ویژه نامه سالروز تخریب قبور ائمه بقیع در حوزه نت به روز شد.

تاریخ خبر:
1400/02/29 01:57
تازه های علمی ، پژوهشی ، نشر نورسافت
در آستانه فرارسیدن هشتم شوال، سالروز تخریب قبور ائمه اطهار علیهم السلام در بقیع، ویژه نامه این روز حزن انگیز در پایگاه حوزه نت به روزرسانی شد.

در آستانه فرارسیدن هشتم شوال، سالروز تخریب قبور ائمه اطهار علیهم السلام در بقیع، ویژه نامه این روز حزن انگیز در پایگاه حوزه نت به روزرسانی شد.

گفتنی است این ویژه نامه الکترونیکی، به همت پژوهشگران مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) در قالب 12 سرفصل و ارائه بیش از 80 مطلب مفید تهیه شده است.

در ابتدای این ویژه نامه می خوانیم: یکی از پرخاطره ترین مکان های مدینه، بقیع است، جایی که نخست آن را بقیع الغرقد می نامیدند. «غرقد» نوعی درخت بوده که در گذشته، در محل این قبرستان و یا در کنار آن قرار داشته و محتملاً به تدریج با گسترش قبرستان، آن درخت ها (که به نظر برخی توتستان بوده) از میان رفته است. بقیع پیش از اسلام، گورستان مردم یثرب بوده و پس از اسلام نیز به عنوان مهمترین گورستان مدینه شناخته شده است. این گورستان با وسعت نسبتاً زیاد خود، در طول قرون مختلف اسلامی مدفن صحابه، تابعین و مهمتر از همه، چهار تن از امامان (علیهم السلام) بوده و از این رو محل زیارت تمامی زائران مدینه منوره است. بقیع در ناحیه شرقی مسجد النبی و تقریباً در فاصله دویست متری آن قرار دارد. این قبرستان تا یکصد سال پیش خارج از حصار قرار داشت، اما اکنون تقریباً در میان شهر مدینه واقع شده و با چهار خیابان محاصره گردیده است؛ ستین، عبد العزیز، ابی ذر، باب العوالی.

بقیع در زمان رسول خدا (ص) نیز زیارتگاه بوده و آن حضرت برخی شب ها خانه را ترک کرده و تنها به بقیع می رفته و در آنجا به راز و نیاز با خدا می پرداخته است. برخی دختران آن حضرت و نیز برخی از یاران نزدیکش در بقیع مدفونند؛ کسانی چون عثمان بن مظعون که از صحابی مورد علاقه رسول خدا (ص) بود.

قبرستان بقیع تا قبل از تسلط آل سعود، قبه های متعددی داشت که بر روی قبور خاصی ساخته شده بود. اما اکنون به صورت فضای باز و ساده ای در آمده است و قبرها جز نشانی ساده، به صورت سنگی که بالای سر آنها گذاشته شده، چیزی ندارد. با وجود این، تعلق خاطر مسلمانان به مدفون شدگان بقیع باعث گردیده است تا قبر عده ای از بزرگان مدفون، مشخص باقی بماند؛ گرچه به مرور زمان، قبور صدها بلکه هزاران تن از صحابه و تابعین به دست فراموشی سپرده شده و قبر آنان نا مشخص مانده است.

• جهت بهره مندی از ویژه نامه سالروز تخریب قبور ائمه اطهار علیهم السلام در بقیع، اینجا کلیک کنید.