شخصیت زنان در جامعه با قانون حجاب احیاء می شود

تاریخ خبر:
1401/12/22 02:31
مطالب آزاد خبرگزاری شبستان
حجت الاسلام ساجدی با اشاره به اینکه قانون حجاب در دین اسلام، شخصیت زنان را احیاء می کند و قانون غرب می میراند، گفت: بی حجابی و کم پوششی زن، عامل شی انگاری و انسان زدایی و تبدیل زن به انسان فاقد اندیشه می شود.


حجت الاسلام والمسلمین «ابوالفضل ساجدی»، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در  در خصوص این سوال که آیا حجاب عامل ظلم و خشونت علیه زنان است یا خیر، گفت: در پاسخ به این سوال که حجاب عامل خشونت است یا بی حجابی باید گفت، هم قرآن و هم شواهد تجربی خلاف این مسئله را بیان می کنند. قرآن در چندین آیه از جمله آیه ۵۹ سوره احزاب به این مطلب اشاره کرده و فرموده است، «یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک وَ بَناتِک وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یدْنِینَ عَلَیهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ذلِک أَدْنی أَنْ یعْرَفْنَ فَلا یؤْذَینَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً » (ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: روسری های بلند بر خود بیفکنند، این (عمل) مناسب تر است، تا (به عفّت و پاکدامنی) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند، و خداوند آمرزنده مهربان است) در واقع یک رابطه دوسویه میان حجاب و امنیت وجود دارد. اگر بانوان حجاب داشته باشند کمتر مورد آزار و اذیت قرار گرفته و در امنیت به سر می برند. همچنین در آیه ۳۲ سوره احزاب می فرماید: «یا نِساءَ النَّبِی لَسْتُنَّ کأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفاً » (ای همسران پیامبر! شما مثل یکی از زنان (عادّی) نیستید. اگر تقوا پیشه اید پس به نرمی و کرشمه سخن نگویید تا (مبادا) آن که در دلش بیماری است طمعی پیدا کند، و نیکو و شایسته سخن بگویید).

حجت الاسلام ساجدی افزود: وقتی مسایل مربوطه را با هم بررسی می کنیم، می بینیم که شواهد تجربی هم این پیام قرآنی را تایید می کند. با توجه به تحقیقی که در خصوص حجاب بر امنیت زنان در آمریکا صورت گرفته به این نتیجه رسیده اند که زنان با پوشش نامناسب بیشتر از زنان با پوشش مناسب در خیابان های آمریکا مورد آزار و اذیت قرار می گیرند؛ پس این گونه نیست که تصور کنیم در جوامع غربی کمتر زنان را مورد آزار و اذیت قرار می دهند. زنان هر نوع حجابی که داشته باشند در امنیت شان اثرگذار است، حتی حجاب در کشورهای غربی هم در امنیت زنان موثر است.

وی گفت: بر اساس تحقیقات پژوهشگران غربی، نگاه شی انگارانه به زن بی حجاب یا کم پوشش ریشه بیولوژیک در مغز مردان دارد، واکنشی طبیعی است و انتظار تغییر در آن بی معنا است. پس هرچه پوشش زن کمتر شود، شی انگاری و انسان زدایی از او توسط مردان بیشتر می شود؛ بنابراین بی حجابی و کم پوششی زن، عامل شی انگاری و انسان زدایی وی و بلکه تبدیل زن به انسان فاقد اندیشه می شود.

حجت الاسلام ساجدی تصریح کرد: گفته می شود در جهان غرب (در کشورهایی که پوشش راحت تری دارند) مسئله جنسیت دیگر وجود ندارد، دیدن زنان بدون حجاب دیگر عادی شده است، این سوال پیش می آید که چه اتفاقی رخ داده است؛ طبق پژوهش های صورت گرفته، نتایج پژوهش حتی برای خود غربی ها هم شوک آور بود.

این عضو موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: وقتی طبق آزمایش های صورت گرفته، مردان ۱۸ تا ۲۵ سال اولویت بیشتری به جذابیت، فیزیک بدنی و ظاهری زنان می دهند در حالی که زنان به طور قابل توجهی به سن، تحصیلات، هوش، درآمد، اعتماد و ارتباط عاطفی اهمیت بیشتری می دهند.

وی بیان کرد: بنابراین در خوش بینانه ترین حالات، برای بخش بزرگی از جامعه، ظاهر زن اولویت بیشتری از شخصیت او دارد. با این تفاسیر، چه کاری می توان انجام داد که در روابط اجتماعی، انسانیت و شخصیت یک زن دیده شود، نه ظاهر او. اینجاست که می بینم قانون حجاب در دین اسلام، شخصیت زنان را احیاء می کند و قانون غرب می میراند در واقع حجاب، مانع خدشه دار کردن شخصیت زنان می شود.