امنیت و خودکفایی دستاورد دفاع مقدس

تاریخ خبر:
1401/07/07 02:23
مطالب آزاد خبرگزاری شبستان
دفاع مقدس دوران طلایی ایران اسلامی است. دورانی که سبب شد انقلاب نوپای این کشور به خودکفایی تکیه کند و چه مردان بسیاری در این دوران با دلاوری های خود ستاره شدند و به دیدار معبود شتافتند.
31 شهریور 59 بود که رژیم بعثی عراق به انقلاب نوپای ایران اسلامی حمله کرد و خواب دیده بود که می تواند سه روزه ایران اسلامی را به تصرف خود در آود و بر آن حاکم شود.

اما رژیم بعث غافل از این موضوع بود که جوانان، بزرگان و نوجوانان و زنان بسیاری در این سرزمین پهناور زندگی می کنند که به فرمان پیر جماران نه تنها اموال خود بلکه جان خود را فدای انقلاب اسلامی و وطن عزیزشان می کنند.

چه انسان های آزادمرد و بزرگ مردی که دست به دست هم دادند و نگذاشتند حرف امام راحل روی زمین بماند و راهی جبهه های حق علیه باطل شدند و خیال باطل رژیم بعث عراق را نقش بر آب کردند.

زنان نیز در پشت صحنه مبارزه حق علیه باطل به کمک رزمندگان دلاور آمدند و خانه های خود را تبدیل به پایگاه های کمک به جبهه کردند و به مردان و پسران خود که در میدان جنگ حضور داشتند اطمینان خاطر می دادند که از انتهای قلبشان پشت انقلاب و اسلام ایستاده اند.

دفاع مقدس دوران شکوه ایثار و مقاومت

دفاع مقدس یک دوره طلایی و درخشان برای ایران و انقلاب اسلامی بود که هیچ گاه از یادها نمی رود، دورانی که در آن لاله های بسیاری در خون خود غلتیدند و اجازه ندادند که یک وجب از خاک عزیزشان کم شود و دل رهبرشان بلرزد.

جنگ تحمیلی که بر مردم ایران اسلامی حاکم شد نتیجه اش پس از هشت سال مقاومت و ایثار و فداکاری این بود که جهانیان بدانند مردم ایران با ایمان و اعتقادات و عشقی که دارند هرگز پشت ولایت فقیه را خالی نخواهند کرد و نمی گذارند دشمن لحظه ای خیال واهی کند.

هشت سال دفاع مقدس، حدیث ماندگار پایداری، دلاوری و فداکاری ملتی است که در راه دفاع از مکتب، انقلاب و میهن اسلامی خویش، قله های بلند رشادت و شهادت را درنوردید و دشمن را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشت.

تجربه جنگ هشت ساله نشان داد آن جا که مردم، دست در دست هم دهند و جامه رزم بر تن کنند و به حمایت از نیروهای مسلح خود برخیزند، می توانند شگفتی ها بیافرینند و از نشدنی های ظاهری، شدنی ها فراهم آورند؛ زیرا نیروی مردم با ایمان و متحد، بسی افزون تر و شگفتی سازتر از توان قدرت های برتر مادی است.

در برش تاریخ معاصر کشور، هشت سال دفاع مقدس از دوره های مهم و تأثیرگذاری است که در ابعاد مختلف تحولاتی را ایجاد کرد؛ دورانی که هر چند تلخ بود؛ اما برای بلوغ و تکامل جامعه ی اسلامی لازم بود.

پیروی از «ولایت» رمز پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس

حدود 40 سال است که از پایان جنگ هشت ساله دفاع مقدس می گذرد و انسان های بزرگی به دیدار معبودشان در این دوران شتافتند و آزادمردانی نیز باقی ماندند تا واقعیت و پیام های دفاع مقدس و درخواست های شهدا را به گوش آیندگان برسانند.

از خراسان جنوبی شرقی ترین استان ایران اسلامی نیز رزمندگان بسیاری عازم جبهه مبارزه با باطل شده بودند. به سراغ تعدادی از رزمندگان دوران دفاع مقدس این استان کویری رفتیم که با فعالیت های خود نمی گذارند خون شهدا پایمال شود و حرفشان روی زمین بماند.

«علی احمدی» متولد سال 1340 یکی از رزمندگان اهل شهرستان درمیان است که در سن 20 سالگی برای اولین بار به جبهه مبارزه حق با باطل اعزام شده بود. در گفتگو با خبرگزاری شبستان می گوید: اعزام ما از تهران برای عملیات طریق القدس به منظور آزادسازی بُستان بود.

