پیامبری که مبلغ پیام اسلام بود

تاریخ خبر:
1401/10/04 01:13
مطالب آزاد خبرگزاری شبستان
حضرت عیسی(ع) به عنوان پیامبر صلح و دوستی برای تبلیغ معارف توحیدی در میان مردم فرستاده شد، پیام حضرت عیسی(ع) این بوده است که تسلیم کامل در برابر خواست خدا باشیم که این همان اسلام است.
جهان اسلام: حضرت عیسی مسیح(ع) پیامبر صلح و دوستی، پیام آور وحدانیت خداوند رحمان و یاری گر آخرین منجی و موعود بشریت است که در چنین روزی چشم به جهان گشود تا احیاگر معارف توحیدی و بشارت دهنده ظهور پیامبر بزرگ اسلام باشد.

حضرت عیسی(ع) از جمله پیامبران اوالعزم است که در قرآن کریم از او بارها یاد شده است. رسالت حضرت عیسی(ع) مانند پیامبران قبل و بعد خود تبلیغ اسلام بوده است. زیرا اسلام به معنی تسلیم شدن در برابر اراده است. به همین دلیل مسلمانان بر نبوت حضرت عیسی(ع) ایمان دارند. زمانی که مسلمانان در دوره صدر اسلام به نجاشی، پادشاه حبشه که نصرانی بود، پناه می آورند. پس از قرائت سوره مریم توسط جعفر بن عبدالله، پسر عموی پیامبر(ص) آنها را پناه می دهد و می گوید سخنان حضرت محمد(ص) مانند سخنان حضرت عیسی(ع) است.

این مسئله نشان می دهد که پیامبران برای تبلیغ اسلام در میان مردم فرستاده شده اند. مصداق این مسئله آیه 19 آل عمران است که خداوند در آن می فرماید: ««إن الدین الله الإسلام» مسلما دین نزد خدا اسلام است. اسلام دین همه انبیاء و پیامبران است. دین حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و حضرت محمد(ص)است.

در آیه 85 سوره آل عمران نیز خداوند متعال می فرماید: وَمَنْ یبْتَغِ غَیرَ الْإِسْلَامِ دِینًا فَلَنْ یقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِینَ (و هرکه جز اسلام، دینی طلب کند، هرگز از او پذیرفته نمی شود و او در آخرت از زیانکاران است). این آیه دلیل دیگری است که اسلام دین همه پیامبران است. زیرا همگرایی و نزدیکی شدید بین تعالیم ادیان الهی و آموزه های حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و حضرت محمد(ص) وجود دارد که وحدت مبدأ را اثبات می کند.

برهمین اساس می توان گفت که دین همه پیامبران از جمله حضرت عیسی(ع)اسلام بوده است. حضرت عیسی مسیح(ع) اسلام و تسلیم بودن در برابر خداوند را تبلیغ کرده است تا همگان بر آستان ذات باری تعالی سرفرود آورند.

 خداوند متعال در آیه 111 سوره مائده آورده است که »وَإِذْ أَوْحَیتُ إِلَی الْحَوَارِیینَ أَنْ آمِنُوا بِی وَبِرَسُولِی قَالُوا آمَنَّا وَاشْهَدْ بِأَنَّنَا مُسْلِمُونَ»( [یاد کن] هنگامی را که به حواریون وحی کردم که به من و فرستاده ام ایمان آورید گفتند ایمان آوردیم و گواه باش که ما مسلمانیم.)

در این آیه نیز بر مسلمان بودن حواریون تاکید دارد که نشان می دهد که حضرت عیسی به اسلام دعوت کرده است که حواریون می گویند که ما مسلمانیم.

