تحلیلی از کارنامه چهل و دو ساله نظام جمهوری اسلامی ایران(۱)

تاریخ خبر:
1400/11/17 02:09
مطالب آزاد پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
جشن دهه فجر انقلاب اسلامی (۱۲ تا ۲۲ بهمن) هرساله، فرصت استثنائی برای همه کسانی است که دل بستگی به امام خمینی رضوان الله علیه و شهداء دارند، و تاثیر گذار در افکار عمومی هستند که درجهت تثبیت وتقویت نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقابله با خناسان و تضعیف کنندگان نظام اسلامی با زبان آمار و کاملا علمی، به آشناسازی نسل سه و چهار پس از انقلاب که رژیم منحط پهلوی و نیز دوران دفاع مقدس را درک نکردند با کارنامه درخشان و معجزه آسای چهل و دو ساله نظام بپردازند.

ازهمین رو در این سلسله یادداشت ها در حد مجال کوتاه درچند بخش به تحلیل آماری و علمی نظام ولایی می پردازیم، تا شاید کمترین دین و وظیفه خود را نسبت به این امانت ۲۱۹ هزار شهید داشته باشیم.

بخش اول: (( عدالت در تقسیم و توزیع امکانات و ثروت))

نخستین دست آورد چهل دو ساله انقلاب اسلامی «عدالت درتقسیم امکانات» است. برای اینکه این دست آورد به درستی تبیین شود توجه به سه نکته کاملا لازم است:

 نکته اول:

هدف حکومت علوی که انقلاب اسلامی الهام گرفته از آن است، هرگز نفس حکومت نبوده و نیست؛ بلکه هدف از تشکیل حکومت در منظر امام علی علیه السلام اجرای عدالت وحق را به صاحبان حق رساندن است.

از همین رو در خطبه( ۳ ) نهج البلاغه امام(ع) می فرمایند:

"..و ما اخذ الله علی العلماء ان لایقاروا علی کظه ظالم و لا سبغ مظلوم لالقیت حبلها علی غاربها و لسقیت اخرها بکاس اولها"

و اگر پیمان خدا از دانشمندان نبود که درمقابل پرخوری ستمگر و گرسنگی ستمکش ساکت ننشیند همانا افسار خلافت را روی شانه اش می انداختم ومانند روز اول کنار می نشستم.

نظام جمهوری اسلامی که ادامه چنین نظام علوی است از آغاز تاسیس تاکنون عزمش بر این بوده و هست که امکانات ثروت ملی را توزیع عادلانه نماید.

نکته دوم:

در رژیم گذشته امکانات در شهرها توزیع می شد، روستائیان و مناطق دوردست از امکانات محروم بودند.

در شهرها نیز در اختیار طبقه خاص قرار می گرفت واکثرا از دست یابی به امکانات محروم بودند؛

ولی نظام اسلامی در مدت چهل سال برای اینکه همه ملت از امکانات برخوردار شوند منابع را به گونه ای تخصیص داده و توزیع نمود که پس از چهل سال هرآنچه که از امکانات در اختیار شهرها است در اختیار روستاییان و مناطق دور از مرکز وجود دارد.

نکته سوم:

در اینکه نظام در توزیع منابع و امکانات درچهل سال تاچه اندازه ای موفق بود با مقایسه بین امکانات در ۵۰ سال از حاکمیت رژیم پهلوی و چهل سال از نظام اسلامی می توان به چگونگی توزیع عادلانه امکانات پی برد. البته با تحفظ به اینکه در آن زمان:

اولا: در روز ۶میلیون بشکه نفت به فروش می رسید دراین نظام فروش نفت به دلیل تحریم از ۹۰۰,بشکه تا ۲۵۰۰بشکه بیشتر نبوده است.

ثانیا: جمعیت دران زمان کمتر از سی میلیون بود ولی در نظام اسلامی آمار جمعیت هشتاد میلیون است.

ثالثا: رژیم گذشته مشکل هشت سال جنگ وتحریم همه جانبه دولت های غربی واروپایی را نداشت؛ ولی نظام اسلامی با همه این مشکلات ر ا داشته و دارد با توجه به این امور است که می توان با زبان آمار که منطبق با واقعیت خارجی است و هرکس می تواند باچشمان خودش آن را ببیند به داوری خدمات عادلانه نظام نشست و اظهار نظر کرد.