وی ادامه می دهد که سه ماه در این منطقه حضور داشتیم و پس از پاکسازی به بیرجند بازگشتیم و سپس به منطقه چذابه اعزام شدیم و سال 61 در آن جا حضور داشتیم تا زمانی که بیت المقدس آغاز شد و در این عملیات با گردان خور حضور داشتیم و اکثر رزمندگان این گردان محصل و کشاورز بودند.

رزمنده دفاع مقدس در ادامه می گوید: عملیات بیت المقدس عملیات آزادسازی؛ خرمشهر بود و این عملیات در چهار مرحله برگزار شد و نهایت در سوم خرداد 61 خرمشهر آزاد شد و نماز صبح خود را برای اولین بار در این عملیات در حال حرکت خواندیم.

احمدی با بیان اینکه پس از عملیات بیت المقدس تا 10 کیلومتری دژ عراق رفتیم، می افزاید: در این عملیات توسط دشمن محاصره و مجروح شدیم و مرا به عقب منتقل کردند.

وی با وجود مجروحیت طاقت نمی آورد و سپس عازم جبهه مبارزه می شود و می گوید: در عملیات های مسلم بن عقیل، والفجر مقدماتی، والفجر یک و سه حضور یافتم و در منطقه حضور داشتم تا زمانی که عملیات خیبر آغاز شد.

رزمنده دفاع مقدس عنوان می کند: در چهارم اسفند 1362 مجروح و اسیر شدم و به دست دشمن افتادم و سال 69 به وطن بازگشتم و بعد از آن سال 72 به توصیه های شهید شوشتری به عنوان تیپ سه مامور به خدمت در بیرجند شدم و سال 85 بازنشسته شدم.

احمدی در خصوص فعالیت های فرهنگی خود می گوید: چند سال پیش اقدام به تهیه کتاب «زمینی که مرا بالا برد» خاطرات یک رزمنده عراقی کردیم و اکنون در حال تهیه مستند این کتاب هستیم.

وی با بیان اینکه پیروی از ولایت رمز پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس بود، می افزاید: اکنون هم شاهد روند صدور انقلاب در مناطق مختلف جهان هستیم و در سوریه و لبنان و غیره این روند قابل مشاهده است.

رزمنده دفاع مقدس عنوان می کند: با وجود تمام مشکلات اکنون در بخش های مختلف علمی و نظامی توانسته ایم موفق عمل کنیم و هشت سال دفاع مقدس یک دانشگاه برای ملت ایران بود.

حضور مردم در دفاع مقدس بدون هیچ چشم داشت

«ابراهیم غفاری» متولد 21 فروردین 1328 یکی از مردم بیرجند و نیروهای ارتش جمهوری اسلامی است که در اوایل جنگ تحمیلی سال 59 به جبهه اعزام می شود و طی هشت سال جنگ تحمیلی در این منطقه حضور داشته است.

وی در گفتگو با خبرگزاری شبستان به عملیات های حضور یافته اشاره می کند و می گوید: در عملیات های طریق القدس، بدر، بیت المقدس 5 و آزادسازی خرمشهر توانستم حضور داشته باشم و علیه جبهه باطل به مبارزه بپردازم.

رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه وظیفه نیروهای مسلح دفاع از کشور و ملت است، می افزاید: هنگام آغاز جنگ تحمیلی بر خود وظیفه دانستیم تا با پیروی از ولایت فقیه به جبهه ها اعزام شویم و اجازه ندهیم دشمن به خاک جمهوری اسلامی ایران نفوذ پیدا کند.

غفاری می گوید که در دوران دفاع مقدس 48 کشور علیه ایران اسلامی متحد شده بودند و هدف صدام این بود تا انقلاب اسلامی را ساقط کند که با حضور رزمندگان موفق نشد و مردم نگذاشتند تا نقشه های شوم دشمن عملی شود و مردم داوطلبانه از سراسر کشور اعزام به جبهه می شدند تا جلوی نفوذ دشمن را بگیرد.

وی ادامه می دهد: در زمان دوران دفاع مقدس حس حال معنوی و همدلی خاصی در کشور حاکم شده بود و شاهد اعزام فوج فوج مردم به مناطق جنگ تحمیلی بودیم.

