رییس جامعةالمصطفی‌: حوزه نگاه تمدن‌ساز داشته باشد

تاریخ خبر:
1391/08/17 11:05
اخبار اعضای پایگاه http://www.hawzahnews.com
رییس جامعةالمصطفی‌ تاکید کرد: حوزه باید با نگاه تمدن‌سازی، در این راه پیشرو باشد و دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی هم این نگاه را دنبال کنند.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین علیرضا اعرافی در مراسم افتتاح اولین نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای دینی، گفت: اسلام دین تمدن‌‌ساز است و یک مکتب تمدن‌ساز باید نسبت به همه ساحت‌های زندگی بشری توجه داشته باشد.

وی ادامه داد: در درون معارف و اندیشه‌های بلند اسلام این ظرفیت و قابلیت وجود دارد و می‌تواند در زمان‌های مختلف و عرصه‌های گوناگون تمام ابعاد زندگی بشری را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اسلام پس از قرن‌ها تمام قلمروهای مادی و معنوی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده و بر عرصه‌های هنری و فکری دنیا سیطره یافته است.

رییس جامعةالمصطفی‌ تاکید کرد: مهمترین داعیه انقلاب اسلامی بازگشت به آن نگاه تمدنی است و ما در تلاش هستیم دین را از عرصه زندگی فردی بیرون کشیده و حضور اندیشه‌های والای معنوی و اخلاقی دین را در عرصه‌های فردی، خانوادگی اجتماعی دنیا مطرح کنیم.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین اعرافی خاطرنشان ساخت: امروز مهم‌ترین شاخصه انقلاب اسلامی بازگشت به گفتمان تمدنی و بازسازی ذخایر تمدنی اسلام بر اساس نیازهای روز دنیاست.

وی با اشاره به نقش اساسی حوزه‌های علمیه در عرصه تمدن‌سازی، گفت: حوزه باید با نگاه تمدن‌سازی، در این راه پیشرو باشد و دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی هم این نگاه را دنبال کنند.

رییس جامعةالمصطفی‌ افزود: اولین قدم در عرصه تمدن‌سازی، پایه‌ریزی این مسئله است و ما باید ظرفیت‌های موجود را از متون دینی استخراج کرده و معارف دینی را در حوزه‌های اخلاقی، فلسفی، فقهی و... تدوین و سامانه‌ای را برای آن ایجاد کنیم و البته این کار کار حوزه‌های علمیه است.

وی، مرحله دوم تمدن‌سازی را ورود نظام فکری ارزشمند در عرصه زندگی بشری عنوان کرد و گفت: ما باید اندیشه‌ها و نظام‌های ارزشمند دینی را در تمام عرصه‌های زندگی بشر وارد کنیم؛ البته باید حوزه‌، ‌دانشگاه و دیگر دستگاه‌ها در این عرصه وارد شوند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: حوزه نمی‌تواند از این مساله غافل شود و می‌بایست در کنار سیستم دانشگاهی و دستگاه‌های سیاستگذار برای ورود دین به عرصه‌های مختلف زندگی بشری فرهنگ‌سازی کند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت بازی و سرگرمی در زندگی بشری، گفت: در قلمرو سبک زندگی، بازی نقش مهمی دارد و یکی از مسایل مهم زندگی امروز بشری بازی و سرگرمی است و در نگاه اسلام این عرصه مهم زندگی باید تحت تاثیر اخلاق قرار بگیرد.

رییس جامعةالمصطفی‌ ابراز داشت: بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند ابزار مناسبی برای انتقال مفاهیم فرهنگی و ارزشی باشد و برای تبلیغ روح دین و ارزش‌های اسلامی ورود به این عرصه ضروری است.

وی در ادامه به تبیین مساله بازی در آیات و روایات پرداخت و گفت: بازی و سرگرمی در قرآن با عباراتی مثل لهو و لعب آمده است که هر کدام از این‌ها معنای متفاوتی دارد و نظر دین نسبت به آنها یکسان نیست.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین اعرافی تاکید کرد: امروز بسیاری از بازی‌هایی که ساخته می‌شود، فقط سرگرمی نیست، بلکه اشاعه فرهنگ‌ است و سیاستگذاران نظام اسلامی نیز باید این نگاه را به بازی‌ها داشته باشند؛ بر این اساس اگر سیاستگذاری درستی در این عرصه صورت نگیرد، این فضا و فرصت، به تهدیدی بر علیه دین تبدیل خواهد شد.