از همین رو برخی از خدمات نظام اسلامی با زبان آمار آورده می شود:

برق رسانی به روستا:

در رژیم گذشته ۴۳۵۰روستا برخوردار از برق بودند پس ازانقلاب۵۴۲۳۲ یعنی ۹۹ درصد روستا صاحب برق شدند.

مخابرات در روستا:

پیش از انقلاب ۳۱۲ مخابرات در روستا وجود داشت پس از انقلاب ۵۳ هزار روستا دارای مخابرات شدند.

 گاز رسانی به روستا:

قبل از انقلاب هیچ کدام از روستاها از نعمت گاز لوله کشی برخوردار نبودند، اما امروز به برکت انقلاب اسلامی بیش از ۶ هزار روستا از لوله کشی گاز بهره مند هستند و لوله کشی خطوط گاز روستایی در مابقی ادامه دارد.

خانه بهداشت در روستا:

پیش از انقلاب ۱۳۴ روستا خانه بهداشت داشتند، اکنون ۱۷ هزار ۹۲۱خانه بهداشت وجود دارد.قبل از انقلاب ۵۱۸مر کز بهداشتی در روستا بود ولی الان۲۴۲۷ مرکز بهداشتی تاسیس شده است.

 آب شرب بهداشتی:

پیش ازانقلاب ۴۷۰۰روستا از آب شرب بهداشتی برخوردار بودند؛ ولی بعد از انقلاب ۳۲۳۸۶ یعنی ۹۰درصد از روستا از نعمت آب شرب بهداشتی بهره مند هستند.

مرکز تحصیلی شبانه روزی:

پیش ازانقلاب ۵۸مرکز تحصیلی شبانه وجود داشت وامروز۱۳۸۷ مرکز شبانه روستایی دایر است.

 سواد آموزی در روستا:

پیش از انقلاب اکثر روستائیان بی سواد بودند ولی بعداز انقلاب نود درصد از آنان باسوادند.

 طول راه های روستایی:

در زمان حکومت پهلوی ۲۶ هزار کیلومتر که بیشتر خاکی بود، ولی بعد از انقلاب، ۲۰۰ هزار کیلومتر راه اسفالت در کشور ایجاد شد، وطول راه های روستایی ۶ برابر شده است.

طبق آمار موجود در وزارت راه و شهرسازی ایران قبل از انقلاب اسلامی، ۳۶ هزار کیلومتر جاده اصلی داشت و هم اکنون در نظام جمهوری اسلامی ۲۲۱ هزار کیلومتر راه جاده ای ایجاد شد.

تعداد خودرو شخصی:

خودرو پیش از انقلاب دومیلیون خودرو وجود داشت؛ پس از انقلاب بیست ودو میلیون خودرو در اختیار مردم قرار داد.

تعداد مسکن بعد از انقلاب:

پیش از انقلاب داشتن مسکن برای اکثر مردم یک آرزو بود؛ ولی دراین چهل سال دوازده میلیون مسکن ارزان قیمت ساخته شد و به فاقدین مسکن تحویل داده شد.

تعداد سد بعد از انقلاب:

پیش از انقلاب تنها ۱۳ سد مخزنی به طراحی آمریکا و با اجرای مهندسین کانادایی ساخته شد؛ ولی بعد از انقلاب ۶۰۰ سدکوچک و بزرگ که ۲۰۰ تا از پروژه ملی هستند توسط مهندسین داخلی بدون وابستگی خارجی ساخته شد. تا علاوه بر تامین آب شرب شهر و روستا، به توسعه کشاورزی زمینه اشتغال روستائیان فراهم شود.

هرچند نظام جمهوری اسلامی راضی و قانع به همین مقدار از خدمات نیست و آن را در تراز آرمان های خود نمی داند؛ ولی با توجه به جنگ تحمیلی و تحریم پس از تحریم نظام استکباری بین المللی، آنچه ذکر شد نمونه کوچکی از توزیع عادلانه امکانات در نظام جمهوری اسلامی است که نشان می دهد جهت گیری نظام به سمت عدالت اقتصادی و محرومین جامعه بوده است و خواهد بود.

