سخنرانی سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد

تاریخ خبر:
1402/06/29 09:37
مطالب آزاد سایت خبری مشرق
رئیس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی ۲۰۲۳ سازمان ملل با اشاره به آموزه های قرآن کریم به عنوان کتاب آخرین پیامبر خدا، توجه به ارزش های والایی که انسان را به سوی کمال سوق می دهد، تضمین کننده آینده بشریت دانست.

«سید ابراهیم رئیسی»، رئیس جمهور ایران در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جمع نمایندگان کشورهای عضو سخنرانی کرد.

سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: آقای رئیس، انتخاب جنابعالی را به ریاست هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را تبریک می گویم.

وی افزود: از سال قبل، از این تریبون با شما سخن گفتم، جهان دست خوش تحولات مهم، تلخ و شیرینی بوده است. قریب به هشت دهه پس از تأسیس سازمان ملل اجلاس جدید مجمع عمومی در حالی آغاز می شود که جهان تحولات بی سابقه و تاریخ سازی را تجربه می کند.

رئیس جمهور تصریح کرد: در این میان آنچه تضمین کننده آینده ای روشن برای جامعه بشری است، توجه به ارزش های والایی است که انسان را به سمت کمال و کرامت سوق می دهد و چه چیزی بهتر از کلام پروردگار متعال که می تواند انسانیت و ارزش های تعالی بخش انسانی را تعریف کند.

قرآن از حریم خانواده دفاع می کند

رئیسی گفت: قرآن کلام خداوند و کتابی است که انسان را به عقلانیت، معنویت، عدالت و اخلاق و حق باوری دعوت می کند؛ سه رکن اساسی در قرآن کریم توحید، عدالت، کرامت انسانی است که تأمین کننده سعادت بشر است. مگر قرآن چه فرموده است که کینه های مستکبرین و ارباب قدرت و ثروت را برانگیخته است؟

وی افزود: قرآن می فرماید: ای بشر! ستم و تفرقه را نپذیر با این رهنمود می توان جهانی از کرامت و عظمت ساخت. قرآن از وحدت بشر می گوید و اینکه همه ساکنان زمین همچون خواهر و برادر و از یک پدر و مادر هستند. قرآن انسان را نماینده خداوند و زن و مرد را با وجود تفاوت های طبیعی، مکمل یکدیگر و مساوی در محضر خداوند می داند.

رئیس جمهور تصریح کرد: قرآن از حریم خانواده دفاع می کند و کودک را امانت خداوند می داند.وفای به عهد و پیمان، راستگویی و امانتداری، صداقت در مراودات و معاملات، خدمت به محرومان و مبارزه با فقر و فحشا و بی عدالتی و تبعیض، آری این ها محتوای قرآن شریف است.

رئیسی با طرح این سؤال که آیا این نخستین بار است که کلمات خداوند را می سوزاند و گمان می کنند که صدای ملکوت را برای همیشه قطع کرده اند؟، گفت: آیا نمرود و فرعون و قارون بر ابراهیم و موسی و عیسی پیروز شدند؟

وی افزود: قرآن توهین به عقاید و باورها را منع کرده است و احترام به ابراهیم و موسی و عیسی را احترام به وجود رسول خدا حضرت محمد (ص) می داند.

رئیسی افزود: این مفاهیم وحدت بخش و تعالیم متعالی و الهام بخش، انسان ساز، جامعه ساز، تمدن ساز برای جوامع بشری هرگز نمی سوزد، ابدی است تا زمین، زمین است و تا زمان، زمان، باقی است، آتش توهین و تحریف، حریف حقیقت نخواهد شد.

غرب جهان را جنگل و خود را باغی زیبا می بیند

رئیس جمهور گفت: اسلام ستیزی و آپارتاید فرهنگی در صورت های مختلف خود، از جمله سوزاندن کتاب مقدس قرآن تا منع حجاب در مدارس و ده ها تبعیض شرم آور دیگر شایسته پیشرفت های انسان معاصر نیست. پشت پرده این نفرت پراکنی ها طراحی بزرگتری وجود دارد و تقلیل آن به مقوله آزادی بیان گمراه کننده است.

رئیسی اضافه کرد: به قول یکی از غربی ها، غرب که اینک با بحران هویتی و کاربردی مواجه شده است، جهان را جنگل و خود را باغی زیبا می بیند، برخی جریان های شوم ولی قدرتمند راه حل را در بحران سازی و دشمن تراشی می بینند، این آپارتاید فرهنگی، جامعه مسلمانان و به خصوص مهاجران را هدف گرفته است، مهاجرانی که خود قربانیان سیاست های استعمار هستند.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما نیز همچون همه مؤمنان و آزادی خواهان بر این باوریم که احترام به ادیان الهی جزو دستورکارهای بین المللی قرار گیرد و سازمان ملل نیز با طراحی ساز و کاری، احترام به ادیان الهی را تضمین نماید. در کنار جنگ علیه اسلام شاهد جنگ علیه خانواده نیز هستیم. خانواده اصیل ترین، دیرپاترین، بنیادی ترین، و فطری ترین نهاد بشری است که امروز در معرض تهدید قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه امروز جنایت علیه بشریت فقط اشغال سرزمین ها و کشتار بی گناهان و استعمار ملت ها نیست، گفت: بلکه هجوم به پناهگاه فطری و طبیعی بشر یعنی خانواده نیز جنایت علیه بشریت است.

