کنگره بزرگداشت «سیدعلی آقا قاضی» در تبریز آغاز به‌کار کرد

تاریخ خبر:
1391/08/15 10:53
اخبار اعضای پایگاه http://www.iqna.ir
کنگره بین‌المللی بزرگداشت مقام علمی و عرفانی «سیدعلی آقا قاضی» از امروز، 15 آبان‌ماه به مدت دو روز از دقایقی پیش با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت دانشگاه تبریز آغاز به‌کار کرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه آذربایجان شرقی، کنگره بزرگداشت «سیدعلی آقا قاضی» دقایقی پیش با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت دانشگاه تبریز آغاز به‌کار کرد.

علی داننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌ شرقی در حاشیه آیین افتتاحیه، در گفت‌و‌گو با ایکنا گفت: این کنگره در راستای اجرای طرح «مفاخر آذربایجان نماد عزت و سربلندی ایران اسلامی» و با هدف تهیه و تدوین متون غنی و متقن و بهره‌گیری از سخنرانی‌ها و نکات تربیتی و اخلاقی مجتهدان،‌ علما،‌ فقها و عرفای برجسته آذربایجان که شخصیتی جهانی داشته و عامل عرفان دینی و اسلامی هستند، پانزدهم و شانزدهم آبان‌ماه و با حضور مقامات کشوری و استانی در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

وی افزود: شناساندن ابعاد کلی عرفان اسلامی با تمسک به سیره اهل بیت(ع) با بهره‌گیری از افکار و شیوه زندگی سیدعلی‌آقا قاضی و همچنین ایجاد انگیزه بین اصحاب فرهنگ، هنر،‌ هیئت علمی دانشگاه‌ها، دانشجویان و طلاب در جهت خلق آثار بدیع فرهنگی و هنری با رویکرد دینی و ولایی از دیگر اهداف این آئین است.

وی در ادامه با بیان اینکه آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی نمود بارز تربیت دینی و مصداق عرفان اسلامی است، تصریح کرد: آذربایجان شرقی و در رأس آن تبریز در حوزه معرفتی و فرهنگی سرآمد بوده و در تمام حوزه‌ها از گذشته‌ای غنی برخوردار است و تبیین این عظمت نیازمند همت جمعی و عزم عمومی است.

داننده افزود: گام نخست طرح مفاخر آذربایجان نماد عزت و سرافرازی ایران اسلامی در حوزه علما و فقها انجام گرفته و بزرگداشت آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی نیز در این راستا انجام می‌گیرد. معرفی مفاخر آذربایجان در مفهوم و مصداق کامل آن و ترسیم سیمای فرزانگان و فرهیختگان و معالی علمای اسلامی و معاریف عرفای اسلامی امری حیاتی و تأثیرگذار و ماندگار است. اجرای این طرح علاوه بر این که موجب معرفی مشاهیر گذشته می‌شود می‌تواند در معرفی هنر و هنرمندان معاصر نیز نقش مؤثری ایفا نماید.

وی با اشاره به ایجاد یک موزه مجازی و سه موزه دائمی افزود: این موزه‌ها با هدف حفظ آثار و ظرفیت‌های استانی و کشوری و ترسیم سیمای علما، عرفا، شعرا، نویسندگان و هنرمندان ایجاد می‌شود و با برنامه ریزی‌های انجام شده زندگی‌نامه و تفکرات الگوهای تربیتی در جوامع اسلامی در سه بخش و در پنج زبان زنده دنیا در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. این اداره کل اقدام به عقد قرارداد تولید 17 مستند تلویزیونی در جهت شناساندن شخصیت‌های برجسته استانی در حوزه‌های مختلف کرده است.

داننده همچنین از نامگذاری یکی از خیابانهای تبریز به نام آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی و رونمایی از تمبر ویژه این کنگره خبر داد.

حجت‌الاسلام احمد غروی، دبیر علمی کنگره بزرگداشت سید‌علی‌آقا قاضی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه آذربایجان شرقی، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت بنیاد نیمه شعبان مسجد‌آیت‌الله انگجی کنگره بزرگداشت مقام علمی ـ عرفانی آیت‌الله سیدعلی‌آقا قاضی در تبریز برگزار می‌کند.

وی برگزاری کنگره بزرگداشت سیدعلی‌آقا قاضی را زمینه‌ساز برای ارتقای معنوی جوانان و زدودن مبانی فکری خرافی و عرفان‌های کاذب بیان کرد و در ادامه با اشاره به روند برگزاری این کنگره گفت: در راستای معرفی شخصیت برجسته این فقیه و در جهت پربار شدن کنگره، سی و یک دیدار با علمای حوزه و به خصوص افرادی که از این عالم فقید خاطره‌ای دارند انجام گرفته که دیدار با مقام عظمای ولایت نقطه عطف این دیدارها محسوب می‌شود.

وی افزود: تعداد 133 مقاله به دبیرخانه کنگره واصل شده و از آن میان 56 مقاله با تأیید کمیته علمی به چاپ رسیده و 11 مقاله نیز در روزهای برگزاری ارائه می‌شود.

حجت‌الاسلام غروی از چاپ 9 عنوان کتاب، کتابچه و خبرنامه با موضوع و محوریت شخصیت برجسته آیت‌الله سیدعلی آقا قاضی خبر داد و گفت: در این راستا نمایشگاه کتابی نیز همزمان با برپایی کنگره در روزهای پانزدهم و شانزدهم آبان ماه برپا خواهد شد.

یادآوری می‌شود که آیت‌الله سید علی قاضی فرزند حاج سیدحسین قاضی در سال 1285 هـ.ق در تبریز متولد شد و بعد از بلوغ و رشد به تحصیل علوم مشغول شد.

وی در سال 1313 هـ.ق در سن 28 سالگی به نجف اشرف مشرف شد و تا آخر عمر آن جا را موطن اصلی خویش قرار داد. مرحوم آیت‌الله قاضی پس از اقامت در نجف اشرف، تحصیلات حوزوی خود را نزد استادانی ازجمله فاضل شربیانی، شیخ محمد مامقانی، شیخ فتح‌الله شریعت، آخوند خراسانی ادامه داد.

میرزا علی آقا قاضی پس از سال‌ها تدریس معارف اسلامی، در روز دوشنبه، چهارم‌ماه ربیع‌المولود سال 1366 قمری مطابق هفتم بهمن‌ماه در نجف اشرف وفات و در وادی‌الاسلام نزد پدر خود دفن شد.

براساس همین گزارش، اخبار تکمیلی این کنگره متعاقباً ارسال خواهد شد.