از همین رو رهبر معظم انقلاب حضرت آیه الله خامنه ای در توصیف این حرکت معجزه آسا در بیانیه گام دوم می نویسند: "جمهوری اسلامی در شمار موفق ترین حاکمیت جهان در جابجایی خدمت و ثروت از مرکز به همه جای کشور و از مناطق مرفه نشین شهرها به مناطق پایین دست آن بوده است."

 بخش دوم: ((توسعه یافتگی خدمات بهداشتی، و پیشرفت پزشکی))

درحوزه بهداشت و درمان، تجهیزات پزشکی، توسعه بیمارستان و تربیت نیروی متخصص پزشکی که نوع دیگر در خدمت رسانی مستقیم به مردم است، در ۴۳ سال پس از انقلاب آنچنان نظام جمهوری اسلامی رو به جلو است که در تراز پیشرفته ترین کشورهای جهان قراردارد.

برای آشنایی بیشتر بازبان آمار خدمات نظام ولایی را پی می گیریم:

توسعه موسسه درمانی وبیمارستانی

در اواخر رژیم پهلوی حدود ۵۵۸ مؤسسه درمانی با ۵۷۹۲۷ تخت در سطح کشور وجود داشت که براساس جمعیت کشور آمار نامناسبی محسوب می شد.

این در حالی است که در دهه چهارم انقلاب اسلامی، مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) با ارتقای پوشش ۱۰۰ % جمعیت شهری و بیش از ۹۴ % جمعیت روستایی کشور همراه بوده است.

در عین حال، ایجاد نظام شبکه بهداشتی- درمانی به عنوان یک الگوی جهانی با بیش از ۱۸هزار خانه بهداشت و ۵ هزار مرکز بهداشتی- درمانی به وقوع پیوسته است.

این مراقبت ها از طریق ارتقاء تعداد مراکز درمانی و بیمارستان ها به وجود آمده است و در همین راستا می توان توزیع بیمارستان در استان های مختلف و رعایت عدالت بهداشتی در تمامی نقاط کشور را مشاهده کرد.

در حالی که در سال ۱۳۵۷، تنها ۳۷ درصد شهرهای کشور دارای بیمارستان بودند، این رقم هم اکنون به بیش از ۹۴ درصد رسیده است.

هم اکنون تعداد بیمارستان های فعال کشور و تخت بیمارستانی ثابت به ترتیب ۹۱۰ و ۱۴۸ هزار می باشد. در حالی که در سال ۱۳۵۷ این ارقام ۵۵۶ و ۵۶ هزار بوده است.

رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت

در دوران پهلوی برای سراسر جمعیت ۳۶ میلیونی ایران به وسعت تمام شهرهای کشور فقط تعداد محدودی پزشک وجود داشت و روستاهای کشور تنها با ۱۵۰۰ مرکز بهداشت درمانی روستایی بدون پزشک و متخصص رنج می برد.

تعداد پزشکان موجود در کشور اعم از پزشک عمومی و متخصص رشته های مختلف در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۴ هزار نفر بود، این در حالی است که بخش قابل توجهی از این رقم هم شامل پزشکان خارجی و بیگانه می شد.

با این حساب٬ باز هم به ازای هر ده هزار نفر حدود ۳ /۹ پزشک وجود داشت. براساس گزارش بانک جهانی، شاخص پزشک به جمعیت در دوره پس از پیروزی انقلاب ۶ برابر بهبود یافته است.

کشور ایران در سال ۵۶ با ۳۳ میلیون جمعیت، نیازمند ورود پزشک خارجی از سایر کشورها بوده است، اما هم اکنون با جمعیتی بیش از دو برابر و به تبع آن با نیازی بیشتر به پزشک، با رشد تعداد پزشکان در کشور مواجه است.

همچنین در زمینه پزشک متخصص نیز از جمعیت ۷۰۰۰ نفر در سال ۵۷ به جمعیت ۷۲.۷۹۲ پزشک متخصص در حال حاضر رسیده ایم و همچنین باید گفت که مردم بسیاری از کشورها به منظور درمان به کشورمان سفر می کنند تا تحت نظر پزشکان ایرانی به درمان خود بپردازند.

رشد دانشگاه های علوم پزشکی

قبل از پیروزی انقلاب حدود ٧ دانشکده پزشکی در دانشگاه ها ایجاد شده بود، اما در حال حاضر حدود پنجاه دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور به فعالیت می پردازد.