رئیس جمهور افزود: حفاظت از حریم خانواده و ازدواج که از وصلت یک زن و مرد شکل می گیرد، یک واقعیت جهانی است که باید به دستور کار مشترک جهانی تبدیل شود. آموزش، توسعه و تعالی انسانی جز در چارچوب ارزش های خانوادگی به کمال نمی رسد.

رئیسی با بیان اینکه روایت های ساختگی از زوجیت و جنسیت در حقیقت تلاش برای حذف مفاهیم متعالی نظیر مادر، پدر و خانواده، طبیعی است، اظهار کرد: اقداماتی که می توان آن را مصادیق جنایت علیه بشریت و موجب انقطاع نسل بشر دانست. مقابله با چنین رویکردهایی، وظیفه انسانی ماست. نیازمند جنبش جهانی تعهد به خانواده هستیم تا همه اعضای خانواده زندگی گرم در کنار یکدیگر را تجربه کنند.

ایران علاقه مند به همگرایی منطقه ای و تعامل جهانی است

وی گفت: از همه رهبران جهان و رهبران ادیان الهی می خواهیم به وظیفه تاریخی خود در حمایت از جایگاه اصیل مفهوم خانواده و مقابله با روایت های ساختگی عمل نمایند؛ از سازمان ملل انتظار داریم که احترام به جایگاه والای خانواده را در صدر دستورکار خود قرار دهد.

رئیس جمهور اظهار کرد: در دوره سرنوشت ساز تاریخی قرار گرفته ایم و جهان در حال تغییر و گذار به نظم بین المللی نوظهور است و این مسیر غیرقابل برگشت است.

رئیسی تأکید کرد: معادله سلطه غربی برای جهان دیگر جواب نمی دهد. نظم کهنه لیبرال که در خدمت منافع سلطه گران و سرمایه داران سیری ناپذیر بود، کنار زده شده است و در یک کلام، پروژه آمریکایی کردن جهان شکست خورده است.

وی با تأکید بر اینکه ملت ایران افتخار دارد که به مدد انقلاب شکوهمند اسلامی خود، بیشترین روشنگری را در برانداختن نقاب از چهره سلطه گران شرق و غرب انجام داده است، گفت: با همراهی دیگر ملت های غرب آسیا نقش تعیین کننده ای در ناکامی نظام سلطه داشته است.

رئیس جمهور افزود: اینک که مقاومت و بیداری ملت های جهان از همیشه بیشتر شده و قدرت های نوظهور سربرآورده تند امید است که نظمی جدید و عادلانه بر جهان حاکم گردد، آنچه برای نظم بین المللی جدید کلیدی است، کنار گذاشتن سلطه جهانی و جایگزینی آن با نظم ها و همکاری های منطقه ای است.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از حداکثر همگرایی اقتصادی و سیاسی درون و میان منطقه ای حمایت می کند و علاقه مند ست تا براساس عدالت، با همه جهان تعامل داشته باشد.

رئیس جمهور گفت: با این حال، اینک که کشورهای مستقل جهان در مسیر همکاری و همگرایی بیشتر قدم برمی دارند، شاهد تلاش برخی قدرت ها برای شعله ور کردن آتش درگیری در مناطق مختلف جهان هستیم؛ آن ها با داشتن ذهنیت جنگ سرد به دنبال بلوک بندی مجدد جهان هستند این حرکت ارتجاعی و به ضرر امنیت و رفاه ملت هاست.

رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه بر این باور است که نباید اجازه داد شرق و غرب جدیدی شکل بگیرد. لکین کریدورهای تجاری، تنزل درجه کشورها از متحد به وابسته، ممانعت از رشد اقتصادی کشورهای مستقل و ایجاد جنگ های نیابتی در آسیا و اروپا، بخشی از این زنجیره شوم است، طنز ماجرا آن است که این اقدامات را به اسم دفاع از دموکراسی مطرح می کنند، اما همه جهان از جمله ملت های ما در غرب آسیا معنای واقعی دموکراسی غربی را لمس کرده اند و می دانند که صرفا اسم رمزی برای کودتا، اشغالگری و جنگ است.

وی تصریح کرد: تکلیف دنیا با پروژه و مکتب لیبرال دموکراسی مشخص است، چرا که می دانند چیزی نیست جز دستکش مخملی که زیر آن دست چدنی قرار دارد، اینک مکتبی که می خواست الگوی جهان باشد، به درس عبرت تبدیل و به پایان راه خود نزدیک شده است.

رئیسی افزود: درست در زمانی که برخی قدرت ها، جهان را به سوی جنگ های بیشتر پیش می برند، جمهوری اسلامی ایران سیاست همسایگی و همگرایی را مطرح کرده است.

وی ادامه داد: سیاست همسایگی، سیاستی خیرخواهانه برای منطقه است و بر این اساس همکاری های گسترده اقتصادی و تقویت پیوندهای زیرساختی در صدر دستورکار منطقه ای قرار می گیرد. جمهوری اسلامی هر دستی را که برای دوستی دراز شود، به گرمی می فشارد، همسایه مستقل و قدرتمند برای منطقه یک فرصت است.

رئیس جمهور تأکید کرد: اینک که منطقه ما از دو دهه تنش عبور کرده و مقاومت ملت های آزاده در ایران و عراق، یمن، لبنان، سوریه، فلسطین و افغانستان به ثمر رسیده است، چشم انداز فرا روی منطقه را صرفا می توان با تعمیق اعتماد متقابل همکاری های اقتصادی گسترده و امنیت درون زا تضمین کرد.