نشست علمی نشر دیجیتال و چالش های مالکیت معنوی، برگزار شد

تاریخ خبر:
1401/09/23 01:24
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. نورسافت
به مناسبت هفته پژوهش یازدهمین نشست از سلسله نشست های علوم اسلامی و انسانی دیجیتال با موضوع نشر دیجیتال و چالش های مالکیت معنوی در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور برگزار گردید.


به مناسبت هفته پژوهش یازدهمین نشست از سلسله نشست های علوم اسلامی و انسانی دیجیتال با موضوع نشر دیجیتال و چالش های مالکیت معنوی در تاریخ 19 آذر 1401 در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور برگزار گردید. در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید حسن شبیری رییس دانشکده حقوق دانشگاه قم در ابتدا با تعریف مالکیت معنوی این اصلاح را به نوعی غلط رایج خواندند. ایشان در ادامه قوانین حقوقی و بین المللی مالکیت فکری و ذهنی را توضیح دادند و تاکید کردند که کشور ایران از قوانین بین المللی مالکیت فکری تبعیت نمی کند و به همین جهت استفاده از نرم افزارهای خارجی و سایر آثار صنعتی و هنری خارجی برای ما مجاز است. ایشان راجع به حق مالکیت نسبت به آثار مکتوب با اشاره به اصل سرزمینی گفتند: هر اثری که خارج از کشور چاپ شده باشد و نویسنده اش خارجی باشد استفاده اش برای ما بلا مانع است. ایشان در ادامه چالش های حقوقی مالکیت معنوی در نشر دیجیتال را تبیین کردند.

در بخش دوم آقای مجید غلامی جلیسه مدیر عامل سابق خانه کتاب چالش های امروز ناشران و نویسندگان را تبیین نمودند. ایشان ضمن انتقاد از رهاشدگی فضای مجازی نسبت به نادیده گرفته شدن حقوق ناشران و نویسندگان گلایه کردند. ایشان با تبیین وضعیت کنونی چاپ و نشر گفتند: نپذیرفتن کنوانسیون جهانی در رعایت حقوق مالکیت فکری و بی توجهی به حقوق مالکیت فکری موجب شده است تا امروز نویسندگان رغبتی به تالیف کتاب های جدید نداشته باشند و ناشران نیز انگیزه ای در سرمایه گزاری در این راه پیدا نکنند.

در انتها حجت الاسلام دکتر شبیری ضمن پاسخ به سؤالات حاضران مرکز نور را در حفظ حقوق مالکیت فکری صاحبان آثار پیشرو خواندند و خاطر نشان کردند به جهت بهره مندی بیشتر مخاطبین از آثار لازم است قوانین حقوقی در این حوزه اصلاح و به روز گردد. آقای غلامی جلیسه نیز ضمن تشکر از زحمات دست اندرکاران نشست ابراز امیدواری کردند در آینده ای نزدیک بتوان با نظارت نهادهای قانونی بهتر و بیشتر از حقوق مالکیت فکری صاحبان آثار دفاع کرد.