روستایی که حفظ قرآن دغدغه اصلی اهالی آن است

تاریخ خبر:
1401/08/21 01:47
مطالب آزاد خبرگزاری شبستان
بر اساس منویات مقام معظم رهبری در برخی از استان ها و شهرستان ها اقدامات خوبی در راستای ترویج و توسعه فعالیت های قرآنی صورت گرفته است. یکی از آنها روستای سولار شهرضا است که با ۴۷۰ نفر جمعیت ۴۷ حافظ کل و ۲۰ حافظ جزء تربیت نموده است.
مقام معظم رهبری هدایت قرآنی را در همه ی زمینه ها،ابعاد و شئونات زندگی لازمه افزایش کمال معنوی، اداره جوامع انسانی، برطرف شدن چالش های سیاسی و اجتماعی، اقامه عدل، دفع خطر دشمنان و در موضوعات و مسایل اخلاقی تربیت خانواده و فرزند، آرامش روحی و روانی انسان ها و سایر جنبه های زندگی از رئوس مختلف هدایت قرآنی دانستند. مقام معظم رهبری لازمه بهره مندی از هدایت قرآنی را تقوا و خشیت الهی دانستند و توصیه همگان را به خواندن قرآن همراه با تدبر در آیات الهی در ماه ضیافت عنوان کردند و این امر را سبب جلابخشی به قلوب و بانشاط کردن آن دانستند.اگر جامعه ای بتواند قرآن را خوب بخواند، خوب متوجه شود و خوب به آن عمل کند به درجه بالایی از انس قرآن برخوردار شده است. بر همین اساس نیز رهبر معظم انقلاب در جمع اساتید، دانشگاهیان و حوزویان همواره در رابطه با انس به قرآن سخنان فراوانی داشته اند.

حضرت آقا فرمودند: "در زمینه ی فعّالیّت های قرآنی، کارهای خیلی خوبی شده؛ لکن اینها کافی نیست؛ ما به تلاش های بیشتری احتیاج داریم. یکی از پیشنهادهایی که به ما شد و کار درستی است و من مطرح می کنم و شماها هر کدام که می توانید انجام بدهید، این است که مساجد یک محل حالا مثلاً در تهران، مساجد فلان بخش از تهران که سه تا، چهار تا، پنج تا مسجد است، هر کدام از اینها یک پایگاه قرآنی باشند و با هم ارتباط داشته باشند؛ اینها بروند به مهمانی آنها، آنها بیایند به جلسه ی اینها؛ با هم مسابقه بدهند؛ این غیر از این مسابقات رایجی است که اوقاف و دیگران راه می اندازند؛ یک چنین کارهایی انجام بگیرد؛ این بهترین مشوّق است برای اینکه جوانها و نوجوان ها وارد وادی قرآن خوانی بشوند؛ ما به این احتیاج داریم."

"جوان های ما باید وارد عرصه ی قرآن خوانی، بخصوص حفظ قرآن بشوند که ما خب حافظ [قرآن] زیاد لازم داریم؛ من چند سال پیش هم عرض کردم؛ تلاش هایی هم شده منتها هنوز تا آنجا خیلی فاصله داریم. اگر بخواهید آن ده میلیون را تأمین بکنید، راهش این است که نوجوان های ما وارد وادی قرآن بشوند؛ نوجوان که وارد شد حفظ آسان می شود؛ راهش هم این است که در مساجد این کار اتّفاق بیفتد؛ هر مسجدی یک پایگاه قرآنی بشود؛ مساجد این محل با همدیگر ارتباط داشته باشند، همکاری داشته باشند؛ اساتیدشان اینها را به هم آشنا کنند؛ اینها بروند پیش آنها، این ارتباط مساجد با یکدیگر و ارتباط قرّاء و مستمعین قرّاء و شاگردان قرّاء با یکدیگر یکی از این فرصتهایی است که ان شاءالله می تواند در خدمت این کار قرار بگیرد." بر اساس همین منویات مقام معظم رهبری در برخی از استان ها و شهرستان ها اقدامات خوبی در راستای ترویج و توسعه فعالیت های قرآنی صورت گرفته است. یکی از آنها روستای سولار شهرضا است که با 470 نفر جمعیت 47 حافظ کل و 20 حافظ جزء تربیت نموده است.

«محمد حسن سامع»، کارشناس فرهنگی و دبیر قرارگاه فرهنگی روستای سولار در گفتگو باخبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص فعالیت های قرآنی روستای سولار شهر رضا گفت:روستای سولار با 470 نفر جمعیت و 120 خانوار 47 حافظ کل و 20 حافظ جزء قرآن دارد. این حافظان به عنوان مربی قرآن در روستاهای اطراف سولار در کلاس های مختلف روانخوانی، روخوانی و حفظ، قرآن تدریس می کنند. بیشتر این حافظان خانم و در گروه های سنی مختلف با مدرک تحصیلی مختلف دیپلم و دانشجو فعالیت می کنند.