تعداد ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی از حدود ٦٠٠ نفر قبل از پیروزی انقلاب به حدود ٦ هزار نفر در سال افزایش یافت.

سال ۵۷، تعداد کل پزشکان دارای کارت نظام پزشکی حدود ١٧ هزار نفر بود، در حالی که طی سال های گذشته، حدود ۱۴۰هزار پزشک در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور تربیت شده اند.

در چهار دهه گذشته رشد برجسته تعداد دانشگاه های علوم پزشـکی در کلیه استان های کشور به ویژه اسـتان هـای محـروم، افـزایش تعـداد دانش آموختگان گروه هـای علـوم پزشـکی بـه ویـژه زنـان و قوانین مربوط به حضور ایـن فـارغ التحـصیلان در منـاطق محروم از جمله موفقیت های بخش آموزش پزشکی است.

تأسیس بیش از ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی، ۳۵۰ مرکز بهداشت شهرستان و ۱۷۰ دانشکده رشته های مختلف علوم پزشکی در کشور تا سال ۱۳۹۲ به وقوع پیوسته است.

همچنین تا سال ۹۶ با توجه به افزایش پزشکان و دانشجویان پزشکی این تعداد در ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی درکشور مشغول به فعالیت هستند.

ارتقاء تجهیزات پزشکی و درمانی؛ خودکفایی در لوازم پزشکی

در دوران رژیم پهلوی حدود ۵۰ شرکت تولیدی در زمینه تجهیزات پزشکی در سطح کشور وجود داشت که همگی مواد اولیه را از خارج وارد و در داخل ایران مونتاژ می کردند، این شرکت ها تنها توانایی تامین ۳ درصد از نیاز کشور را داشتند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۵۰۰ شرکت تجهیزات پزشکی مشغول به فعالیت هستند. بر اساس آمار امروزه بیش از ۸۰ درصد از نیاز ۹۱۰ بیمارستان سراسر کشور را شرکت های داخلی و دانش بنیان تهیه می کنند.

در حال حاضر واحدهای تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور بیش از ۸ هزار نوع وسیله پزشکی در کلاس های مختلف، تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می کنند.

دبیرخانه کارگروه ارزیابی وتشخیص صلاحیت شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا تاکید دارد که ایران در حوزه های مختلف ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته در حوزه داروسازی پیشرفت های فراوانی را داشته است که در زمینه های مختلف طراحی و ساخت قابل رویت هستند و برخی از این تجهیزات به قرار زیر است.

کسب رتبه نخست تولید دارو در سطح منطقه، تولید ۹۷% از داروهای مورد نیاز و و صادرات دارو از جمله داروهای بیوتکنولوژی، خودکفایی در ساخت انواع واکسن، ریشه کنی فلج

تربیت پزشک عمومی، متخصص، و فوق متخصص

از دست آوردهای شگفت آور چهل ساله انقلاب اسلامی تربیت ۳۹ هزار و ۳۹۸ متخصص و فوق تخصص پزشکی است که در ذیل با زبان آمار گزارش می شود:

۴۶۰۳ متخصص داخلی.

 ۴۵۴۴ متخصص زنان و زایمان،

 ۳۹۲۰ متخصص اطفال،

 ۳۳۲۷ متخصص بیهوش،

 ۳۲۴۳ متخصص جراحی عمومی و زیرتخصص های مربوطه،

 ۲۳۶۱ متخصص رادیولوژی،

 ۲۰۵۴ متخصص قلب وعروق،

 ۱۷۰۹ متخصص ارتوپدی،

 ۱۶۹۹ متخصص روانپزشکی،

 ۱۶۹۴ متخصص چشم و زیر تخصص های مربوطه فعال هستند.

تربیت پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص زن

از دست آوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی تربیت پزشکی عمومی زن است که با رشد ۱۶ برابری از ۳۵۰۰ نفر در سال ۱۳۵۵ به ۶۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ رسید که بانوان پزشک متخصص نیز از ۵۹۷ نفر به ۳۰ هزار نفر رسید که نشان از رشد ۵۰ برابری در این حوزه است و انقلاب اسلامی در جهت ارائه خدمات پزشکی به بانوان، ۵۳۰۰ پزشک فوق تخصص نیز تربیت کرده است.

