سعادت هر ملیتی در گرو خرد ورزی، دانش و پژوهش است

تاریخ خبر:
1400/12/22 02:21
مطالب آزاد خبرگزاری شبستان
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه قرآن علم را محترم شمرد و علما را ارج نهاد گفت: وقتی قرآن به علم سوگند یاد می کند، یعنی سعادت و تعالی هر ملت و مملکتی در سایه آن علم، کتابت کتاب و نوشتار است.

 آیت الله جوادی آملی در پیام تصویری به اجلاسیه اساتید حوزه عملیه قم که شب گذشته با موضوع «نقش اساتید در تقویت عوامل انگیزشی و تمرکز تحصیلی طلاب با تأکید بر هدایت علمی و تربیتی در شرایط کرونایی و پسا کرونایی در مدرسه عالی دارالشفاء در قم برگزار شد، گفت:قرآن کریم در عین حال که علم را محترم شمرد و علما را ارج نهاد نسبت به بعضی از علوم انقدر حرمت قائل شد که به قلم و و نوشته های علوی اساتید آن رشته ها سوگند یاد کرد (ن والقلم مایسطرون).

این مرجع تقلید افزود: همانطور که به قرآن قسم یاد کرد(یس والقرآن الحکیم)، به کتاب های علمی اساتید بزرگوار نیز سوگند یاد کرد؛ سوگند قرآن برای تحکیم آن مطلب نیست، سوگند قرآن برای برهان مصدر است.

وی ادامه داد: سوگند افراد عادی برای تحکیم آن ادعا است، مطلبی را ادعا می کند برای این که ثابت کند این حرف صحیح است و سوگند یاد می کند؛ اما سوگند قرآن به دلیل است، اگر کسی سوگند یاد کرد به آفتاب، به این آفتاب سوگند که من الان روزه هستم این به دلیل قسم خورده و نه به خارج از دلیل، سوگند های قرآن کریم به براهین مصدر است.

آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: وقتی قرآن به علم سوگند یاد می کند، یعنی سعادتو تعالی هر ملت و مملکتی در سایه آن علم، کتابت کتاب و نوشتار است، به سطر سطر نوشته های علما و اندیشوران هر مملکت قسم یاد می کند، اگر سوگند قرن مانند دیگران نیست و اگر قسم خدا به برهان است، معلوم می شود سعادت هر ملیت در گرو دانش، خرد ورزی، تحقیق و پژوهش است.