دبیر قرارگاه فرهنگی روستای سولار با اشاره به علت موفقیت این روستا در فعالیت های قرآنی اظهار کرد: اهالی روستای سولار افراد بسیار معتقد و مومن هستند، در واقع یک نوع صبغه مذهبی و دینی در این شهر نهفته است، دلیل دیگرش این است که روزی یک روحانی از شهرهای اطراف سولار متوجه عقاید دینی و باورهای قوی اهالی این روستا و توانمندی آنها در یادگیری مباحث قرآنی می شود بر همین اساس به همراه همسر خود به روستای سولار می رود و شروع به تدریس علوم قرآنی برای آنها می کند لذا این فعالیت قرآنی به مرور توسط خود اهالی روستای سولار ترویج و توسعه پیدا می کند به طوری که امروز یک خانواده سولاری سه حافظ کل دارد.

وی در پاسخ به این سوال آیا روستای سولار به عنوان پایتخت قرآنی انتخاب شده است تصریح کرد: فعلا خیر، ولی نامه ای توسط مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد مبنی بر ثبت روستای سولار به عنوان روستای قرآنی برتر ارسال شده است که مراحل عملیاتی آن در حال پی گیری است.

 

 

سامع با اشاره به مزایای انتخاب روستای سولار به عنوان پایتخت قرآنی کشور افزود: عنوان «روستای برتر قرآنی کشور» برای اهالی روستای سولار بسیار مهم است. دیگر اینکه از لحاظ حمایت های مالی و برطرف شدن بخشی از مسایل و مشکلات این روستا بسیار تاثیرگذار است.

کارشناس فرهنگی در خصوص شرایط جلسات خانگی قرآن در شهر رضا بیان کرد:در خود شهرضا حدود 120 جلسه خانگی قرآن داریم که بیشتر اینها گروه های فامیلی و دوستانه است. فعلا 120 جلسه خانگی قرآن در این شهر شناسایی شده اند که قطعا آمار بیشتر از این تعداد هم است که هنوز شناسایی نشده اند. با توجه به اینکه در رفت و آمدهای فامیلی و دوستانه افراد بیشتر با هم انس می گیرند بر همین اساس به تلاوت قرآن هم در این مراسم ها و جلسات بیشتر توجه می کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رمز ماندگاری جلسات خانگی قرآن در شهر شما چیست خاطر نشان کرد: خوشبختانه جلسات خانگی قرآن در شهر رضا نه تنها کمرنگ نشده که افزایش هم یافته است. حکیم الهی قمشه ای یک چهره معروف در شهرضا است که تاییدی بر مذهبی بودن این شهر دارد.

سامع با اشاره به چگونگی گرایش کودکان به جلسات خانگی قرآن گفت: در صورتی که در برنامه های قرآنی و دینی جذابیت های لازم ایجاد شود، کودکان با توجه به فطرت پاکی که دارند بیشتر به این سمت گرایش پیدا می کنند. در شهرضا یک موسسه تحت عنوان «موسسه نشر علوم قرآن و عترت مدرسه القرآن» وجود دارد. این موسسه چندین شعبه در سطح شهر دارد که کلاس های آن در فصل تابستان بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.

وی اظهار کرد: این موسسه کلاس های تابستانی مختلف (کمک درسی، ریاضی، نقاشی، فوتبال، تکواندو، قرآن و. ..) برگزار می کند، شرط حضور دانش آموزان در این کلاس ها شرکت در کلاس های قرآن است؛ ضمن اینکه این کلاس ها در طول سال فعال هستند ولی در فصل تابستان به دلیل فراغت بیشتر حدود هزار نفر ثبت نام می کنند و در کنار این کلاس ها برنامه های تفریحی مختلف مانند اردو و تور دوچرخه سواری دارند. به هر کدام از دانش آموزان یک مسئولیتی محول می کنند، یعنی خودشان هیئت راه اندازی می کنند، خودشان مسئول می شوند، خودشان مداح و امام جماعت بچه ها می شود. بر همین اساس استقبال زیادی از این کلاس در تابستان می شود. حدود شش مدرسه غیر دولتی قرآنی داریم،دانش آموزان دخترانه و پسرانه پایه اول تا ششم ابتدایی علاوه بر درس هایی که در مدرسه می خوانند، کلاس مخصوص قرآن هم دارند.