تراز رتبه پزشکی ایران در جهان

با توجه به آمار توسعه و پیشرفت پزشکی که در ۴۳ سال پس از انقلاب اسلامی رخ داد ایران اسلامی از نظر تراز رتبه پزشکی:

 رتبه ۴ کشور برترِ دنیا در درمانِ ناباروری،

 ۱۰کشور برتر سازنده داروهای بیماری خاص،

 ۵کشور برتر دنیا در علم ژنتیک و رویان،

 ۴ کشور اول جهان در ارتوپدی، عملهای زیبایی، پیوند اعضاء، ساخت هزاران مرکز درمانی مجهز در شهر و روستا قرار دارد.

بیمه درمانی همگانی

یکی از نشانه های توسعه یافتگی که بحق از افتخارات نظام ولایی است ((بیمه درمانی همگانی)) درحوزه سلامت است، چراکه:

اولا: ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که ۳۴ میلیون نفر از بیمه رایگان برخوردارند.

ثانیا: ۹۰ درصد هزینه های مردم در بیمارستان دولتی و بخش خصوصی تعرفه دولتی و ۷۰درصد هزینه بخش سرپایی از سوی سازمان های بیمه ای پرداخت می شود.

ثالثا: ۲۸ میلیون نفر ایرانی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و نیز عشایر بر اساس تفاهم بین بیمه و وزارت بهداشت از ۱۲خدمت، از خدمات دندانپزشکی تا آزمایش و. .. برخوردار شده اند و در ۴هزار مرکز خدمات سرپایی روستایی این خدمات ارائه می شود.

وامروز همه مردم در امنیت روانی بسر می برند که اگر بیمار شدند، تنها بایست درد بیماری را تحمل کنند؛ نه اینکه غصه هزینه درمان را بخورند؛

درحالی که در رژیم پهلوی تمام ملت درصورت بیماری هم رنج بیماری را می بایست تحمل می کردند و هم غصه مضاعف می خوردند چگونه هزینه درمان را فراهم نمایند.

بخش سوم: ((امنیت کشور، تمامیت ارضی، و پیشرفت در صنایع نظامی))

سومین دستاورد نظام جمهوری اسلامی درچهل دوساله انقلاب «امنیت داخلی و تمامیت ارضی کشور و حفظ مرزها، و پیشرفت در ساخت صنایع نظامی» است.

برای این که روشن شود این دست آورد مهم امنیتی و نظامی، در چه شرایطی و به چه قیمت و هزینه سنگینی به دست آمده است، امکان ندارد مگر آنکه به چند نکته کلیدی توجه کنیم «دقت شود»:

نکته اول:

چیزی از عمر تاسیس نظام نوپای جمهوری اسلامی نمی گذشت که درتاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ ارتش عراق با در اختیار داشتن «۶۱۶»هواپیمای جنگی، «۵۰۰۰۰۰»هزار تانک،« ۳۰۰» بالگرد،«۴۷» لشکر پیاده «۹» لشکر زرهی، به مرزهای ایران اسلامی تهاجم نمود و توانست ۱۲۰۰ کیلومتر از خاک ایران، از خوزستان تا کرمانشاه را به تصرف خودش در آورد.

و این در شرایطی بود که به دلیل انقلاب اسلامی، ارتش ایران ازهم پاشیده شده بود و هنگامی که دفاع خودش را در برابر ارتش متجاوز آغاز کرد، هرچه از امکانات و تسلیحات نظامی چون تانک، و هواپیما، وبالگرد را در جنگ از دست می داد امکان جایگزینی وجود نداشت؛ چون هیچ کشوری حاضر نبود امکانات تسلیحاتی در اختیار ایران قراردهد.

پس ایران عملا با دست خالی با عراق تا دندان مسلح که ۳۶ کشور جهان به ویژه شیوخ عرب، او را پشتیبانی مالی و لجستکی می نمود قرار گرفت که می خواست از تمامیت ارضی میهنش دفاع نماید.

نکته دوم:

در شرایطی که ارتش و سپاه پاسداران در مرزها برای بیرون راندن ارتش متجاوز بعثی عراق از خاک مقدس ایران می جنگیدند (منافقین) و«گروه فرقان»که در مناظرات مستقیم، خود را از نظر فکری و موقعیت اجتماعی در شکست کامل می دیدند رو به خانه تیمی آورده و با نفوذ در ارکان مملکت رو به ترور و جنگ مسلحانه آوردند.