آیه 52 سوره آل عمران «فَلَمَّا أَحَسَّ عِیسَی مِنْهُمُ الْکفْرَ قَالَ مَنْ أَنْصَارِی إِلَی اللَّهِ قَالَ الْحَوَارِیونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ آمَنَّا بِاللَّهِ وَاشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ»( زمانی که عیسی از آنان احساس کفر کرد، گفت: چه کسانی یاران من به سوی خدا هستند؟ حواریون گفتند: ما یاران خداییم، به خدا ایمان آوردیم؛ و گواه باش که ما در برابر خدا تسلیم هستیم.) این آیه نیز بر مسلمان بودن پیروان حضرت عیسی دلالت دارد.

شاید می توان گفت که حضرت عیسی(ع) پیام آور مسیحیت نبوده بلکه مبلغ اسلام بوده است. مسیحیت در عهد جدید نیامده است. نام جدیدی است که منشأ ندارد. بلکه پیام حضرت عیسی(ع) این بوده است که تسلیم کامل در برابر خواست خدا باشیم که این همان اسلام است. حضرت عیسی(ع) به تقویت ارزش عدالت، مساوات بین بشر، دوری از ظلم و تحکیم مدارا فراخواند، همان آموزه هایی که خاتم انبیاء برای تاکید برآنها برگزیده شد تا مکارم اخلاق را کامل کند.

در حکمت125 نهج البلاغه امام علی (ع) می فرماید: لَأَنْسُبَنَ الْإِسْلَامَ نِسْبَهْ لَمْ یَنْسُبْهَا أَحَدٌ قَبْلِی وَ لَا یَنْسُبُهَا أَحَدٌ بَعْدِی الْإِسْلَامُ هُوَ التَّسْلِیمُ وَ التَّسْلِیمُ هُوَ الْیَقِینُ وَ الْیَقِینُ هُوَ التَّصْدِیقُ وَ التَّصْدِیقُ هُوَ الْإِقْرَارُ وَ الْإِقْرَارُ هُوَ الْأَدَاءُ وَ الْأَدَاءُ هُوَ الْعَمَلُ الْمُؤْمِنُ أَخَذَ دِینَهُ عَنْ رَبِّهِ إِنَّ الْمُؤْمِنَ یُعْرَفُ إِیمَانُهُ فِی عَمَلِهِ وَ إِنَّ الْکَافِرَ یُعْرَفُ کُفْرُهُ بِإِنْکَارِهِ أَیُّهَا النَّاسُ دِینَکُمْ فَإِنَّ الْحَسَنَهْ فِیهِ خَیْرٌ مِنَ الْحَسَنَهْ فِی غَیْرِهِ وَ إِنَّ السَّیِّئَهْ فِیهِ تُغْفَرُ وَ إِنَّ الْحَسَنَهْ فِی غَیْرِهِ لَا تُقْبَلُ.( سلام را به گونه ای توصیف خواهم کرد که قبل از من کسی آن گونه آن را وصف نکرده باشد و کسی پس از من نیز آن گونه توصیف نخواهد کرد. اسلام همان تسلیم است و تسلیم همان یقین و یقین همان تصدیق و تصدیق همان اقرار است و اقرار اداکردن است و اداکردن همان عمل کردن است. مؤمن کسی است که دینش را از پروردگارش گرفته باشد. مؤمن ایمانش را در عملش می شناسد و کافر کفر خود را در انکارش. ای مردم! دینتان را، دریابید؛ اگر دیندار باشید و گناه کنید بهتر از آن است که بی دین باشید و کار نیک انجام بدهید، زیرا گناه در دین آمرزیده می شود و کار نیک در غیر دین پذیرفته نمی شود.)

با استناد به آیات قرآن کریم و احادیث ائمه اطهار(ع، اسلام تسلیم است و تسلیم اسلام است و هرکه تسلیم باشد، به یقین مسلمان است. برهمین اساس، حضرت عیسی(ع) و پیامبران دیگر(ع) نیز دربرابر خواست خداوند تسلیم بودند و برای ترویج اسلام در میان همگان تبلیغ کردند.