زندگی بسیاری در جامعه با سبک زندگی اسلامی فاصله دارد/ انتقاد از انتشار نامه‌های محرمانه

تاریخ خبر:
1391/08/07 11:08
اخبار اعضای پایگاه http://www.mehrnews.com
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اسلام دستورات فراوانی برای زندگی فردی و اجتماعی دارد بیان کرد: سبک زندگی آحاد جامعه فاصله زیادی با سبک زندگی اسلامی دارد.

آیت الله سید محمد غروی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبیین سبک زندگی اسلامی در جامعه با بیان اینکه زندگی برخی از متدینین رنگ و بوی اسلامی دارد، عنوان کرد: در عین حال اگر مدعی باشیم که زندگی آحاد جامعه ما شکل و سبک زندگی اسلامی دارد این تفکر جای تردید جدی به خود می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه اسلام در همه زمینه‌های فردی و اجتماعی رهنمودهایی برای زندگی دارد، ابراز کرد: اگر واقعا ما دستورات اسلامی را در زندگی پیاده کنیم بسیاری از مشکلات جامعه برطرف می‌شود اما در واقعیت چنین اتفاقی در جامعه رخ نداده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نگاه افراد به زندگی را مورد اشاره قرار داد و با طرح این سئوال که آیا نگاه ما به دنیا به عنوان هدف مادی است یا به آن به عنوان یک هدف مادی نگاه میکنیم؟ ادامه داد: امروز رفتارهایی در جامعه مشاهده می شود که فاصله  بسیار زیادی با سبک زندگی اسلامی دارد.

مذمت تقلید از فرهنگ غرب

وی در ادامه با اشاره به برخی از ر فتارهایی که در جامعه مشاهده می‌شود به نوع پوشش‌های نامتعارف برخی از جوانان اشاره کرد و بیان داشت: نوع لباس پوشیدن‌ها، آرایش‌های زننده و رفتارهای نامتعارفی که مشاهده می‌شود هیچ سنخیتی با سبک زندگی اسلامی ندارد و بسیاری از این آداب و رفتارها تقلید از فرهنگ کسانی است که هیچ بویی از فرهنگ نبرده اند.

آیت الله غروی در ادامه به هزینه های سرسام آور ازدواج اشاره داشت و گفت: مهریه‌های بالا، جهزیه‌های سنگین و نگاه مادی که به مسئله ازدواج وجود دارد همه این موارد فاصله بسیار زیادی با سبک زندگی اسلامی دارد و همین موارد است که موجب افزایش آمار طلاق در کشور می شود.

وی چشم و هم چشمی‌هایی که در زندگی‌های برخی افراد وجود دارد و مخارج سنگین فراهم آوردن لوازم لوکس و غیر قابل ضروری را نیز از مواردی نام برد که جامعه را از سبک زندگی اسلامی دور کرده است.

عضو هیئت امنای بنیاد نخبگان کشور در ادامه با اشاره به ابعاد دیگر زندگی اجتماعی بیان کرد: عدم برخورد مناسب در ادارات با ارباب رجوع، بی تفاوتی برخی از افراد نسبت به زیردستان خود و همچنین بی تفاوتی برخی از اقشار نسبت به مستمندان و ضعفا را از دیگر موارد عنوان کرد.

تقصیرات را به گردن دیگران انداختن نشانه دوری از سبک زندگی اسلامی است

وی با اشاره به برخی نامه نگاری‌هایی که اخیرا صورت گرفته است ادامه داد: گاهی برخی از مسئولان نیز نامه های محرمانه را در مطبوعات و رسانه‌ها منتشر می‌کنند که زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم می‌کند که این امر نیز ناشی از دوری از سبک زندگی اسلامی است.

آیت الله غروی ادامه داد: برخی از عادات مانند اصالت دادن به فکر خود، ورود پیدا کردن به همه جا، عدم پاسخگویی در برابر قانون، عدم توجه به نظارت و تقصیرات را به گردن دیگران انداختن نیز از نشانه‌های دوری از سبک زندگی اسلامی است.

وی با تاکید بر اینکه اهداف زندگی از صرف مادی بودن باید به سمت اسلامی بودن در حرکت باشد عنوان داشت: گاهی برخی افراد در این زمینه هم دچار افراط و تفریط می شوند و زندگی اجتماعی را به کل رها کرده و یا تنها به بعد مادی زندگی توجه دارند.

این مدرس حوزه علمیه قم بیان کرد: افراط و تفریط در سبک زندگی نیز کار نادرستی است و باید با توجه به آموزه های اسلامی سبک زندگی مان را دینی کنیم.