در این راستا، در تاریخ شش تیر ۱۳۶۰ درمسجد ابوذر تهران، بابمب گذاری در ضبط صوت، توسط گروه فرقان، آیة الله خامنه ای را مجروح ومعلول نمودند.

علاوه بر آن، در هفت تیر سال ۶۰ «کلاهی» وابسته به منافقین با بمبگذاری در سالن سخنرانی حزب جمهوری، که خود مسؤلیت حفاظت آن را به عهده داشت، ولی باچهره حزب اللهی مورد اعتماد قرار گرفته بود، « ۷۲ »تن از جمله شهید بهشتی و۲۷ نماینده مجلس و ۴ تن از وزرا را به شهادت رساند.

در هفت شهریور، یعنی کمتر از دوماه از عناصر دیگر منافقین بنام «کشمیری» معاون شورای امنیت ملی که درچهره حزب اللهی مورد اعتماد شهید رجایی قرار گرفته بود، با بمب گذاری دفتر نخست وزیری رئیس جمهور رجایی ونخست وزیر باهنررا به شهادت رساند.

آن چنان نا امنی و ترور پیش می رفت هفته ای پایان نمی پذیرفت که خبر شهادت ائمه جمعه بزرگی چون آیة الله دستغیب، صدوقی، اشرفی اصفهانی یا شخصیت های چون هاشمی نژاد و اعضای سپاه پاسداران ونیروهای حزب اللهی به گوش می رسید وتمام نیروی های ارزشی درمعرض ناامنی قرار داشتند. فقط می دانستند از خانه می روند ولی معلوم نبود که بر گردند.

تاجایی که در مدت کوتاه، هفده هزار نفر از نیروهای کیفی نظام باترور منافقین به شهادت رسیدند و کشور عملا پشتش ازنظر ارکان مدیریتی خالی شد و در معرض سقوط قرار گرفت.

ولی نکته باریکتر از مو اینجا است دشمنان خارجی و داخلی نظام اسلامی در تحلیل و باور غلط خود در به شکست کشاندن نظام اسلامی همه چیز را محاسبه کرده بودند جز اراده حق تعالی و نفس مسیحایی رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی «ره» را که همه معادلات را بهم زد.

نکته سوم :

پس از ۸ سال دفاع مقدس و برقراری امنیت کامل در مدت ۴۳ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برای نفی هر نوع وابستگی وتبدیل شدن به قدرت نظامی برتر درمنطقه وجهان با وجود همه جانبه تحریم، ارتش وسپاه پاسداران اسلامی آنچنان توسعه و پیشرفت نظامی پیدا کرده اند که نه تنها امروز ارتش جمهوری اسلامی به عنوان قدرت برتر نظامی درمنطقه و جهان ظاهر شده، و هیچ گونه وابستگی ندارد، بلکه در زمینه ساخت و تولید انواع سلاح ­ها و تجهیزات نظامی بقدری پیشرفت شگفت انگیزی دارد که موسسه " گلوبال فایرپاور " در آماری که اخیرا منتشر کرد؛ اعلام کرده که ارتش ایران در رتبه ۲۳ جهان قرار گرفته است که امار زیر نمونه کوچکی از پیشرفت های خیره کننده ایران در صنعت نظامی و دفاعی کشور پس از انقلاب اسلامی ونفس هرگونه وابستگی صنایع نظامی است.

این پیشرفت ها در حالی بدست آمده که تا پیش از انقلاب اسلامی نیروهای مسلح ایران در بعد تجهیزات و آموزش کاملا وابسته به غرب و مصرف کننده تجهیزات نظامی آنان بودند.

ساخت ادوات نظامی هوایی

ساخت انواع هواپیما و جت های جنگنده مافوق صوت رادارگریز (مانند؛ صاعقه و آذرخش)، آموزشی (مانند؛ پرستو، درنا، سیمرغ، شفق، تندر) خودکفایی در تولید و ساخت انواع هواپیماهای بدون سرنشین مدرن، ساخت انواع بالگرد (مانند: بالگردهای شاهد، و تعمیر انواع هواپیما و بالگرد با کسب رتبه پنجم جهانی بخشی از دستاوردهای صنعت هوایی است.

