: باید نهاد های مختلف وارد عمل شوند و این فرهنگ سازی را فراهم کنند، چرا که فعالیت های انجام شده تا به حال توان پوشش دادن به منویات رهبری از حوزه های علمیه را ندارد.

 

وی در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: تشکیل واحدی هماهنگ کننده بین نهادهای حوزوی برای تحقق مطالبات و رهنمودهای مقام معظم رهبری ضروری است.

 

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به حیطه های مد نظر رهبری در امور بین الملل و امور درون حوزوی، اظهار داشت: حوزه علمیه قم امروز رسالتی مهم دارد که حوزه قدیم این مسئولیت را نداشت.

 

رییس پژوهشکده انقلاب اسلامی جامعه المصطفی ادامه داد: امروز حوزه علمیه باید در سطح ملی افکار جامعه را بر عهده بگیرد و در سطح بین الملل نقش ایفا کند.

 

وی با اشاره تلاش های صورت گرفته در حوزه علمیه برای تشکیل رشته های تخصصی متناسب با نیاز روز جامعه، خاطر نشان کرد: حوزه علمیه ظرفیت بسیار بالایی در انتقال معارف شیعی به جهان دارد که باید اسلام را به صورت کاملا منطقی به دنیا عرضه کند.

 

حجت الاسلام امیدی با اشاره به این که رشته های خوبی در حوزه شکل گرفته است، تاکید کرد: رشته هایی که لازمه حیات پویای حوزه علمیه در جهان به شمار می آید، هنوز در حوزه شکل نگرفته است.

 

وی گفت: تشکیل انواع رشته های اخلاقی، فلسفه مضاف، علوم تربیتی، مطالعات تمدنی و فلسفه علوم اجتماعی از ضروریات عصر حاضر حوزه علمیه است.

 

رییس پژوهشکده انقلاب اسلامی جامعه المصطفی، با بیان ضرورت نگاه کلان حوزویان به تمدن و علوم اسلامی انسانی، اظهار داشت: باید با توجه به عینیت تمدن اسلامی بعد از انقلاب اسلامی، الگوهای پیشرفت و چالش های بین تمدن اسلام و غرب را رصد کنیم و راهکار های مناسب ارائه دهیم.

 

وی با بیان این که آنچه به عنوان علوم اجتماعی به ما ارائه می شود بر اساس سکولاریسم تنظیم شده است، ابراز داشت: تشکیل رشته های علوم اجتماعی اسلامی در حوزه علمیه، برای بهتر ارائه کردن معارف اسلامی به دنیا یک ضرورت انکار ناپذیر است.

 

حجت الاسلام امیدی با اشاره به اهمیت نگاه کلان حوزه علمیه به اخلاق و دقت در این امر، تاکید کرد: ارائه فقه اخلاقی از منظر حکومتی از سوی حوزه، یک ضرورت است که باید حوزیان در این زمینه همت بگمارند.

 

وی در پایان تاکید کرد: از دیگر ضروریات برای حوزه علمیه، نگاه حکومتی به تمام ابواب فقه و بررسی ظرفیت فقه شیعه در نظام سازی سیاسی اجتماعی است.