نشست نقد و بررسی نرم افزارهای شخصیت محور برگزار شد

تاریخ خبر:
1400/09/25 05:51
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. خبرگزاری نورسافت
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با حدود 200 عنوان نرم افزار رومیزی و بیش از 50 عنوان نرم افزار نسخه اندروید، گام بلندی در جهت احیاء تراث و فرهنگ اسلامی و نیز تراجم و شرح حال بزرگان اسلامی، اعم از شیعی و سنی برداشته است

در پنجمین روز از هفته پژوهش، نشستی از «سلسله نشست های علمی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال» با حضور ناقدان و کارشناسان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با عنوان «نقد و بررسی تجمیع و ارائه دیجیتال آثار مفاخر علمی با رویکرد نرم افزارهای شخصیت محور» در سالن اجتماعات مرکز نور برگزار گردید.

این جلسه با رعایت پروتکل های بهداشتی و به صورت حضوری، همراه با پخش زنده از رسانه اینترنتی نور در سامانه آموزش این مرکز، رأس ساعت 10:00 صبح چهارشنبه 24 آذر 1400برگزار شد.

در ابتدای جلسه، کارشناسان و ارائه دهندگان برنامه، حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی و حجت الاسلام والمسلمین رضایی اسفریزی ضمن اشاره به فعالیت های زیاد صورت گرفته جهت معرفی مفاخر اهل تسنن در سایر کشورها و مغفول واقع شدن شخصیت ها و مفاخر شیعی در این عرصه و همچنین لزوم پاسخگویی به شبهات مطرح شده از جانب برخی مغرضان در خصوص کم رنگ جلوه دادن نقش دانشمندان و علمای شیعه در ترویج علم و دین، به اهمیت و لزوم تولید و ارائه مجموعه آثار دیجیتالی مفاخر و اندیشمندان شیعی پرداختند.

همچنین اشاره گردید که به علت احاطه برخی از علما و دانشمندان شیعی به علوم گوناگون و داشتن کتب در زمینه های مختلف، کتب ایشان در نرم افزارهای مختلف به صورت پراکنده درج گردیده و برای دسترسی به مجموعه آثار این بزرگان، لازم است کتب ایشان به صورت مجتمع در یک محصول آورده شود.

ضمناً برخی کتب نیز درباره شخصیت یا حول کتب علما و بزرگان نگاشته شده که تنها در مجموعه آثار یک شخصیت علمی قابل گردآوری و عرضه است.

در ادامه ناقدان مدعو، آقایان حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری، پژوهشگر و مدیر مؤسسه کتابشناسی شیعه و حجت الاسلام والمسلمین علی صدرایی خویی مصصح، فهرست نگار و کتابشناس برجسته به بیان نظرات کارشناسی خود در این حوزه پرداختند.

کارشناسان ضمن اشاره به ضعف ارتباطات علمی و عدم دسترسی به مجامع علمی سایر کشورهای اسلامی، جلوگیری از نشر کتب شیعی در برخی از کشورهای ضد شیعی و عدم در دسترس بودن کتب دانشمندان شیعی در سایر کشورهای جهان بر لزوم دیجیتالی کردن کتب شیعی تأکید کردند.

 مشکلات دسترسی به کتب خطی و ارزشمند قدیمی، مشکلات مالکیت معنوی و لزوم تشکیل گنجینه کتب خطی و اسلامی در تراز ملی، جهت تسهیل دسترسی به منابع خطی و مورد نیاز مراکز پژوهشی نظیر مرکز نور و. .. از دیگر مواردی بود که کارشناسان و ناقدان بدان ها اشاره داشتند.

پاسخ کارشناسان مرکز نور به نقدهای ارائه شده و نیز جمع بندی ناقدان، بخش دوم مباحث این جلسه را تشکیل می داد. در انتهای جلسه نیز به سئوالات حضار در خصوص مباحث مطرح شده پاسخ داده شد.

گفتنی است، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با حدود 200 عنوان نرم افزار رومیزی و بیش از 50 عنوان نرم افزار نسخه اندروید، گام بلندی در جهت احیاء تراث و فرهنگ اسلامی و نیز تراجم و شرح حال بزرگان اسلامی، اعم از شیعی و سنی برداشته است.