ساخت تولید انواع موشک

پیشرفت ایران در زمینه ساخت و تولید انواع موشکهای بالستیک، دور برد زمین به زمین، زمین به هوا و انواع موشک های دریایی (مانند: موشک ماهواره بر سفیر، شهاب، سجیل، موشک کروز) بقدری شگفت انگیز بوده، ایران را در ردیف معدود کشورهای دارنده تکنولوژی ساخت موشک های فوق دقیق سطح به سطح قرار داده است.

ساخت انواع رادار

ساخت انواع رادار با بُرد بیش از یک هزار کیلومتر و پرتاب چندین ماهواره با سرنشین و بدون سرنشین به فضا از جمله مواردی هستند که کسب رتبه هفتم جهان در سامانه کامل پرتاب ماهواره و رتبه دوازدهم جهان در طراحی و ساخت ماهواره را برای یازدهمین عضو باشگاه فضایی جهان یعنی ایران به ارمغان آورده است.

ساخت انواع زیر دریایی و ناوشکن

ساخت زیر دریایی، ساخت و تعمیر انواع ناو و ناوچه ساخت هاور گرافت (قایقهای دوزیست) ساخت انواع قایق های تندرو و قایق پرنده،ساخت ناوشکن جماران یکی از شاهکار های کشور در حوزه نیروی دریایی است که. طول آن حدود ۹۴ متر و وزن این ناوشکن هزار و ۵۰۰ تن است.

جماران از یک رادار پیشرفته برخوردار بوده که حدود ۱۴۰ خدمه می توانند در آن فعالیت کنند.. این ناوشکن از قدرت مانور و ماندگاری بالایی برخوردار است و همین قابلیت آن سبب می شود تا به خوبی خود را با شرایط نامناسب دریا ها سازگار کند. آنچه که بیش از هر مسئله دیگری مورد توجه است.

ساخت تانگ وسلاح های سبک و سنگین

ساخت و تعمیر انواع زره پوش و ساخت تانک های تیام، سفیر، باهر، صمصام، وتانک ذوالفقار که سلاح اصلی آن توپ های ۱۲۵ میلیمتری بوده و از دو قبضه مسلسل ۱۲.۷ میلیمتری سری دشکا استفاده می کند.

خودکفایی در ساخت انواع تجهیزات و سلاحهای سبک، نیمه سنگین و سنگین مانند: انواع خمپاره انداز و توپهای مدرن، انواع سامانه ها و سلاحهای پدافند ضد هوایی و مهمات سبک و سنگین.

توسعه صنایع مخابراتی

توسعه صنایع مخابراتی و ساخت انواع بی سیم و تقویت و توسعه صنایع اپتیک و ساخت انواع دوربین های معمولی و دید در شب و صدور برخی از این محصولات به ۳۲ کشور جهان.

این موارد از دستاوردهای صنایع نظامی موجب شد که ایران جزو:

٨ کشور قدرتمندِ نظامی دنیا.

٧ کشور قدرتمند موشکی.

۵ کشور سازنده زیر دریایی.

دومین کشور سازنده اژدرهای حباب ساز.

ساخت انواع موشک کروز و بالستیک.

ساخت انواع پهبادهای پیشرفته بومی، ساخت انواع ناوچه و تانک و هلیکوپتر قرار بگیرد.

درحالی که قبل از انقلاب اسلامی تولید آنها در کشور سابقه نداشته و مهم تر اینکه بخش قابل توجهی از آنها، صرفاً در انحصار تعداد معدودی از کشورها پیشرفته جهان قرار داشته است.

بخش چهارم:((جهش پیشرفت های علمی))

چهارمین دست آورد معجزه آسای ۴۳ ساله نظام جمهوری اسلامی ((جهش پیشرفت علمی)) است، که به همت و دست توانمند جوانان ایرانی انجام گرفته و می گیرد.

تلاش می شود با زبان آمار از این دست آورد شگفت در ذیل آورده شود تا بیشتر با کارنامه درخشان و سراسر افتخار نظام ولایی آشنا شویم.

جهش ۱۰۰درصدی سطح سواد.

