تمرکز مبلغان تبشیری بر «آرامش»

تاریخ خبر:
1401/08/08 03:04
مطالب آزاد خبرگزاری رسا
حجت الاسلام کاشانی گفت: نقطه کانونی در سخنرانی های کشیشان و مبلغان تبشیری آرامش است به گونه ای که که تلاش می کنند گمشده انسان امروز یعنی آرامش را در مسیحیت تصویر کنند.

  حجت الاسلام کاشانی پژوهشگر حوزه ادیان و مسیحیت تبشیری در دیدار با محمدحسین پیشاهنگ فعال رسانه و مستند ساز دینی با اشاره به جلوه های مسیحیت تبشیری در عصر و جوامع کنونی گفت: نماد مسیحیت تبشیری دفاع از رژیم اشغالگر قدس یا دولت اسرائیل است ولی ارتباط مستقیمی میان مسیحیت تبشیری و اسرائیل وجود ندارد بلکه هر دو به لحاظ ساختاری مرتبط با جمهوری خواهان آمریکا و اونجلیست های مسیحی ایالات متحده هستند.

وی با بیان اینکه اساساً بیان ارتباط بین مسیحیت تبشیری و اسرائیل و یا حتی تبیین این ارتباط ایالات متحده آمریکا مسئله اصلی مخاطب نیست، ابراز کرد: اگر مخاطب عموم مردم باشند بیان این ارتباط به نوعی ضد باور نسبت به محتوای مستند خواهد شد اما اگر مخاطب مستند مسئولان چه در سطح سیاسی و چه در سطح اعتقادی باشند بیان این موضوع اشکال ندارد ولی نمی تواند موضوع اصلی مستند باشد چرا که تقریباً اصل آن پذیرفته شده است.

پژوهشگر ادیان و ملل افزود: اگر مخاطب مستند طلاب و روحانیون باشند بهتر است به علل گرایش نسبت به مسیحیت و کم کاری ها یا کم توجهی­ های روحانیت به موضوعات ششگانه زیر بپردازیم.

وی با بیان موضوعات مورد توجه کشیشان مسیحیت تبشیری اظهار داشت: در واقع ۶ موضوع «توجه به آرامش، مدل سازی در موضوع شادی، مثبت اندیشی و خودباوری دینی، توجه به آسیب دیده های اجتماعی، آموزش عمومی نسبت به طرق معرفت و تبلیغ مسیحیت» وجود دارد که مورد توجه کشیشان تبشیری مسیحی قرار گرفته و لازم است روحانیت شیعه نسبت به آن توجه بیشتری نشان دهد.

حجت الاسلام کاشانی تصریح کرد: نقطه کانونی در سخنرانی های کشیشان و مبلغان تبشیری آرامش است به گونه ای که تلاش می کنند گمشده انسان امروز یعنی آرامش را در مسیحیت تصویر کرده و به مخاطب عرضه نمایند، ولی متاسفانه در روحانیت ما آخرین مسئله آرامش است.

پژوهشگر حوزه مسیحیت تبشیری با اشاره به ارائه مدل شادی در بین پیروان این مذهب اذعان کرد: مسیحیت تبشیری مدل های مختلفی از شادی را در مناسک و آیین های مذهبی خود عرضه کرده است ولی در روحانیت شیعه این مدل سازی متناسب با نیاز و ذائقه انسان امروز انجام نشده است.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به خودباوری دینی خاطرنشان کرد: متأسفانه در جامعه این انگاره تبلیغ به باور عمومی رسیده است که مردم مغرب زمین پیشرفته و پیشرفت های آن ریشه در مسیحیت شان دارد و گرفتاری ها و بدبختی های مردم مشرق زمین ریشه در باورهای اسلامی شان دارد.

وی برخی از جذب شدن به سمت مسیحیت تبشیری را آسیب دیدگان اجتماعی عنوان کرد و اظهار داشت: متأسفانه طلاب و روحانیون ما آموزش کافی برای توجه به آسیب دیدگان اجتماعی از جمله معتادان، طلاق گرفته­ ها، ورشکسته­ های مالی و اقتصادی، بیماران صعب العلاج و... ندیدند ولی جریان تبشیر و کشیشان مسیحیت تبشیری به خوبی آموخته اند که روی این اقشار آسیب دیده تمرکز کرده و و از شرایط آنها بهره برداری نمایند.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه عنوان کرد: به عنوان نمونه استفاده از محیط، «ان ای» توسط کشیشان تبشیری موضوعی قابل توجه است که جا دارد روحانیت شیعه نیز به آن توجه زیادی کنند.

حجت الاسلام کاشانی با تشریح رویکردهای غلط به معارف دینی ابراز کرد: یکی از مشکلات مردم در موضوع دین و معارف دینی، رویکرد غلط و توجه نادرست به منابعی همچون خواب، غیب گویی و ادعاهای شخصی است که دامگه فرقه های باطل و ادیان جعلی است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: متأسفانه روحانیت ما مردم را به قدر کافی نسبت به منابعی همچون خواب، غیب گویی و ادعاهای شخصی، برحذر نداشته و مسیحیت تبشیری نیز از این بسترهای خرافه و ساده انگاری، در مسیر اهداف تبشیری خود بهره های فراوانی برده است.