رزمنده دفاع مقدس در خصوص یاران شهیدش می گوید: شهید رئوفی فرد اولین شهید خلبان یکی از همرزمان بنده بود و با شهدای بسیاری از شهرستان های مختلف همرزم بودیم.

وی تاکید می کند: شهدای دفاع مقدس بدون هیچ چشم داشتی در جبهه مبارزه با باطل حضور یافتند و هیچ وقت راضی نیستند تا افرادی دست به اغتشاش بزنند و بیت المال را از بین ببرند و شهدا این موضوعات را درک می کنند چون زنده هستند.

خودکفایی ماحصل دوران دفاع مقدس

یکی دیگر از رزمندگانی که از خراسان جنوبی به جنگ هشت ساله اعزام شده «محمودرضا آزاد» بود که سال 61 به استخدام نیروی زمینی ارتش در آمد و پس از آموزش های لازم به لشکر 88 زرهی زاهدان اختصاص پیدا کرد و به منطقه اهواز جهت مبارزه با باطل اعزام می شود.

آزاد در گفتگو با خبرگزاری شبستان می گوید که منطقه اهواز به لشکر 41 ثارالله به فرماندهی سپهبد قاسم سلیمانی اختصاص یافته بود و در عملیات کربلای چهار و پنج حضور یافتم و سپس به غرب کشور اعزام شدم و در عملیات کربلای 6 حضور یافتم.

وی ادامه می دهد: آخرین عملیاتی که حضور داشتم عملیات مرصاد بود و فرماندهی یگان های توپخانه ای را بر عهده داشتم و تا پایان جنگ تحمیلی در میدان های نبرد حضور داشتم و عملیات های آفندی و پدافندی زیادی را اجرا کردیم.

رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه در دروان دفاع مقدس وضعیت خاصی بر کشور حاکم بود، می افزاید: جوانان و بزرگان با یک شور و خلوص خاصی به میدان می آمدند تا جانانه برای دفاع از میهن و اسلام فعالیت کنند.

وی می گوید که شهادت آرزوی هر نفر در زمان دوران دفاع مقدس بود و هر کس تلاش می کرد تا با نهایت دفاع از میهن به این آرزوی بزرگ نیز دست یابد.

آزاد در خصوص شهید سلیمانی عنوان می کند که سردار سلیمانی یک انسان متواضع، جسور و شجاع بودند و به صورت حسینی وار در منطقه حضور داشتند و مهم ترین ویژگی ایشان مشورت کردن و ارتباط برقرار کردن با نیروها بود.

رزمنده دفاع مقدس ادامه می دهد: شجاعت و جسارت و رشادت سردار سلیمانی وصف ناشدنی بود. ایشان فرمانده تیپ بودند و به صحبت های و نظرها و مشورت های ما به دقت توجه داشتند و با یک ظرافت خاصی نظر دیگران را درخواست می کردند و در تمام عملیات ها در نوک پیکان قرار داشتند.

وی با بیان اینکه امنیت بهترین و بزرگترین نعمت حاکم بر کشور است، می افزاید: برای وجب به وجب این خاک یک شهید تقدیم شده است و شهدا بودند که با جان فشانی خود اجازه دست درازی به دشمن ندادند.

آزاد در ادامه می گوید: شهدای بسیاری تقدیم به این خاک شده است و درخواست داریم تا نسل های آینده قدر این امنیت را بدانند و این کشور متعلق به همه مردم است.

رزمنده دفاع مقدس عنوان می کند که جنگ یک دانشگاه برای ما بود و باعث بیمه شدن کشور شد و دوران دفاع مقدس کشور را به یک خودکفایی رساند و اکنون تمام کشورهای دنیا چشم به ایران اسلامی دوخته اند که این را مرهون شهدا هستیم و از نظر نظامی و تسحیلاتی اکنون در دنیا حرف اول را می زنیم.

سخن پایانی:

در کتاب هشت ساله دوران دفاع مقدس درس های بزرگی نهفته است که نیازمند به بیان آن توسط رزمندگان، آزادگان و ایثارگرانی است که از این دوران باقی مانده اند تا سبب افزایش بصیرت و آگاهی نسل های آینده با نقشه ها و روش های مختلف دشمن شوند.

اگر آشوب و اغتشاشی در کشور پیش می آید نتیجه همان بی توجهی ها به اسرار نهفته دوران دفاع مقدس است، اسراری که می تواند نوجوانان و جوانان ایران اسلامی را به سمت مسیر روشن شهدا بازگرداند و از باتلاق دشمن نجات دهد.