قبل از انقلاب اسلامی، نزدیک به ۷۰ درصد بزرگسالان کشور بی سواد بودند و کم تر از ۴۰ درصد کودکان می توانستند به مدرسه بروند، اکنون رقم باسوادی در کشور در حال نزدیک شدن به عدد ۱۰۰ درصدی است.

تحول درتاسیس مراکز آموزشی

قبل از انقلاب اسلامی، تعداد ۱۵۴ هزار دانشجو در تعداد محدودی دانشگاه یا مراکز آموزش عالی و آن هم در چند کلان شهر کشور تحصیل می کردند.

اکنون تعداد ۱۱۹ دانشگاه و مرکز آموزش عالی دولتی، ۲۸ مرکز آموزش عالی وابسته به دستگاه های اجرایی، ۲۹۵ دانشگاه غیرانتفاعی، ۵۵۰ دانشگاه پیام نور، ۳۸۵ دانشگاه آزاد اسلامی، ۷۳۹ مرکز آموزش عالی علمی و کاربردی، ۲۷۴ مرکز آموزش فنی حرفه ای و تربیت معلم در کشور فعال بوده و در این دانشگاه ها و مراکز آموزشی، بیش از ۴ میلیون دانشجو به تحصیل اشتغال دارند که تعداد اعضای هیئت علمی زن مراکز علمی نسبت به قبل انقلاب با رشد ۲۱۰ درصدی مواجه بوده است.

سرعت پیشرفت تولید علم

سرعت پیش رفت علمی (از نظر تولید علم) در ایران براساس گزارش محافل علمی بین المللی، ۱۱ برابر سرعت متوسط رشد علم در جهان است.

پیشرفت در این زمینه به قدری با سرعت انجام شده است که؛ تا سال ۱۳۹۱ بیش از ۲۶۱۹۶ اختراع در ایران به ثبت رسیده است.

در زمینه نانو هم اکنون ۲۲ دانشگاه کشور در مقطع دکترا و ۶۶ دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد دانشجوی می پذیرند و ۱۸۸ شرکت نیز در این حوزه فعال هستند.

همچنین تاکنون بیش از ۲۲۹ اختراع از ایران در رابطه با نانو در سطح جهان ثبت شده است و فقط در سال ۲۱۷ بیش از ۹۰۰۰ مقاله در این زمینه توسط دانشمندان ایرانی نوشته شده و ایران رتبه ۴ جهانی مقاله نویسی در زمینه نانو در ISI و در مجموع رتبه ۵ جهانی در رابطه با علم نانو را کسب کرده است.

هرسال در ایران تعداد زیادی محصول جدید با استفاده از فناوری نانو تولید شده است و ۴۵۹ محصول ایرانی جدید در این حوزه به ثمر رسیده است، و در سال گذشته درآمد محصولات نانویی کشور بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان بوده و ۴۰ میلیون دلار از این محصولات نیز به ۴۷ کشور دنیا صادر شده است.

غنی سازی هسته

ایران با تلاش ها و مجاهدت های جوانان و متخصصین خود، به چرخه کامل سوخت هسته ای (غنی سازی) دست یافته و از نظر دانش علمی و فناوری در این عرصه در ردیف ۷-۸ کشور پیش رفته جهان قرار گرفته است.

دست یابی به دانش و فناوری فضایی

ورود به باشگاه فضایی جهان از دیگر آثار و نتایج دستاوردهای علمی و فناوری کشور در دوران پس از انقلاب است. دانش و فناوری فضایی در اختیار تعداد محدودی از کشورهای جهان است.

اکنون جمهوری اسلامی در منطقه، تنها کشور دارای این دانش و فناوری، آن هم به صورت بومی است، ایران دارای چرخه کامل تولید، پرتاب و هدایت موشک است و اکنون جز شش کشور طراح، سازنده و پرتاب کننده ماهواره در جهان است.

 سرعت علم رایانه ای در کشور

پیشرفت در سایر علوم مانند؛ لیزر، میکرو الکترونیک، ورود به علم ساخت روبات و کسب موفقیت های جهانی در مسابقات روبوتیک، توسعه سخت افزاری و ساخت اَبَر رایانه، توسعه نرم افزاری و بهره برداری گسترده از علوم رایانه ای در کشور و کسب ۳۶۲ مدال در المپیادهای مختلف علمی جهان تا کنون بخش دیگری از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که در کشور سابقه قبلی نداشته است.