پژوهشکده جامعةالمصطفی(ص) مشهد راه‌اندازی می‌شود

تاریخ خبر:
1391/10/26 12:36
اخبار اعضای پایگاه http://ca.iqna.ir
مدیر پژوهشکده جامعةالمصطفی(ص) مشهد از راه‌اندازی پژوهشکده این مجموعه در مشهد خبر داد و اظهار کرد: جامعة‌المصطفی(ص) مشهد با هدف تمرکز در بحث مطالعات اسلامی با رویکرد بین‌المللی، مجوز تشکیل پژوهشکده این واحد را دریافت کرده است.

جعفر مرواريد، مدير پژوهشكده جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، از راه‌اندازی پژوهشكده جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد خبر داد و اظهار كرد: جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد با هدف تمركز در بحث مطالعات اسلامی با رويكرد بين‌المللی، مجوز تشكيل پژوهشكده اين واحد را از نمايندگی جامعةالمصطفی(ص) العالمية دریافت کرده است.

مرواريد با بيان اينكه ساختار اصلی پژوهشكده جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد شامل سه بخش می‌شود، ادامه داد: اين پژوهشكده در زمينه مطالعات اصلی، مطالعات آسيای ميانه و مطالعه در خصوص جريان‌های فكری ـ دينی تحقيق و بررسی می‌كند.

وی تصريح كرد: به دليل موقعيت جغرافيايی مشهد كه پل ارتباطی ميان افغانستان، هند و كشورهای شمالی ايران مانند تركيه است و همچنين تحصيل طلاب غيرايرانی در جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد در بحث مطالعات آسيای ميانه می‌توان موفق‌تر از ساير شهرها عمل كرد.

مرواريد با اشاره به اينكه جامعةالمصطفی(ص) مشهد نهادی حوزوی و بين‌المللی است، ابراز كرد: وظيفه جامعة‌المصطفی(ص) معرفی عقلانی اسلام به مردم جهان است به همين منظور يكی از راهكارهايی كه می‌توان بحث اسلام را با نگاهی شيعی و بين‌المللی ترويج كرد، بحث گفت‌وگو با اديان در كنفرانس‌های گفتوگو با مسيحيت خواهد بود.

وی ادامه داد: در راستای بحث گفت‌وگو با اديان، فرصت‌های كوتاه‌مدت مطالعاتی و بازديد علمی برای محققان بين‌المللی كه تبعه كشورهای خارجی هستند را فراهم می‌كنيم، به اين معنا كه پذيرش محققان خارجی را از دو ماه تا يك سال را در برنامه كاری خود داريم.

مدير پژوهشكده جامعةالمصطفی(ص) مشهد با بيان اينكه تاكنون يكی از دانشجويان مقطع دكترای انگلستان، تحقيقات خود را در زمينه اسلام به كمك اين پژوهشكده در ايران تكميل كرده است و پروفسور رشته مطالعات اسلامی از آمريكا نيز قرار است مطالعات خود را در ايران انجام دهد، خاطرنشان كرد: پس از بررسی پرونده اين افراد و گزينش شرايط تحقيق، فضای پژوهش را با كمك جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد و قم فراهم كرده‌ايم كه اين طرح برای سال‌های آينده نيز ادامه‌دار خواهد بود.

مرواريد آغاز فعاليت‌های پژوهشكده را از هفت ماه پيش عنوان كرد و ادامه داد: تاكنون با موسسه پژوهش حكمت و فلسفه ايران، مركز مطالعات خاورميانه ميونگ‌جينگ كره، مركز هزاره لبنان(مركز توسعه تحقيقات تمدن اسلام) و دانشگاه اديان و خبرگزاری اين دانشگاه همكاری داشته‌ايم.

وی با بيان اينكه از برنامه‌های ديگر پژوهشكده، مردم شناسی دينی و معرفی بصری اسلام و شيعه با رويكرد زيباشناسی است، گفت: به دليل اينكه طلاب از كشورهای مختلف به ايران سفر می‌كنند، پس از بازگشت آنها به وطنشان از طریق فضاي مجازي با طلاب ارتباط داريم.

مرواريد با تاكيد بر اينكه كارگاه‌ها و بحث مطالعت اسلامی كه در پژوهشكده جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد برگزار می‌شود به زبان انگليسی است، تصريح كرد: از آنجا كه طلاب جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد غيرايرانی هستند و با زبان فارسی آشنايی ندارند، كارگاه و بحث مطالعات اسلامی براي آنها به زبان انگليسی برگزار می‌شود.

مدير پژوهشكده جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد خاطرنشان كرد: تاكنون كارگاه معرفی حضرت علی(ع) و شيعه به دنيای غرب در چهار واحد و 40 جلسه و كارگاه بحث رويكردهای ملاصدرا و معرفی آن به دنيای غرب را برگزار كرده‌ايم.

وی ادامه داد: برگزاري كارگاه مقايسه اخلاق اسلامی با رويكرد شيعی و اخلاق مسيحی و بحث رابطه ايمان و عقل در اسلام و مسيحيت در جامعةالمصطفی(ص) مشهد و كارگاه معاد و آموزه نفس و بدن در اسلام و مسيحيت براي طلاب قم، تهران و مشهد از ديگر كارگاه‌هايي است كه توسط جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد اجرا شده است.

مرواريد با اشاره با اينكه كارگاه گفت‌وگو با اديان در آلمان با حضور دانشجويان دانشگاه آلمان، طلاب جامعةالمصطفی(ص) العالمية مشهد و دانشگاه اديان قم به مدت سه هفته برگزار شده است، خاطرنشان كرد: موضوعاتی از مباني اسلام و مسيحيت با رويكرد الهياتی و مسئله توحيد در اين گفت‌وگو عنوان شد.

وی يادآور شد: دوره اول گفت‌وگوی اديان در قم و دوره دوم در آلمان برگزار شد كه اين گفت‌وگو ادامه خواهد داشت.